Ostekake med lønnesirup og karamelliserte nøtter
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn
-
2 pakker
-
150 gbrunt sukker
-
2 sslønnesirup
-
4 stkegg
-
225 ghvetemel
-
2 ½ tsbakepulver
Brente nøtter
-
150 gnøtter (blanede nøtter uten salt)
-
4 ssbrunt sukker
-
½ dlvann
-
½ tschipotle chili (røkt chili)
-
½ tssalt
-
1 ½ ts
Krem
-
1 pakke
-
5 sslønnesirup
-
175 gmelis
-
2 ½ ssrom (gjerne mørk)
Slik gjør du det
-
1
Smør og strø en kakeform. Pisk kremost og brunt sukker lett og luftig. Tilsett eggene ett etter ett, og pass på at alt er blandet inn før du har i det neste. Ha i lønnesirup.
-
2
Bland mel og bakepulver, sikt det inn i røren og rør forsiktig sammen. Pass på å unngå melklumper, men ikke rør for hardt. Spe eventuelt med litt melk om røren blir for fast.
-
3
Stekes på 175 °C i ca 40 minutter, eller til det ikke henger igjen noe deig på en kakepinne. Ta ut kaken og la den avkjøles før du deler den i to. Bunnene kan ev. dynkes med mer rom.
Brente nøtter
-
4
Mens kaken steker, kan du lage brente nøtter. Rist nøttene i en tørr stekepanne i noen minutter. Pass på at de ikke brenner seg - de skal bli aromatiske, men ikke ha svidde flekker.
-
5
Rør sammen brunt sukker og vann, og la det koke opp. Ha i nøttene og rør rundt slik at nøttene er helt dekket. Etter hvert vil sukkeret bli grynete og tørt, men bare fortsett å røre. Sukkeret vil etter en stund smelte igjen og bli karamell. Smak til med chipotlepulver og salt, og rør inn smør helt til slutt. La det avkjøles.
Krem
-
6
Pisk kremost og lønnesirup lett og luftig, og smak eventuelt til med rom. Tilsett melis etter smak, kremen skal bli tykk, men ikke for søt.
-
7
Ta omtrent halvparten av nøttene og hakk dem fint, gjerne i hurtighakker. Bland dem med halvparten av kremen og ha nøttekremen mellom kakelagene. Smør den andre halvparten oppå kaken. Grovhakk resten av nøttene og ha dem oppå.