Ostekake med kokos og lime
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ostekake
-
200 gsøte havrekjeks
-
50 gkokosmasse
-
120 gTINE® Meierismør , smeltet
-
5 stkgelatinplater
-
375 g
-
3 dl
-
75 gsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
2 stklime , skallet og saften
-
½ dlvarmt vann
Topping
-
50 gkokosmasse
-
2 sssukker
-
1 stklime , skallet
Slik gjør du det
-
1
Knus kjeksen og bland den sammen med kokosmasse og smeltet smør. Trykk kjeksblandingen godt sammen i en form på 22-24 cm og sett den kaldt. Hvis du ønsker en høyere kake kan du bruke en kakeform på 17 cm.
Tips
Dersom du skal overføre kaken til et serveringsfat i etterkant bør du kle bunnen med et bakepapir.
-
2
Legg gelatinplater i kaldt vann i 10 minutter. Riv skallet av to lime. Visp sammen kremfløte, sukker og vaniljesukker. Visp inn kremost og revet limeskall til en glatt og luftig røre.
-
3
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i 1/2 dl varmt vann. Tilsett saften av to lime, og avkjøl dette litt før det blandes inn i ostekremen. Fordel ostekremen over kjeksbunnen og la den stå kaldt i 3-4 timer, eller over natten.
-
4
Bland sammen ingrediensene til toppingen. La dette stå i en tett beholder frem til servering. Da vil kokosen og sukkere få en deilig smak av lime. Strø over toppingen før servering.