
Ostekake med kokos og lime
Snøfrisk passer ypperlig til ostekake. I denne oppskriften har vi tilsatt lime og kokos som gir en frisk og herlig ostekake.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ostekake
Topping
Fremgangsmåte
- 1
Knus kjeksen og bland den sammen med kokosmasse og smeltet smør. Trykk kjeksblandingen godt sammen i en form på 22-24 cm og sett den kaldt. Hvis du ønsker en høyere kake kan du bruke en kakeform på 17 cm.
Tips
Dersom du skal overføre kaken til et serveringsfat i etterkant bør du kle bunnen med et bakepapir. - 2
Legg gelatinplater i kaldt vann i 10 minutter. Riv skallet av to lime. Visp sammen kremfløte, sukker og vaniljesukker. Visp inn kremost og revet limeskall til en glatt og luftig røre.
- 3
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i 1/2 dl varmt vann. Tilsett saften av to lime, og avkjøl dette litt før det blandes inn i ostekremen. Fordel ostekremen over kjeksbunnen og la den stå kaldt i 3-4 timer, eller over natten.
- 4
Bland sammen ingrediensene til toppingen. La dette stå i en tett beholder frem til servering. Da vil kokosen og sukkere få en deilig smak av lime. Strø over toppingen før servering.
Tips