Snøfrisk passer ypperlig til ostekake. I denne oppskriften har vi tilsatt lime og kokos som gir en frisk og herlig ostekake.
Enkel•40 min•8 personer
Ingredienser
Ostekake
200 g søte havrekjeks
50 g kokosmasse
120 g TINE® Meierismør, , smeltet
5 stykk gelatinplate
375 g Snøfrisk® Naturell
3 dl TINE® Kremfløte
75 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 stykk lime, , skallet og saften
0.5 dl varmt vann
Topping
50 g kokosmasse
2 ss sukker
1 stykk lime, , skallet
Slik gjør du
1
Knus kjeksen og bland den sammen med kokosmasse og smeltet smør. Trykk kjeksblandingen godt sammen i en form på 22-24 cm og sett den kaldt. Hvis du ønsker en høyere kake kan du bruke en kakeform på 17 cm.
Tips
Dersom du skal overføre kaken til et serveringsfat i etterkant bør du kle bunnen med et bakepapir.
2
Legg gelatinplater i kaldt vann i 10 minutter. Riv skallet av to lime. Visp sammen kremfløte, sukker og vaniljesukker. Visp inn kremost og revet limeskall til en glatt og luftig røre.
3
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i 1/2 dl varmt vann. Tilsett saften av to lime, og avkjøl dette litt før det blandes inn i ostekremen. Fordel ostekremen over kjeksbunnen og la den stå kaldt i 3-4 timer, eller over natten.
4
Bland sammen ingrediensene til toppingen. La dette stå i en tett beholder frem til servering. Da vil kokosen og sukkere få en deilig smak av lime. Strø over toppingen før servering.
Tips
Kokosmasse får en dypere og mer konsentrert smak dersom du varmebehandler den. Rist kokosmasse i en middels varm panne til du kjenner at kokosduften kommer frem.
Lagre
Skriv ut
Del
Ostekake med kokos og lime
Enkel
40min
Snøfrisk passer ypperlig til ostekake. I denne oppskriften har vi tilsatt lime og kokos som gir en frisk og herlig ostekake.
Dersom du skal overføre kaken til et serveringsfat i etterkant bør du kle bunnen med et bakepapir.
Tips
Kokosmasse får en dypere og mer konsentrert smak dersom du varmebehandler den. Rist kokosmasse i en middels varm panne til du kjenner at kokosduften kommer frem.