Ostekake med hasselnøttbunn
I denne ostekaken har vi brukt hasselnøtter i stedet for kjeks i bunnen. Fyllet har en frisk og god smak av bringebær. Lag gjerne ostekaken dagen før den skal serveres. Oppskriften holder til ca. 12 biter.
Enkel•1 t•1 personer
Ingredienser
Hasselnøttbunn:
- 100 g TINE® Meierismør
- 100 g mørk sjokolade
- 2 stykk egg
- 3 dl sukker
- 2.5 dl hasselnøtter, , finhakket
- 3 ss hvetemel
Fyll:
- 2 pakke bringebærgelé
- 3 dl TINE® Seterrømme
- 1 g TINE® Kremgo® Naturell
- 1 dl melis
Pynt:
- 8 stykk friske bringebær
- 8 stykk sitronmelisseblad
Slik gjør du
1
Finn frem en firkantet form, ca. 20 cm x 20 cm, eller en springform, ca. 24 cm i diameter. Dekk bunnen med bakepapir. Smelt smør, og pensle kantene på formen med smør.
Hasselnøttbunn:
1
Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme.
2
Visp eggene luftige med elektrisk visp. Tilsett sukker og visp røren til eggedosis.
3
Bland nøtter med hvetemel, og vend inn i røren. Tilsett sjokoladeblandingen. Hell røren i formen.
4
Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten. Avkjøl i formen.
Fyll:
1
Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halve vannmengden. Avkjøl geléen, men ikke la den stivne helt.
2
Pisk seterrømme stiv sammen med kremost og melis. Tilsett den avkjølte geléen, og hell blandingen over bunnen.
Pynt:
1
Sett kaken kaldt, og pynt med friske bringebær og sitronmelisse på toppen.
TipsDu kan gjerne bruke gelé med andre smaker enn bringebær.