Ostekake med hasselnøttbunn

Ostekake med hasselnøttbunn

7
23
Enkel60 min
I denne ostekaken har vi brukt hasselnøtter i stedet for kjeks i bunnen. Fyllet har en frisk og god smak av bringebær. Lag gjerne ostekaken dagen før den skal serveres. Oppskriften holder til ca. 12 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til formen:

Hasselnøttbunn:

  • 100 g
  • 100 g
    mørk sjokolade
  • 2 stk
    egg
  • 3 dl
    sukker
  • 2 ½ dl
    hasselnøtter , finhakket
  • 3 ss
    hvetemel

Fyll:

Pynt:

  • 8 stk
    friske bringebær
  • 8 stk
    sitronmelisseblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Finn frem en firkantet form, ca. 20 cm x 20 cm, eller en springform, ca. 24 cm i diameter. Dekk bunnen med bakepapir. Smelt smør, og pensle kantene på formen med smør.

Hasselnøttbunn:

  1. 2

    Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme.

  2. 3

    Visp eggene luftige med elektrisk visp. Tilsett sukker og visp røren til eggedosis.

  3. 4

    Bland nøtter med hvetemel, og vend inn i røren. Tilsett sjokoladeblandingen. Hell røren i formen.

  4. 5

    Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten. Avkjøl i formen.

Fyll:

  1. 6

    Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halve vannmengden. Avkjøl geléen, men ikke la den stivne helt.

  2. 7

    Pisk seterrømme stiv sammen med kremost og melis. Tilsett den avkjølte geléen, og hell blandingen over bunnen.

Pynt:

  1. 8

    Sett kaken kaldt, og pynt med friske bringebær og sitronmelisse på toppen.

Tips

Du kan gjerne bruke gelé med andre smaker enn bringebær.

Del denne oppskriften: