Ostekake med hasselnøttbunn

Ostekake med hasselnøttbunn

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 60 min
I denne ostekaken har vi brukt hasselnøtter i stedet for kjeks i bunnen. Fyllet har en frisk og god smak av bringebær. Lag gjerne ostekaken dagen før den skal serveres. Oppskriften holder til ca. 12 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til formen:

1 ss TINE Meierismør

Hasselnøttbunn:

100 g TINE Meierismør
100 g mørk sjokolade
2 stk egg
3 dl sukker
2 ½ dl hasselnøtter , finhakket
3 ss hvetemel

Fyll:

2 pakker bringebærgelé
3 dl TINE Seterrømme
200 g TINE Kremgo’® Naturell
1 dl melis

Pynt:

8 stk friske bringebær
8 stk sitronmelisseblader

Slik gjør du det

    1. Finn frem en firkantet form, ca. 20 cm x 20 cm, eller en springform, ca. 24 cm i diameter. Dekk bunnen med bakepapir. Smelt smør, og pensle kantene på formen med smør.
  1. Hasselnøttbunn:

    1. Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme.
    2. Visp eggene luftige med elektrisk visp. Tilsett sukker og visp røren til eggedosis.
    3. Bland nøtter med hvetemel, og vend inn i røren. Tilsett sjokoladeblandingen. Hell røren i formen.
    4. Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten. Avkjøl i formen.
  2. Fyll:

    1. Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halve vannmengden. Avkjøl geléen, men ikke la den stivne helt.
    2. Pisk seterrømme stiv sammen med kremost og melis. Tilsett den avkjølte geléen, og hell blandingen over bunnen.
  3. Pynt:

    1. Sett kaken kaldt, og pynt med friske bringebær og sitronmelisse på toppen.
Tips!

Du kan gjerne bruke gelé med andre smaker enn bringebær.

Kommentar

Kommentarer

  • Gro

    3 år siden
    Skal nøttene være hakkede, malte eller kanskje hele??

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Gro, Godt spørsmål! Jeg ville finhakket nøttene :) Takk for tilbakemeldingen, jeg skriver det inn i oppskriften med en gang.

      Kommenter  (0)


  • Lise

    4 år siden
    Hvilken steketemperatur skal man bruke?

    Kommenter  (3)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      4 år siden
      Hei Lise! Steketemperaturen skal være 175 °C. Denne hadde falt ut av oppskriften, men er nå rettet opp. Takk for tilbakemeldingen din og lykke til med kaken!

      Kommenter  (0)

      • Allie

        2 år siden
        Veldig god kake, fikk mye skryt for denne. Måtte legge til et egg, da jeg ikke fikk løst opp alt sukkeret på bare to egg. Tror jeg skal steke den i 35 minutter minst neste gang. Ble for myk på 25. Pyntet med gauksyre da jeg ikke hadde sitronmelisse. Ble fint.

        Kommenter  (0)

      • Hilde

        4 år siden
        Hvor lenge skal kaken staa kald?

        Kommenter  (0)

        • Hilsen kokkene fra Melkerampa

          4 år siden
          Hei Hilde, Det vil variere litt fra gang til gang, men den bør få tre til fire timer i kjøleskap for å være helt sikker på at den får "satt seg". Lykke til :)

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat