
Ostekake med hasselnøttbunn
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Til formen:
-
1 ss
Hasselnøttbunn:
-
100 g
-
100 gmørk sjokolade
-
2 stkegg
-
3 dlsukker
-
2 ½ dlhasselnøtter , finhakket
-
3 sshvetemel
Fyll:
-
2 pakkerbringebærgelé
-
3 dl
-
1 g
-
1 dlmelis
Pynt:
-
8 stkfriske bringebær
-
8 stksitronmelisseblader
Slik gjør du det
-
1
Finn frem en firkantet form, ca. 20 cm x 20 cm, eller en springform, ca. 24 cm i diameter. Dekk bunnen med bakepapir. Smelt smør, og pensle kantene på formen med smør.
Hasselnøttbunn:
-
2
Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme.
-
3
Visp eggene luftige med elektrisk visp. Tilsett sukker og visp røren til eggedosis.
-
4
Bland nøtter med hvetemel, og vend inn i røren. Tilsett sjokoladeblandingen. Hell røren i formen.
-
5
Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten. Avkjøl i formen.
Fyll:
-
6
Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halve vannmengden. Avkjøl geléen, men ikke la den stivne helt.
-
7
Pisk seterrømme stiv sammen med kremost og melis. Tilsett den avkjølte geléen, og hell blandingen over bunnen.
Pynt:
-
8
Sett kaken kaldt, og pynt med friske bringebær og sitronmelisse på toppen.