Ostekake med friske bær

Ostekake med friske bær

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 90 min
Dette er en litt annerledes ostekake, eller ostekakepai, med blant annet Snøfrisk i fyllet. Oppskriften gir ca. 10 porsjoner.

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g TINE Meierismør
3 dl hvetemel
2 ss vann
2 ss hvitt sukker eller brunt sukker
1 ss TINE Meierismør til formen

Fyll:

125 g Snøfrisk® Naturell (1 beger)
125 g TINE Kremgo’® Naturell (1 beger)
3 stk egg
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 ½ dl TINE Yoghurt Naturell
2 dl friske bringebær eller bringebærsyltetøy

Pynt:

100 g friske bringebær

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en rund form, ca 22 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Smuldre smør i mel og sukker, gjerne i en foodprocessor. Rør inn kaldt vann og elt sammen til en deig. La deigen ligge kjølig i ca 30 minutter.
    3. Smelt smøret, og pensle formen med smør. Kjevle ut deigen og ha den i formen. Prikk med en gaffel og stek bunnen i ovnen på midterste rille i ca 15 minutter. Avkjøl litt.
    4. Rør ost, egg, sukker, vaniljesukker og yoghurt godt sammen, gjerne i en miksmaster. Dekk bunnen med syltetøy eller bær, og fordel osteblandingen over. Skru ned varmen og stek kaken videre på nederste rille ved 175 grader i ca 30 minutter.
    5. Server gjerne kaken med noen friske bringebær på toppen.
Tips!

I stedet for bringebær, kan du bruke andre typer bær i fyllet og til pynt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anonym

    3 år siden
    Skal man kjøle den ned slik at den blir stiv eller noe slikt? Fordi da jeg tok den ut etter å ha latt den stått inne i ti minutter lengre enn det stod, (grunnet det faktum at da jeg tok den ut etter tretti minutter var den praktisk talt i flytende tilstand) var den en sørpe da jeg prøvde å skjære stykker.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Du må avkjøle kaken før du skjærer i den. Denne kaken skal serveres kald eller lun. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat