Ostekake med friske bær

Ostekake med friske bær

2
18
Enkel90 min
Dette er en litt annerledes ostekake, eller ostekakepai, med blant annet Snøfrisk i fyllet. Oppskriften gir ca. 10 porsjoner.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll:

Pynt:

  • 100 g
    friske bringebær

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften trenger du en rund form, ca 22 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Smuldre smør i mel og sukker, gjerne i en foodprocessor. Rør inn kaldt vann og elt sammen til en deig. La deigen ligge kjølig i ca 30 minutter.

  3. 3

    Smelt smøret, og pensle formen med smør. Kjevle ut deigen og ha den i formen. Prikk med en gaffel og stek bunnen i ovnen på midterste rille i ca 15 minutter. Avkjøl litt.

  4. 4

    Rør ost, egg, sukker, vaniljesukker og yoghurt godt sammen, gjerne i en miksmaster. Dekk bunnen med syltetøy eller bær, og fordel osteblandingen over. Skru ned varmen og stek kaken videre på nederste rille ved 175 grader i ca 30 minutter.

  5. 5

    Server gjerne kaken med noen friske bringebær på toppen.

Tips

I stedet for bringebær, kan du bruke andre typer bær i fyllet og til pynt.

Del denne oppskriften: