Ostekake med friske bær
Enkel•90 min min
Dette er en litt annerledes ostekake, eller ostekakepai, med blant annet Snøfrisk i fyllet. Oppskriften gir ca. 10 porsjoner.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 g
-
3 dlhvetemel
-
2 ssvann
-
2 sshvitt sukker eller brunt sukker
-
1 ssTINE® Meierismør til formen
Fyll:
-
125 gSnøfrisk® Naturell (1 beger)
-
125 gTINE Kremgo® Naturell (1 beger)
-
3 stkegg
-
1 dlsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
3 ½ dl
-
2 dlfriske bringebær eller bringebærsyltetøy
Pynt:
-
100 gfriske bringebær
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en rund form, ca 22 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Smuldre smør i mel og sukker, gjerne i en foodprocessor. Rør inn kaldt vann og elt sammen til en deig. La deigen ligge kjølig i ca 30 minutter.
-
3
Smelt smøret, og pensle formen med smør. Kjevle ut deigen og ha den i formen. Prikk med en gaffel og stek bunnen i ovnen på midterste rille i ca 15 minutter. Avkjøl litt.
-
4
Rør ost, egg, sukker, vaniljesukker og yoghurt godt sammen, gjerne i en miksmaster. Dekk bunnen med syltetøy eller bær, og fordel osteblandingen over. Skru ned varmen og stek kaken videre på nederste rille ved 175 grader i ca 30 minutter.
-
5
Server gjerne kaken med noen friske bringebær på toppen.