Ostekake i langpanne

Ostekake i langpanne

0
 • Enkel
 • 45 min
En sunnere og proteinrik variant av den populære ostekaken. Denne lages i langpanne og blir en suksess på kakebordet under neste arrangement. En kake gir ca 24 kakestykker.

Ingredienser

5 dl vann
2 pakker sitrongelepulver
400 g TINE Mager Cottage Cheese
1 l TINE Yoghurt Vanilje

Kjeksbunn

2 pakker kornmo
200 g TINE Meierismør

Gelélokk

5 dl vann
1 pakke bringebærgelé

Slik gjør du det

  1. Kle bunnen av en stor langpanne, ca. 35-40 cm og minst 5 cm høye kanter, med bakepapir.
  2. Smelt smør og kjør havrekjeks til smuler i en kjøkkenmaskin. Bland kjekssmuler og smør og press blandingen jevnt utover i langpannen.
  3. Lag sitrongelè etter anvisning på pakken, men med halv vannmengde. Avkjøl litt, men pass på at den ikke stivner.
  4. Kjør cottage cheese i en kjøkkenmaskin med knivblad til glatt konsistens, ha over i en bakebolle og vend inn vaniljeyoghurt og den oppløste geleen til en jevn og glatt røre.
   Tips
   Yoghurt kan byttes ut med Kesam® Vanilje eller yoghurt med annen smak om ønskelig. Smak til med litt sitron om du ønsker en litt mer syrlig smak.
  5. Fordel røren jevnt utover kjeksbunnen i formen. La kaken stå i kjøleskap til den stivner, 3-4 timer eller helst over natten.
  6. Lag bringebærgelé etter anvisning på pakken. La avkjøles noe før den helles over kaken. La stå kjølig i ca. 2 timer eller til geleen er stiv. Del i stykker og server.
Tips
Kaken kan også pyntes med friske bær, enten i geleen ved å fordele dem utover kaken før geleen helles på, eller på toppen av geleen. Ev. kan du droppe gelélokket helt og bare fordele friske bær utover kaken.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat