Ostekake i langpanne
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
5 dlvann
-
2 pakkersitrongelepulver
-
400 g
-
1 l
Kjeksbunn
-
2 pakkerkornmo
-
200 g
Gelélokk
-
5 dlvann
-
1 pakkebringebærgelé
Slik gjør du det
-
1
Kle bunnen av en stor langpanne, ca. 35-40 cm og minst 5 cm høye kanter, med bakepapir.
-
2
Smelt smør og kjør havrekjeks til smuler i en kjøkkenmaskin. Bland kjekssmuler og smør og press blandingen jevnt utover i langpannen.
-
3
Lag sitrongelè etter anvisning på pakken, men med halv vannmengde. Avkjøl litt, men pass på at den ikke stivner.
-
4
Kjør cottage cheese i en kjøkkenmaskin med knivblad til glatt konsistens, ha over i en bakebolle og vend inn vaniljeyoghurt og den oppløste geleen til en jevn og glatt røre.
Tips
Yoghurt kan byttes ut med Kesam® Vanilje eller yoghurt med annen smak om ønskelig. Smak til med litt sitron om du ønsker en litt mer syrlig smak.
-
5
Fordel røren jevnt utover kjeksbunnen i formen. La kaken stå i kjøleskap til den stivner, 3-4 timer eller helst over natten.
-
6
Lag bringebærgelé etter anvisning på pakken. La avkjøles noe før den helles over kaken. La stå kjølig i ca. 2 timer eller til geleen er stiv. Del i stykker og server.