Ostekake i langpanne

Ostekake i langpanne

0
38
Enkel45 min
En sunnere og proteinrik variant av den populære ostekaken. Denne lages i langpanne og blir en suksess på kakebordet under neste arrangement. En kake gir ca 24 kakestykker.

Ingredienser

Antall stykker

Kjeksbunn

Gelélokk

 • 5 dl
  vann
 • 1 pakke
  bringebærgelé

Slik gjør du det

 1. 1

  Kle bunnen av en stor langpanne, ca. 35-40 cm og minst 5 cm høye kanter, med bakepapir.

 2. 2

  Smelt smør og kjør havrekjeks til smuler i en kjøkkenmaskin. Bland kjekssmuler og smør og press blandingen jevnt utover i langpannen.

 3. 3

  Lag sitrongelè etter anvisning på pakken, men med halv vannmengde. Avkjøl litt, men pass på at den ikke stivner.

 4. 4

  Kjør cottage cheese i en kjøkkenmaskin med knivblad til glatt konsistens, ha over i en bakebolle og vend inn vaniljeyoghurt og den oppløste geleen til en jevn og glatt røre.

  Tips

  Yoghurt kan byttes ut med Kesam® Vanilje eller yoghurt med annen smak om ønskelig. Smak til med litt sitron om du ønsker en litt mer syrlig smak.

 5. 5

  Fordel røren jevnt utover kjeksbunnen i formen. La kaken stå i kjøleskap til den stivner, 3-4 timer eller helst over natten.

 6. 6

  Lag bringebærgelé etter anvisning på pakken. La avkjøles noe før den helles over kaken. La stå kjølig i ca. 2 timer eller til geleen er stiv. Del i stykker og server.

Tips

Kaken kan også pyntes med friske bær, enten i geleen ved å fordele dem utover kaken før geleen helles på, eller på toppen av geleen. Ev. kan du droppe gelélokket helt og bare fordele friske bær utover kaken.

Del denne oppskriften: