Ostekake i langpanne

Ostekake i langpanne

0
35
Enkel45 min
En sunnere og proteinrik variant av den populære ostekaken. Denne lages i langpanne og blir en suksess på kakebordet under neste arrangement. En kake gir ca 24 kakestykker.

Ingredienser

Antall stykker

Kjeksbunn

Gelélokk

  • 5 dl
    vann
  • 1 pakke
    bringebærgelé

Slik gjør du det

  1. 1

    Kle bunnen av en stor langpanne, ca. 35-40 cm og minst 5 cm høye kanter, med bakepapir.

  2. 2

    Smelt smør og kjør havrekjeks til smuler i en kjøkkenmaskin. Bland kjekssmuler og smør og press blandingen jevnt utover i langpannen.

  3. 3

    Lag sitrongelè etter anvisning på pakken, men med halv vannmengde. Avkjøl litt, men pass på at den ikke stivner.

  4. 4

    Kjør cottage cheese i en kjøkkenmaskin med knivblad til glatt konsistens, ha over i en bakebolle og vend inn vaniljeyoghurt og den oppløste geleen til en jevn og glatt røre.

    Tips

    Yoghurt kan byttes ut med Kesam® Vanilje eller yoghurt med annen smak om ønskelig. Smak til med litt sitron om du ønsker en litt mer syrlig smak.

  5. 5

    Fordel røren jevnt utover kjeksbunnen i formen. La kaken stå i kjøleskap til den stivner, 3-4 timer eller helst over natten.

  6. 6

    Lag bringebærgelé etter anvisning på pakken. La avkjøles noe før den helles over kaken. La stå kjølig i ca. 2 timer eller til geleen er stiv. Del i stykker og server.

Tips

Kaken kan også pyntes med friske bær, enten i geleen ved å fordele dem utover kaken før geleen helles på, eller på toppen av geleen. Ev. kan du droppe gelélokket helt og bare fordele friske bær utover kaken.

Del denne oppskriften: