Skip to main content

Ostekake i langpanne

Enkel
45min

En sunnere og proteinrik variant av den populære ostekaken. Denne lages i langpanne og blir en suksess på kakebordet under neste arrangement. En kake gir ca 24 kakestykker.

4.1
(43)
Next ImageOstekake i langpanne

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

5 dl
vann
2 pakke
sitrongelepulver

Kjeksbunn

2 pakke
kornmo

Gelélokk

5 dl
vann
1 pakke
bringebærgelé

Fremgangsmåte

  1. Kle bunnen av en stor langpanne, ca. 35-40 cm og minst 5 cm høye kanter, med bakepapir.

  2. Smelt smør og kjør havrekjeks til smuler i en kjøkkenmaskin. Bland kjekssmuler og smør og press blandingen jevnt utover i langpannen.

  3. Lag sitrongelè etter anvisning på pakken, men med halv vannmengde. Avkjøl litt, men pass på at den ikke stivner.

  4. Kjør cottage cheese i en kjøkkenmaskin med knivblad til glatt konsistens, ha over i en bakebolle og vend inn vaniljeyoghurt og den oppløste geleen til en jevn og glatt røre.

    Tips

    Yoghurt kan byttes ut med Kesam® Vanilje eller yoghurt med annen smak om ønskelig. Smak til med litt sitron om du ønsker en litt mer syrlig smak.
  5. Fordel røren jevnt utover kjeksbunnen i formen. La kaken stå i kjøleskap til den stivner, 3-4 timer eller helst over natten.

  6. Lag bringebærgelé etter anvisning på pakken. La avkjøles noe før den helles over kaken. La stå kjølig i ca. 2 timer eller til geleen er stiv. Del i stykker og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kaken kan også pyntes med friske bær, enten i geleen ved å fordele dem utover kaken før geleen helles på, eller på toppen av geleen. Ev. kan du droppe gelélokket helt og bare fordele friske bær utover kaken.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter