Håndkle og blad
Ostekake
(1919)

Ostekake fra Sverre Sætre

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

 • Steketid

Enkel og påskegul ostekake fra konditor Sverre Sætre. Han liker ostekakene lette og friske, og synes påsken er en tid for å kose seg. Butikken hans på Briskeby i Oslo bugner av lekne godsaker.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

1

Mandelbunn

20 gpistasjenøtter
20 gmandler
20 gmelis
1 sshvetemel
2 stkeggehviter
40 gsukker

Ostekrem

3 stkgelatinplater
½ dlappelsinjuice
250 gTINE Kremgo’® Naturell
150 gsukker
½ dlpasjonsfruktjuice
3 dlTINE Kremfløte

Pynt

3 stksjokoladeplater eller sjokoladeegg
1 dlbringebær eller andre bær
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.  Kjør mandler, pistasjnøtter, mel og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin med knivblad. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Vend nøtteblandingen inn i marengsen med en slikkepott.
  2. Kle en stekeplate med bakepapir og stryk røren utover i et 1 cm tykt lag. Stek bunnen midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Prøv å løfte opp et hjørne av bunnen. Slipper den bakepapiret, er bunnen ferdig. Hvis ikke, stek 5 minutter til, og prøv igjen. Dekk bunnen med folie hvis den er mørk nok. Sett bunnen til side.
  3. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i minst 5 minutter. Kjør romtemperert kremost, sukker og appelsinjuice glatt i en kjøkkenmaskin med knivblad.
  4. Varm pasjonsfruktjuicen til kokepunktet og ta den av platen. Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme juicen. Ha så juicen i ostemassen og rør godt.
  5. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott.
  6. Sett kanten på en springform (ø 20 cm) på en flat tallerken med bakepapir. Skjær til nøttebunnen og legg den slik at den dekker bunnen av kakeformen. Fyll ostekrem til toppen av kakeformen og stryk glatt. Sett kaken i kjøleskapet til den setter seg.
  7. Stryk (aprikos)marmelade eller hell over et tynt lag med gelé på toppen, la sette seg og fjern kakeringen. Pynt som du ønsker.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat