Orange halloweenkake
Enkel•70 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Halloweenkake
-
175 g
-
250 gsukker
-
3 stkegg
-
250 ghvetemel
-
1 ½ tsbakepulver
-
2 sskakao
-
1 ¼ dl
Glasur
-
2 pakker
-
3 tsvaniljesukker
-
½ tsorange konditorfarge
-
1 poselakris i båter
-
1 glasssort strøssel
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på halloweenkake trenger du enten 2 brødformer à 1 liter eller en stor à 2 liter.
-
2
Rør smør og sukker hvitt slik at det blir en smørkrem.
-
3
Tilsett eggene, ett om gangen, rør godt mellom hver gang slik at de blandes godt i smørkremen.
-
4
Bland bakepulver og kakao i melet og rør det i smørkremen skiftevis med melken. Start med melet. Rør til deigen blir glatt og fin.
-
5
Hell røren i godt smurte former og stek i nedre del av stekeovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Stikk en kakepinne (strikkepinne) eller en spaggeti midt i kaken for å se om den er ferdig. Henger ingen ting igjen på pinnen er den ferdig.
-
6
Visp opp kremost og vaniljesukker slik at den blir luftig. Tilsett orange farge og rør godt. Ha i bare litt og litt av fargen, den kan fort bli for mørk. Pynt med strøssel og andre ting som gjør kaken skikkelig skummel!