Orange halloweenkake

Orange halloweenkake

4
  • Enkel
  • 70 min
Oppskrift på orange kake til halloween inspirert av gresskaret. Med glasur av deilig kremost med vaniljesmak og litt pynt på toppen, er du og hele familien klare for årets skumleste kveld. Bøøøø!

Ingredienser

Halloweenkake

175 g TINE Meierismør
250 g sukker
3 stk egg
250 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
2 ss kakao
1 ¼ dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett

Glasur

400 g TINE Kremgo® Naturell
3 ts vaniljesukker
½ ts orange konditorfarge
1 pose lakris i båter
1 glass sort strøssel

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på halloweenkake trenger du enten 2 brødformer à 1 liter eller en stor à 2 liter.
    2. Rør smør og sukker hvitt slik at det blir en smørkrem.
    3. Tilsett eggene, ett om gangen, rør godt mellom hver gang slik at de blandes godt i smørkremen.
    4. Bland bakepulver og kakao i melet og rør det i smørkremen skiftevis med melken. Start med melet. Rør til deigen blir glatt og fin.
    5. Hell røren i godt smurte former og stek i nedre del av stekeovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
      Tips

      Stikk en kakepinne (strikkepinne) eller en spaggeti midt i kaken for å se om den er ferdig. Henger ingen ting igjen på pinnen er den ferdig.

    6. Visp opp kremost og vaniljesukker slik at den blir luftig. Tilsett orange farge og rør godt. Ha i bare litt og litt av fargen, den kan fort bli for mørk. Pynt med strøssel og andre ting som gjør kaken skikkelig skummel!
Tips

Pynt gjerne med skummelt godteri av dødninghoder, flaggermus og lakrislisser.

Kommentarer

  • Janne

    26 dager siden
    Hei.Kan denne fryses?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      21 dager siden
      Det skal gå bra, Janne!

      Men uten glasur.

      Frys gjerne kaken, men ha på glasuren når den skal spises. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat