Isostekake med jordbær
Enkel•30 min min
Dette er en enkel, frisk og god isostekake med jordbær. Den skal stivne i fryseren i to omganger, så husk å sette av god tid. Oppskriften holder til ca. 8 porsjoner
Ingredienser
Antall porsjoner
Is:
-
3 dl
-
4 stkeggeplommer
-
4 sssukker
-
1 ssvaniljesukker
-
125 g
-
250 gjordbær
Bunn:
-
180 gkjeks med melkesjokolade
-
75 g
Pynt:
-
4 stkjordbær
-
3 ssrevet sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Finn frem en randform som rommer ca 1,5 liter.
-
2
Pisk fløten stiv og sett den kaldt. Visp eggedosis av eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Bland inn kremost, og vend kremen forsiktig inn. Skjær jordbær i biter og tilsett i blandingen. Ha over randformen, og sett i fryseren i minst 3 timer.
-
3
Smelt smøret. Kjør kjeksen i en foodprocessor og bland med det smeltede smøret. Ta isen ut av fryseren og legg på kjeksblandingen. Sett isen inn i fryseren igjen, og la den stivne.
-
4
Like før servering tar du isostekaken ut av fryseren, og hvelver den over på et fat. Skjær jordbærene i biter og riv sjokoladen.
-
5
Pynt kaken med friske jordbær og revet sjokolade.