Isostekake med jordbær

Isostekake med jordbær

0
14
Enkel30 min
Dette er en enkel, frisk og god isostekake med jordbær. Den skal stivne i fryseren i to omganger, så husk å sette av god tid. Oppskriften holder til ca. 8 porsjoner

Ingredienser

Antall porsjoner

Is:

Bunn:

Pynt:

  • 4 stk
    jordbær
  • 3 ss
    revet sjokolade

Slik gjør du det

  1. 1

    Finn frem en randform som rommer ca 1,5 liter.

  2. 2

    Pisk fløten stiv og sett den kaldt. Visp eggedosis av eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Bland inn kremost, og vend kremen forsiktig inn. Skjær jordbær i biter og tilsett i blandingen. Ha over randformen, og sett i fryseren i minst 3 timer.

  3. 3

    Smelt smøret. Kjør kjeksen i en foodprocessor og bland med det smeltede smøret. Ta isen ut av fryseren og legg på kjeksblandingen. Sett isen inn i fryseren igjen, og la den stivne.

  4. 4

    Like før servering tar du isostekaken ut av fryseren, og hvelver den over på et fat. Skjær jordbærene i biter og riv sjokoladen.

  5. 5

    Pynt kaken med friske jordbær og revet sjokolade.

Tips

I stedet for jordbær, kan du fylle isostekaken med sjokolade eller andre godsaker.

Del denne oppskriften: