Frossen ostekake med jordbærfyll
Jordbær er sommer og sommer er jordbær. Røde, saftige og gode; her er den perfekte desserten til festen eller kaken på kaffebordet. Denne frosne ostekaken er grei å lage uten stekeovn, og bør holde til 8 persjoner.
Middels•30 min•8 personer
Ingredienser
- 300 g havrekjeks
- 1 ss TINE® Meierismør
- 3 stykk egg
- 250 g TINE® Kremgo® Naturell
- 1 ss vaniljesukker
- 1 dl melis
- 1 stykk appelsin
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 500 g jordbær
- 2 ss melis, til jordbærene
- 4 ss cognac
Slik gjør du
1
Knus kjeks og dryss halvparten i en smurt kakeform, ca. 24 cm i diameter.
2
Skill egg og visp eggeplommer med ost, vaniljesukker og melis til det er kremaktig. Riv skallet av appelsinen og bland inn.
3
Visp eggehviter stive og kremfløten til krem. Bland osteblandingen med eggehviter og krem.
4
Mos jordbær sammen med melis og likør eller konjakk. Hell halvparten av kremblandingen i formen og smør på jordbærmosen.
5
Ha på resten av kremblandingen og til slutt resten av kjekssmulene. Dekk til formen og sett den i fryseren i minst 4 timer. La den stå i kjøleskapet et par timer før servering. Pynt med friske jordbær.
TipsDu kan bytte ut jordbær med for eksempel friske bringebær.