Frossen ostekake med jordbærfyll

Frossen ostekake med jordbærfyll

Kommentarer 0
  • Middels
  • 30 min
Jordbær er sommer og sommer er jordbær. Røde, saftige og gode; her er den perfekte desserten til festen eller kaken på kaffebordet. Denne frosne ostekaken er grei å lage uten stekeovn, og bør holde til 8 persjoner.

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g havrekjeks
1 ss TINE Meierismør
3 stk egg
250 g TINE Kremgo’® Naturell
1 ss vaniljesukker
1 dl melis
1 stk appelsin
3 dl TINE Kremfløte
500 g jordbær
2 ss melis til jordbærene
4 ss cognac

Slik gjør du det

    1. Knus kjeks og dryss halvparten i en smurt kakeform, ca. 24 cm i diameter.
    2. Skill egg og visp eggeplommer med ost, vaniljesukker og melis til det er kremaktig. Riv skallet av appelsinen og bland inn.
    3. Visp eggehviter stive og kremfløten til krem. Bland osteblandingen med eggehviter og krem.
    4. Mos jordbær sammen med melis og likør eller konjakk. Hell halvparten av kremblandingen i formen og smør på jordbærmosen.
    5. Ha på resten av kremblandingen og til slutt resten av kjekssmulene. Dekk til formen og sett den i fryseren i minst 4 timer. La den stå i kjøleskapet et par timer før servering. Pynt med friske jordbær.
Tips!

Du kan bytte ut jordbær med for eksempel friske bringebær.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat