Frossen ostekake med jordbærfyll
Middels•30 min min
Jordbær er sommer og sommer er jordbær. Røde, saftige og gode; her er den perfekte desserten til festen eller kaken på kaffebordet. Denne frosne ostekaken er grei å lage uten stekeovn, og bør holde til 8 persjoner.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 ghavrekjeks
-
1 ss
-
3 stkegg
-
250 g
-
1 ssvaniljesukker
-
1 dlmelis
-
1 stkappelsin
-
3 dl
-
500 gjordbær
-
2 ssmelis til jordbærene
-
4 sscognac
Slik gjør du det
-
1
Knus kjeks og dryss halvparten i en smurt kakeform, ca. 24 cm i diameter.
-
2
Skill egg og visp eggeplommer med ost, vaniljesukker og melis til det er kremaktig. Riv skallet av appelsinen og bland inn.
-
3
Visp eggehviter stive og kremfløten til krem. Bland osteblandingen med eggehviter og krem.
-
4
Mos jordbær sammen med melis og likør eller konjakk. Hell halvparten av kremblandingen i formen og smør på jordbærmosen.
-
5
Ha på resten av kremblandingen og til slutt resten av kjekssmulene. Dekk til formen og sett den i fryseren i minst 4 timer. La den stå i kjøleskapet et par timer før servering. Pynt med friske jordbær.