Bakt epleostekake på havrebunn med karamelliserte nøtter

Bakt epleostekake på havrebunn med karamelliserte nøtter

0
26
Middels240 min
En mektig nytelse med marinerte eplebiter og sprø nøttetopping. Denne kaken kombinerer to vinnere på kakebordet, eplekake og ostekake, til en uforglemmmelig smaksopplevelse. Vær obs på at kaken tar lang tid å lage. Steketiden er over to timer på lav varme, og etter dette skal kaken avkjøles i to timer eller til dagen etter. Oppskriften er innsendt av Louise Brunborg-Næss som bidrag i konkurransen Norges beste ostekake.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

Fyll

Topping

 • 3 dl
 • 200 g
  nøtter (valnøtter, hasselnøtter og paranøtter)
 • 200 g
  sukker

Slik gjør du det

 1. 1

  Rør ut 2 spiseskjeer sukker i Calvados eller rom. Skrell og rens eplene og del dem i terninger, og legg dem til marinering i calvadosen.

Bunn

 1. 2

  Dekk bunnen av en kakeform (22-24 cm i diameter) med bakepapir. Smelt smøret. Knus kjekssmulene i en morter eller kjøkkenmaskin. Bland smør og kjekssmuler og trykk det ut i bunnen av kakeformen, og litt opp over kantene. Stek på 175 °C i 15 minutter.

 2. 3

  Ta eplebitene ut av marinaden og la dem renne av seg i et dørslag/sil.

 3. 4

  Visp kremost, sukker og vaniljefrø kremete i en kjøkkenmaskin. Ha i ett egg av gangen mens du stadig visper, til slutt heller du i fløten og lar alt vispes godt. Hell fyllet i kakeformen over kjeksbunnen. Slipp eplebitene ned i ostemassen, jevnt fordelt over hele kaken.

 4. 5

  Stek på 120 °C i 2 timer.

 5. 6

  Ta kaken ut av ovnen, hell over rømmen og sett den inn igjen i 15 minutter. Avkjøl i minst to timer, eller til dagen etter.

Nøttetopping

 1. 7

  Hakk nøttene grovt, rist dem noen sekunder i en glovarm panne, skru varmen noe ned, hell over sukkeret og rør kontinuerlig til alt sukkeret har smeltet og festet seg til nøttene. Avkjøl på bakepapir og knus grovt med flatsiden av en stor kniv.

 2. 8

  Bruk en skarp kniv og skjær langs kanten før du forsiktig tar av ringen på kakeformen, og pynt med nøttene.

Tips

Kaketips for dummies: Det er frøene i vaniljestangen som skal brukes, ikke selve stangen. Skjær stangen på langs, og pirk ut innholdet.

Del denne oppskriften: