Skip to main content

Kesamkake med pærer

Enkel
50min

Kesam og pærer gir god saftighet, og sitron gir det ekstra lille i denne smakfulle pærekaken.

3.9
(17)
Next ImageKesamkake med pærer

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
pære
2 ss
3 ss
hvetemel til formen
2 stk
egg
200 g
sukker
200 g
finmalt mandler
200 g
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 stk
sitron

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen til 200 °C.

  2. Smør en form med mykt smør og drys med litt hvetemel.

  3. Skrell pærene og fjern kjernehusene. Del hver pære i fire, eller skjær dem i skiver, og fordel dem i den smurte form.

  4. Pisk egg og sukker til en luftig blanding. Bland sammen malte mandler, hvetemel og bakepulver i en bolle. Tilsett melblandingen i eggedosisen, og vend det forsiktig inn.

  5. Skjær det gule av skallet av sitronen, og hakk det fint. Bland sitronskall og Kesam sammen. Bland dette forsiktig inn i deigen.

  6. Fordel deigen over pærene og stek i rundt 25 min i ovnen.

  7. Servér med vaniljekesam.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Om du ønsker, kan du bytte ut pærene med epler.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter