Skip to main content

Eplekake med kokos

Enkel
1t

Nydelig gutenfri eplekake med kokos. Formen holder til ca. 10-12 biter eplekake.

3.6
(77)
Next ImageEplekake med kokos

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Til formen

1 ss
kokosmasse
1 ss
sukker

Kakerøre

1 dl
potetmel
2 dl
mandelmel
3 dl
melis
2 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
2 dl
kokosmasse
2 stk
egg

Fyll

3 stk
eple

Tilbehør

5 dl
Piano® Vaniljesaus eventuelt vaniljeis eller vaniljekesam

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta smøret du skal bruke i kakerøren, ut av kjøleskapet.

  2. Smelt smør til kakeformen. Pensle kakeformen med smør, og strø over kokos og sukker.

  3. Bland potetmel, mandelmel, melis, bakepulver, vaniljesukker og kokosmasse. Tilsett smør og smuldre i blandingen.

  4. Tilsett egg og yoghurt. Rør det sammen og hell i formen.

  5. Skrell epler og fjern kjernehus. Del eplene i tynne båter, og legg dem tett i tett i røren i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. La den avkjøles noen minutter i formen, før du har den over på et fat.

    Tips

    Server kaken lunken, gjerne med vaniljesaus, vaniljeis eller vaniljekesam.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk gjerne norske epler dersom det er sesong.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter