
Eplekake med kokos
Nydelig gutenfri eplekake med kokos. Formen holder til ca. 10-12 biter eplekake.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Kakerøre
Fyll
Tilbehør
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta smøret du skal bruke i kakerøren, ut av kjøleskapet.
- 2
Smelt smør til kakeformen. Pensle kakeformen med smør, og strø over kokos og sukker.
- 3
Bland potetmel, mandelmel, melis, bakepulver, vaniljesukker og kokosmasse. Tilsett smør og smuldre i blandingen.
- 4
Tilsett egg og yoghurt. Rør det sammen og hell i formen.
- 5
Skrell epler og fjern kjernehus. Del eplene i tynne båter, og legg dem tett i tett i røren i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. La den avkjøles noen minutter i formen, før du har den over på et fat.
Tips
Server kaken lunken, gjerne med vaniljesaus, vaniljeis eller vaniljekesam.
Tips
Bruk gjerne norske epler dersom det er sesong.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



