
Eplekake med pinjekjerner
Smakfull eplekake med sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikosmarmelade.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Kakerøre
Tilbehør
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
- 2
Smelt smør. Pensle kakeformen med smør, og strø over sesamfrø.
Kakerøre
- 3
Smelt smør og avkjøl. Riv marsipanmasse grovt.
- 4
Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
- 5
Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.
- 6
Fjern kjernehus og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter.
Tips
Server med vaniljesaus eller pisket krem. Is er også godt til.
Tips
#1: Bruk gjerne norske epler.
#2: I stedet for pinjekjerner, kan du gjerne strø over andre typer nøtter.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



