Skip to main content

Eplekake med pinjekjerner

Enkel
1t 30min

Smakfull eplekake med sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikosmarmelade.

4.2
(21)
Next ImageEplekake med pinjekjerner

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Til formen

1 ss
sesamfrø

Kakerøre

150 g
marsipan
4 stk
egg
2 dl
sukker
4 dl
hvetemel
1 ts
vaniljesukker
1 ts
bakepulver
4 stk
eple
1.5 dl
aprikosmarmelade
1 ss
vann
50 g
pinjekjerner

Tilbehør

5 dl
Piano® Vaniljesaus eventuelt vispet krem eller is

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Smelt smør. Pensle kakeformen med smør, og strø over sesamfrø.

Kakerøre

  1. Smelt smør og avkjøl. Riv marsipanmasse grovt.

  2. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.

  3. Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.

  4. Fjern kjernehus og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter.

    Tips

    Server med vaniljesaus eller pisket krem. Is er også godt til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Bruk gjerne norske epler.

#2: I stedet for pinjekjerner, kan du gjerne strø over andre typer nøtter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter