Skip to main content

Saftig eplekake

Middels
2t 10min

Fanstastisk god og ekstra saftig eplekake med ostekremfyll.

3.4
(166)
Next ImageSaftig eplekake

Ingredienser

Antall porsjoner

Eplekake

3 dl
hvetemel
3 ss
sukker
1 stk
eggeplomme

Eplefyllet

4 stk
faste eple

Ostefyllet

2 stk
egg
1 stk
eggehvite (eggeplommen bruker du i bunnen)
0.75 dl
sukker
1 ts
vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, smør, sukker og eggeplomme til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. La deigen ligge i plast og kjølig i ca. 1 time.

    Tips

    Glad i nøtter? Tilsett gjerne 100 gram grovhakkede mandler i deigen.

  2. Sett stekeovnen på 200 °C.

  3. Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Trykk deigen ut i kakeformen, og godt opp langs kanten.

  4. Skrell og stikk ut kjernehus av eplene. Del dem i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.

  5. Visp sammen egg og sukker og rør inn kremost, Kesam Original (evt Crème fraîche) og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.

  6. Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, i 30 - 40 minutter.

    Tips

    Server lun eplekake gjerne med kald Kesam Vanilje ved siden av.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Hvis du ønsker en lettere variant, bytt gjerne ut kremost med kesam i like stor mengde.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter