
Saftig eplekake
Fanstastisk god og ekstra saftig eplekake med ostekremfyll.

Ingredienser
Antall porsjoner
Eplefyllet
Ostefyllet
Fremgangsmåte
- 1
Bland mel, smør, sukker og eggeplomme til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. La deigen ligge i plast og kjølig i ca. 1 time.
Tips
Glad i nøtter? Tilsett gjerne 100 gram grovhakkede mandler i deigen.
- 2
Sett stekeovnen på 200 °C.
- 3
Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Trykk deigen ut i kakeformen, og godt opp langs kanten.
- 4
Skrell og stikk ut kjernehus av eplene. Del dem i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.
- 5
Visp sammen egg og sukker og rør inn kremost, Kesam Original (evt Crème fraîche) og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.
- 6
Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, i 30 - 40 minutter.
Tips
Server lun eplekake gjerne med kald Kesam Vanilje ved siden av.
Tips
#1: Hvis du ønsker en lettere variant, bytt gjerne ut kremost med kesam i like stor mengde.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



