
Eplekake med romkrem
Nydelig eplekake med ferdig romkrem. Kaken er lettvint å bake, og smaker herlig.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Fyll
Tilbehør
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter.
- 2
Bland mel, egg, smør, sukker og vaniljesukker til en deigen i en food processor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time. La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.
- 3
Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle kakeformen med smøret.
- 4
Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen. Prikk den godt med en gaffel.
- 5
Fordel rosinene over deigbunnen og smør romkremen over. Skjell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i båter, og stikk dem tett i pent mønster i kremen. Dryss sukker over, og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter.
- 6
Server kaken lunken, gjerne med vispet kremfløte eller is til.
Tips
Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkremen fra bunnen av.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



