Skip to main content

Eplekake med romkrem

Enkel
2t

Nydelig eplekake med ferdig romkrem. Kaken er lettvint å bake, og smaker herlig.

3.9
(51)
Next ImageEplekake med romkrem

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Deig

150 g
hvetemel
1 stk
egg
75 g
sukker
1 ts
vaniljesukker

Fyll

50 g
rosiner
1 ss
rom
3 dl
syrlige eple
0.5 dl
sukker

Tilbehør

3 dl
vispet TINE® Kremfløte eller is

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter.

  2. Bland mel, egg, smør, sukker og vaniljesukker til en deigen i en food processor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time. La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.

  3. Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle kakeformen med smøret.

  4. Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen. Prikk den godt med en gaffel.

  5. Fordel rosinene over deigbunnen og smør romkremen over. Skjell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i båter, og stikk dem tett i pent mønster i kremen. Dryss sukker over, og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter.

  6. Server kaken lunken, gjerne med vispet kremfløte eller is til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkremen fra bunnen av.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter