
Rask plommepai
Norske plommer er en ren nytelse. Spis dem som de er eller bak nydelige kaker og paier. Her er oppskriften på små, raske plommepaier som du lager i ildfaste porsjonsformer. Server formene varme og gjerne med litt pisket krem, vaniljesaus eller is til.

Ingredienser
Antall porsjoner
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram små, ildfaste porsjonsformer.
- 2
Del plommer i to og ta ut steinene. Skjær dem i mindre biter, og fordel dem i porsjonsformer.
- 3
Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker. Strø det over plommene.
- 4
Skjær det kalde smøret i tynne skiver med ostehøvel og legg det på melblandingen.
- 5
Stek formene midt i ovenen i ca 20-25 minutter til paiene er gylne og har en sprø overflate.
- 6
Server pisket krem, vaniljesaus eller is til.
Tips
Her kan du velge å bytte ut alle eller deler av plommene med epler.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



