Skip to main content

Hjemmelaget rabarbrapai

Enkel
1t

Har du rabarbra i hagen, så benytt deg av de friske, saftige og syrlige stilkene i oppskrifter. Hjemmelaget rabarbrapai er enklere enn du tror. Denne oppskriften gir deg en herlig smak av sommer!

4.0
(117)
Next ImageHjemmelaget rabarbrapai

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

3 dl
hvetemel
1 dl
sukker
1 ts
bakepulver

Fyll

1 stk
egg
1.5 dl
sukker
1.5 ts
vaniljesukker
2 dl
rabarbra i terninger

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til bunnen i bollen til en kjøkkenmaskin. La maskinen gå til alt er blandet og samlet til en deig.

  2. Ha deigen på bakebordet og kjevle eller trykk ut deigen og legg i en paiform, ca 26 i diameter. Dekk bunnen og godt opp langs kantene med deigen.

  3. Stek formen i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca 10 minutter.

  4. Bland sammen alt til fyllet og hell det i den forstekte bunnen. Stek paien ytterligere i 20-25 minutter til alt fyllet er stivnet.

  5. Server paien lunken eller kald med vispet krem, vaniljekesam eller is til. Strø gjerne mandler over ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Når du plukker rabarbra i hagen, trekk den opp fra roten med et rykk, så vokser det ut nye skudd. Rabarbra er best før St.Hans, og det er de tynne rosa stilkene som smaker best.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter