
Smuldrepai med rabarbra og jordbær
Enkel•40 min25 min
Sommerlig smuldrepai med rabarbra og jordbær! Kanskje har du til og med rabarbra og jordbær i hagen? Blandingen av rabarbra og jordbær gir en nydelig miks av syrlighet og sødme, og denne smuldrepaien er kanskje det man kan kalle den perfekte sommerdesserten!
Ingredienser
Antall porsjoner
Fyll
-
500 grabarbra
-
2 dljordbær
-
1 sspotetmel
-
½ dlsukker
Paibunn
-
½ dlmelis
-
75 g
-
½ dlsukker
-
1 dlhvetemel
-
1 ½ dlhavregryn
Servering
-
1 boks
Slik gjør du det
-
1
Skrell og rens rabarbraen, dersom det er grove hinner. Skjær rabarbra og jordbær i biter, og legg dem i en paiform (eller i flere små). Bland sammen med potetmel og sukker.
-
2
Bland sammen melis, smør, sukker og mel i en kjøkkenmaskin. Bland deretter inn havregryn ved hjelp av en skje, slik at de holder seg hele.
-
3
Hell så smuldreblandingen over rabarbra og jordbær, og sett formen midt i ovnen. Stekes ved 225 °C i ca. 25 minutter.
-
4
Smuldrepaien toppes med Kesam® Vanilje før servering.