Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Smuldreepleformer

Enkel
30min

Det enkle er ofte det beste, som denne oppskriften på smuldreeplekake. Den lages på under en halvtime, og kan enten stekes i små aluminiumsformer, eller i en stor kakeform. Smuldreeplekaken smaker godt med vaniljesaus eller litt pisket krem til.

4.4
(29)
Next ImageSmuldreepleformer

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

100 g
marsipan
2 ss
sukker
3 dl
hvetemel
3 ss
syrlige eple

Pynt

2 ss
perlesukker
4 ss
mandelflak

Til servering

5 dl
Piano® Vaniljesaus eller litt pisket krem

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften trenger du små 15 aluminiumsformer eller en stor form på 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Riv marsipanmassen grovt og tilsett smøret, litt av gangen mens du rører. Det skal bli en glatt masse. Tilsett sukker og hvetemel og hakk raskt sammen til en smuldredeig.

  3. Strø ca halvparten av smuldredeigen i formene. Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i terninger. Fordel eplebitene oppå deigen i formene. Strø over resten av smuldredeigen. Dryss på perlesukker og mandler, og stek formene midt i ovnen i ca 12 minutter.

  4. Server formene nystekte med vaniljesaus eller litt pisket krem til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dersom du velger en stor form, må kaken stekes litt lengre, mellom 15 og 20 minutter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter