Smuldreepleformer
Enkel•30 min min
Det enkle er ofte det beste, som denne oppskriften på smuldreeplekake. Den lages på under en halvtime, og kan enten stekes i små aluminiumsformer, eller i en stor kakeform. Smuldreeplekaken smaker godt med vaniljesaus eller litt pisket krem til.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 gmarsipan
-
100 g
-
2 sssukker
-
3 dlhvetemel
-
3 sssyrlige epler
Pynt
-
2 ssperlesukker
-
4 ssmandelflak
Til servering
-
5 dlPiano® Vaniljesaus eller litt pisket krem
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du små 15 aluminiumsformer eller en stor form på 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Riv marsipanmassen grovt og tilsett smøret, litt av gangen mens du rører. Det skal bli en glatt masse. Tilsett sukker og hvetemel og hakk raskt sammen til en smuldredeig.
-
3
Strø ca halvparten av smuldredeigen i formene. Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i terninger. Fordel eplebitene oppå deigen i formene. Strø over resten av smuldredeigen. Dryss på perlesukker og mandler, og stek formene midt i ovnen i ca 12 minutter.
-
4
Server formene nystekte med vaniljesaus eller litt pisket krem til.