Smuldreepleformer

Smuldreepleformer

0
19
Enkel30 min
Det enkle er ofte det beste, som denne oppskriften på smuldreeplekake. Den lages på under en halvtime, og kan enten stekes i små aluminiumsformer, eller i en stor kakeform. Smuldreeplekaken smaker godt med vaniljesaus eller litt pisket krem til.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 100 g
    marsipan
  • 100 g
  • 2 ss
    sukker
  • 3 dl
    hvetemel
  • 3 ss
    syrlige epler

Pynt

  • 2 ss
    perlesukker
  • 4 ss
    mandelflak

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften trenger du små 15 aluminiumsformer eller en stor form på 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Riv marsipanmassen grovt og tilsett smøret, litt av gangen mens du rører. Det skal bli en glatt masse. Tilsett sukker og hvetemel og hakk raskt sammen til en smuldredeig.

  3. 3

    Strø ca halvparten av smuldredeigen i formene. Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i terninger. Fordel eplebitene oppå deigen i formene. Strø over resten av smuldredeigen. Dryss på perlesukker og mandler, og stek formene midt i ovnen i ca 12 minutter.

  4. 4

    Server formene nystekte med vaniljesaus eller litt pisket krem til.

Tips

Dersom du velger en stor form, må kaken stekes litt lengre, mellom 15 og 20 minutter.

Del denne oppskriften: