Smuldreepleformer
Det enkle er ofte det beste, som denne oppskriften på smuldreeplekake. Den lages på under en halvtime, og kan enten stekes i små aluminiumsformer, eller i en stor kakeform. Smuldreeplekaken smaker godt med vaniljesaus eller litt pisket krem til.

Porsjoner
1
Pynt
Til servering
Slik gjør du
- 1
Til denne oppskriften trenger du små 15 aluminiumsformer eller en stor form på 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2
Riv marsipanmassen grovt og tilsett smøret, litt av gangen mens du rører. Det skal bli en glatt masse. Tilsett sukker og hvetemel og hakk raskt sammen til en smuldredeig.
- 3
Strø ca halvparten av smuldredeigen i formene. Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i terninger. Fordel eplebitene oppå deigen i formene. Strø over resten av smuldredeigen. Dryss på perlesukker og mandler, og stek formene midt i ovnen i ca 12 minutter.
- 4
Server formene nystekte med vaniljesaus eller litt pisket krem til.
Tips
Dersom du velger en stor form, må kaken stekes litt lengre, mellom 15 og 20 minutter.





