Smuldreepleformer

Smuldreepleformer

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Det enkle er ofte det beste, som denne oppskriften på smuldreeplekake. Den lages på under en halvtime, og kan enten stekes i små aluminiumsformer, eller i en stor kakeform. Smuldreeplekaken smaker godt med vaniljesaus eller litt pisket krem til.

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g marsipan
100 g TINE Meierismør
2 ss sukker
3 dl hvetemel
3 ss syrlige epler

Pynt

2 ss perlesukker
4 ss mandelflak

Til servering

5 dl Piano Vaniljesaus eller litt pisket krem

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du små 15 aluminiumsformer eller en stor form på 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Riv marsipanmassen grovt og tilsett smøret, litt av gangen mens du rører. Det skal bli en glatt masse. Tilsett sukker og hvetemel og hakk raskt sammen til en smuldredeig.
    3. Strø ca halvparten av smuldredeigen i formene. Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i terninger. Fordel eplebitene oppå deigen i formene. Strø over resten av smuldredeigen. Dryss på perlesukker og mandler, og stek formene midt i ovnen i ca 12 minutter.
    4. Server formene nystekte med vaniljesaus eller litt pisket krem til.
Tips!

Dersom du velger en stor form, må kaken stekes litt lengre, mellom 15 og 20 minutter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat