Smuldreepleformer
Det enkle er ofte det beste, som denne oppskriften på smuldreeplekake. Den lages på under en halvtime, og kan enten stekes i små aluminiumsformer, eller i en stor kakeform. Smuldreeplekaken smaker godt med vaniljesaus eller litt pisket krem til.
Enkel•30 min•1 personer
Ingredienser
- 100 g marsipan
- 100 g TINE® Meierismør
- 2 ss sukker
- 3 dl hvetemel
- 3 ss syrlige eple
Pynt
- 2 ss perlesukker
- 4 ss mandelflak
Til servering
- 5 dl Piano® Vaniljesaus, eller litt pisket krem
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften trenger du små 15 aluminiumsformer eller en stor form på 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
2
Riv marsipanmassen grovt og tilsett smøret, litt av gangen mens du rører. Det skal bli en glatt masse. Tilsett sukker og hvetemel og hakk raskt sammen til en smuldredeig.
3
Strø ca halvparten av smuldredeigen i formene. Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i terninger. Fordel eplebitene oppå deigen i formene. Strø over resten av smuldredeigen. Dryss på perlesukker og mandler, og stek formene midt i ovnen i ca 12 minutter.
4
Server formene nystekte med vaniljesaus eller litt pisket krem til.
TipsDersom du velger en stor form, må kaken stekes litt lengre, mellom 15 og 20 minutter.