Pavlova med Kesam og tropisk frukt

Pavlova med Kesam og tropisk frukt

0
54
Enkel110 min
Marengsbunn kan lages flere dager i forveien. Oppbevar bunnen i en stor lufttett boks i romtemperatur. Men vent med kesamfyllet til rett før servering. Pavlova er en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 ss
    eggehviter
  • ¼ ts
    salt
  • 2 ½ dl
    sukker
  • 2 ts
    vaniljesukker
  • 1 ss
    potetmel
  • 1 ts
    sitronsaft
  • 3 dl
  • 2 dl
  • 1 stk
    moden mango
  • 3 stk
    ferskener
  • 2 stk
    pasjonsfruktpulp

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 100 °C.

  2. 2

    Visp eggehviter og salt til hardt skum i en bolle, og helst med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til marengsen er seig og luftig. Rør forsiktig inn potetmel, vaniljesukker og sitronsaft.

  3. 3

    Tegn en sirkel med en diameter på 20-25 cm med en blyant på et bakepapir. Tegn gjerne rundt en middagstallerken. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren midt i sirkelen og form ut over til en rund marengs.

  4. 4

    Sett stekeplaten i ovnen og stek i ca. 75-80 minutter.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  5. 5

    Pisk kremfløten stiv og bland inn kesam. Bre kesamblandingen utover marengsen. Skjær fersken og mango i to og fjern steinen. Skjær av skallet og skjær frukten i biter. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet med en teskje. Fordel over marengsen og server.

Tips

Om du ønsker kan du bytte ut kremfløten med mer Kesam®. 

Del denne oppskriften: