Håndkle og blad
Pavlova med Kesam og tropisk frukt
(5050)

Pavlova med Kesam og tropisk frukt

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Marengsbunn kan lages flere dager i forveien. Oppbevar bunnen i en stor lufttett boks i romtemperatur. Men vent med kesamfyllet til rett før servering. Pavlova er en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

8
4 sseggehviter
¼ tssalt
2 ½ dlsukker
2 tsvaniljesukker
1 ssmaizena
1 tssitronsaft
3 dlKesam® Vanilje
2 dlTINE Kremfløte
1 stkmoden mango
3 stkferskener
2 stkpasjonsfrukter
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Forvarm ovnen til 225 °C.
  2. Visp eggehviter og salt til hardt skum i en bolle, og helst med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til marengsen er seig og luftig. Rør forsiktig inn maizena, vaniljesukker og sitronsaft.
  3. Tegn en sirkel med en diameter på 20-25 cm med en blyant på et bakepapir. Tegn gjerne rundt en middagstallerken. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren midt i sirkelen og form ut over til en rund marengs.
  4. Sett stekeplaten i ovnen og senk deretter varmen til 125 °C. Stek i 90 minutter og skru av ovnen. La marengsen stå i ovnen til den har blitt kald.
  5. Pisk kremfløten stiv og bland inn kesam. Bre kesamblandingen utover marengsen. Skjær fersken og mango i to og fjern steinen. Skjær av skallet og skjær frukten i biter. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet med en teskje. Fordel over marengsen og server.
Blått hjerte
Tips!

Om du ønsker kan du bytte ut kremfløten med mer Kesam®. 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat