Pavlova med Kesam og tropisk frukt

Pavlova med Kesam og tropisk frukt

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 110 min
Marengsbunn kan lages flere dager i forveien. Oppbevar bunnen i en stor lufttett boks i romtemperatur. Men vent med kesamfyllet til rett før servering. Pavlova er en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 ss eggehviter
¼ ts salt
2 ½ dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 ss maizena
1 ts sitronsaft
3 dl Kesam® Vanilje
2 dl TINE Kremfløte
1 stk moden mango
3 stk ferskener
2 stk pasjonsfrukter

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 225 °C.
    2. Visp eggehviter og salt til hardt skum i en bolle, og helst med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til marengsen er seig og luftig. Rør forsiktig inn maizena, vaniljesukker og sitronsaft.
    3. Tegn en sirkel med en diameter på 20-25 cm med en blyant på et bakepapir. Tegn gjerne rundt en middagstallerken. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren midt i sirkelen og form ut over til en rund marengs.
    4. Sett stekeplaten i ovnen og senk deretter varmen til 125 °C. Stek i 90 minutter og skru av ovnen. La marengsen stå i ovnen til den har blitt kald.
    5. Pisk kremfløten stiv og bland inn kesam. Bre kesamblandingen utover marengsen. Skjær fersken og mango i to og fjern steinen. Skjær av skallet og skjær frukten i biter. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet med en teskje. Fordel over marengsen og server.
Tips!

Om du ønsker kan du bytte ut kremfløten med mer Kesam®. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat