Pavlova med Kesam og tropisk frukt
Enkel•110 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 sseggehviter
-
¼ tssalt
-
2 ½ dlsukker
-
2 tsvaniljesukker
-
1 sspotetmel
-
1 tssitronsaft
-
3 dl
-
2 dl
-
1 stkmoden mango
-
3 stkferskener
-
2 stkpasjonsfruktpulp
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 100 °C.
-
2
Visp eggehviter og salt til hardt skum i en bolle, og helst med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til marengsen er seig og luftig. Rør forsiktig inn potetmel, vaniljesukker og sitronsaft.
-
3
Tegn en sirkel med en diameter på 20-25 cm med en blyant på et bakepapir. Tegn gjerne rundt en middagstallerken. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren midt i sirkelen og form ut over til en rund marengs.
-
4
Sett stekeplaten i ovnen og stek i ca. 75-80 minutter.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
5
Pisk kremfløten stiv og bland inn kesam. Bre kesamblandingen utover marengsen. Skjær fersken og mango i to og fjern steinen. Skjær av skallet og skjær frukten i biter. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet med en teskje. Fordel over marengsen og server.