Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Pavlova med Kesam og tropisk frukt

Enkel
1t 50min

Pavlova er en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid.

3.6
(54)
Next ImagePavlova med Kesam og tropisk frukt

Ingredienser

Antall porsjoner

8

Ingredienser

4 ss
eggehvite
0.25 ts
salt
2.5 dl
sukker
2 ts
vaniljesukker
1 ss
potetmel
1 ts
sitronsaft
1 stk
moden mango
3 stk
fersken
2 stk
pasjonsfruktpulp

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 100 °C.

  2. Visp eggehviter og salt til hardt skum i en bolle, og helst med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til marengsen er seig og luftig. Rør forsiktig inn potetmel, vaniljesukker og sitronsaft.

  3. Tegn en sirkel med en diameter på 20-25 cm med en blyant på et bakepapir. Tegn gjerne rundt en middagstallerken. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren midt i sirkelen og form ut over til en rund marengs.

  4. Sett stekeplaten i ovnen og stek i ca. 75-80 minutter.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 
  5. Pisk kremfløten stiv og bland inn kesam. Bre kesamblandingen utover marengsen. Skjær fersken og mango i to og fjern steinen. Skjær av skallet og skjær frukten i biter. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet med en teskje. Fordel over marengsen og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Om du ønsker kan du bytte ut kremfløten med mer Kesam®. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter