Lun eplekake

Eplekake med smørstekte epler

0
20
Enkel120 min
Denne deilige og hjemmelagde eplekaken smaker aller best lun med smørstekte eplebåter. Topp det hele med den fyldige og gode vaniljesausen.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
  • 250 g
    sukker
  • 3 stk
    egg
  • 150 g
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 3 stk
    epler i båter
  • 1 ss
    kanel
  • 2 ss
    sukker

Smørstekte epler

  • 3 stk
    epler i båter
  • 2 ss
  • 1 ss
    kanel
  • 1 ss
    sukker
  • 1 pakke
    Piano® Fyldig Vaniljesaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 190°C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig med en kjøkkenmaskin. Pisk inn ett og ett egg i smørblandingen.

  2. 2

    Bland mel og bakepulver i en bolle. Rør godt inn smørblandingen til deigen er jevn og glatt.

  3. 3

    Fjern kjernehus og skjær eple i båter. Bland eplebåtene med kanel og sukker.

  4. 4

    Legg et stort ark med bakepapir i en springform, slik at papiret går godt over kanten av formen. Hell røra i formen og topp med eplebåter.

  5. 5

    Stek kaken i ovnen i 45-60 minutter.

    Tips

    Bruk en ukokt spagehtti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.

Smørstekte epler

  1. 6

    Fjern kjernehus og del eple i båter. Bland eplebåter med kanel og sukker. Smelt smør i en stekepanne. Ha i eplebåtene, og la de surre i 5-6 minutter på lav temperatur.

  2. 7

    Server kaken lun med et godt lag med smørstekte eplebåter og vaniljesaus.

Tips

Norske, faste og syrlige epler gir det aller beste resultatet, prøv selv!

Del denne oppskriften: