Eplekake med smørstekte epler

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne deilige og hjemmelagde eplekaken smaker aller best lun med smørstekte eplebåter. Topp det hele med den fyldige og gode vaniljesausen.

Antall porsjoner

12

Utstyr

Springform, 24 cm i diameter

Ingredienser

200 gTINE Meierismør
250 gsukker
3 stkegg
150 ghvetemel
1 tsbakepulver
3 stkepler i båter
1 sskanel
2 sssukker

Smørstekte epler

3 stkepler i båter
2 ssTINE Meierismør
1 sskanel
1 sssukker
1 pakkePiano Fyldig Vaniljesaus

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 190°C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig med en kjøkkenmaskin. Pisk inn ett og ett egg i smørblandingen.
    2. Bland mel og bakepulver i en bolle. Rør godt inn smørblandingen til deigen er jevn og glatt.
    3. Fjern kjernehus og skjær eple i båter. Bland eplebåtene med kanel og sukker.
    4. Legg et stort ark med bakepapir i en springform, slik at papiret går godt over kanten av formen. Hell røra i formen og topp med eplebåter.
    5. Stek kaken i ovnen i 45-60 minutter.
  • Smørstekte epler

    1. Fjern kjernehus og del eple i båter. Bland eplebåter med kanel og sukker. Smelt smør i en stekepanne. Ha i eplebåtene, og la de surre i 5-6 minutter på lav temperatur.
    2. Server kaken lun med et godt lag med smørstekte eplebåter og vaniljesaus.

Tips:

Norske, faste og syrlige epler gir det aller beste resultatet, prøv selv!

Kommentarer

  Legg til kommentar