
Eplekake med smørstekte epler
- Enkel
- 120 min
Denne deilige og hjemmelagde eplekaken smaker aller best lun med smørstekte eplebåter. Topp det hele med den fyldige og gode vaniljesausen.

Ingredienser
Utstyr
Springform, 24 cm i diameter
200 g | TINE Meierismør |
250 g | sukker |
3 stk | egg |
150 g | hvetemel |
1 ts | bakepulver |
3 stk | epler i båter |
1 ss | kanel |
2 ss | sukker |
Smørstekte epler
3 stk | epler i båter |
2 ss | TINE Meierismør |
1 ss | kanel |
1 ss | sukker |
1 pakke | Piano® Fyldig Vaniljesaus |


Slik gjør du det
-
-
Sett ovnen på 190°C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig med en kjøkkenmaskin. Pisk inn ett og ett egg i smørblandingen.
-
Bland mel og bakepulver i en bolle. Rør godt inn smørblandingen til deigen er jevn og glatt.
-
Fjern kjernehus og skjær eple i båter. Bland eplebåtene med kanel og sukker.
-
Legg et stort ark med bakepapir i en springform, slik at papiret går godt over kanten av formen. Hell røra i formen og topp med eplebåter.
-
Stek kaken i ovnen i 45-60 minutter.Tips!
Bruk en ukokt spagehtti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.
-
-
Smørstekte epler
-
Fjern kjernehus og del eple i båter. Bland eplebåter med kanel og sukker. Smelt smør i en stekepanne. Ha i eplebåtene, og la de surre i 5-6 minutter på lav temperatur.
-
Server kaken lun med et godt lag med smørstekte eplebåter og vaniljesaus.
-

Tips!
Norske, faste og syrlige epler gir det aller beste resultatet, prøv selv!
Produkter i oppskriften



La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer