Lun eplekake

Eplekake med smørstekte epler

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 120 min
Denne deilige og hjemmelagde eplekaken smaker aller best lun med smørstekte eplebåter. Topp det hele med den fyldige og gode vaniljesausen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 24 cm i diameter
200 g TINE Meierismør
250 g sukker
3 stk egg
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
3 stk epler i båter
1 ss kanel
2 ss sukker

Smørstekte epler

3 stk epler i båter
2 ss TINE Meierismør
1 ss kanel
1 ss sukker
1 pakke Piano Fyldig Vaniljesaus

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 190°C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig med en kjøkkenmaskin. Pisk inn ett og ett egg i smørblandingen.
    2. Bland mel og bakepulver i en bolle. Rør godt inn smørblandingen til deigen er jevn og glatt.
    3. Fjern kjernehus og skjær eple i båter. Bland eplebåtene med kanel og sukker.
    4. Legg et stort ark med bakepapir i en springform, slik at papiret går godt over kanten av formen. Hell røra i formen og topp med eplebåter.
    5. Stek kaken i ovnen i 45-60 minutter.
      Tips!

      Bruk en ukokt spagehtti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.

  1. Smørstekte epler

    1. Fjern kjernehus og del eple i båter. Bland eplebåter med kanel og sukker. Smelt smør i en stekepanne. Ha i eplebåtene, og la de surre i 5-6 minutter på lav temperatur.
    2. Server kaken lun med et godt lag med smørstekte eplebåter og vaniljesaus.
Tips!

Norske, faste og syrlige epler gir det aller beste resultatet, prøv selv!

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat