Eplekake med smørstekte epler
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 g
-
250 gsukker
-
3 stkegg
-
150 ghvetemel
-
1 tsbakepulver
-
3 stkepler i båter
-
1 sskanel
-
2 sssukker
Smørstekte epler
-
3 stkepler i båter
-
2 ss
-
1 sskanel
-
1 sssukker
-
1 pakkePiano Fyldig vaniljesaus
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 190°C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig med en kjøkkenmaskin. Pisk inn ett og ett egg i smørblandingen.
-
2
Bland mel og bakepulver i en bolle. Rør godt inn smørblandingen til deigen er jevn og glatt.
-
3
Fjern kjernehus og skjær eple i båter. Bland eplebåtene med kanel og sukker.
-
4
Legg et stort ark med bakepapir i en springform, slik at papiret går godt over kanten av formen. Hell røra i formen og topp med eplebåter.
-
5
Stek kaken i ovnen i 45-60 minutter.
Tips
Bruk en ukokt spagehtti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.
Smørstekte epler
-
6
Fjern kjernehus og del eple i båter. Bland eplebåter med kanel og sukker. Smelt smør i en stekepanne. Ha i eplebåtene, og la de surre i 5-6 minutter på lav temperatur.
-
7
Server kaken lun med et godt lag med smørstekte eplebåter og vaniljesaus.