Skip to main content

Plommepai på 1-2-3

Enkel
30min

Prøv denne gode og friske paien fylt med deilig vaniljekrem og store biter av plomme - enklere blir det ikke!

2.5
(178)
Next ImagePlommepai på 1-2-3

Ingredienser

Antall porsjoner

10

Ingredienser

1 stk
ferdig paibunn
7 stk
plomme

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. Dekk en paiform med paideig og prikk med en gaffel. Sett kjølig i 15 minutter.

    Tips

    Slik lager du hjemmelaget paibunn: Bland 150 g kaldt smør, 3 dl mel og 2 ss vann i en kjøkkenmaskin og kjør raskt sammen til en deig. Du kan også smuldre deigen sammen med hendene. Pakk deigen inn og legg kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv.

  3. Forstek paibunnen i ca. 10 minutter og ta ut av ovnen. Senk temperaturen til 160 °C.

  4. Vask og del plommer i to, og ta ut stein. Fyll paibunn med vaniljekrem og legg på plommene med skallet opp. Stek paien midt i ovnen i 15 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Paien kan lages med nesten all slags frukt og bær. Pærer, epler, fersken, blåbær, rips, bringebær, eller bjørnebær er gode eksempler.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter