Dessertpai med nektarin og blåbær

Dessertpai med nektarin og blåbær

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Lettvint dessertpai med nektariner og blåbær som smaker himmelsk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig paibunn

1 stk ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

3 dl hvetemel
125 g TINE Meierismør
3 ss vann

Fyll

2 dl TINE Kremfløte
40 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 dl Kesam® Vanilje

Pynt

3 dl nektariner eller annen frukt
1 dl blåbær eller andre bær
1 dl sitronmelisse

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 180 °C.
  1. Hjemmelaget paibunn

    1. Til denne oppskriften på dessertpai, trenger du en paiform på ca 24 cm i diameter.
    2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
    3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 15 minutter.
    4. Stek paibunnen midt i ovnen ved 180 °C i ca 15-20 minutter. Ta den ut og avkjøl.
  2. Paifyll

    1. Visp fløten til krem med sukker og vaniljesukker. Bland vaniljekesam forsiktig i kremen. Ha blandingen i det stekte avkjølte, paiskallet.
  3. Pynt

    1. Pynt med blåbær, båter av nektarin og sitronmelisse.
Tips!

Du kan variere fyllet med enten bare ferdig vaniljekrem eller vispet kremfløte

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat