
Dessertpai med nektarin og blåbær
Enkel•60 min min
Lettvint dessertpai med nektariner og blåbær som smaker himmelsk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibunn
-
3 dlhvetemel
-
125 g
-
3 ssvann
Fyll
-
2 dl
-
40 gsukker
-
2 tsvaniljesukker
-
3 dl
Pynt
-
3 dlnektariner eller annen frukt
-
1 dlblåbær eller andre bær
-
1 dlsitronmelisse
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 180 °C.
Hjemmelaget paibunn
-
2
Til denne oppskriften på dessertpai, trenger du en paiform på ca 24 cm i diameter.
-
3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
-
4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 15 minutter.
-
5
Stek paibunnen midt i ovnen ved 180 °C i ca 15-20 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Paifyll
-
6
Visp fløten til krem med sukker og vaniljesukker. Bland vaniljekesam forsiktig i kremen. Ha blandingen i det stekte avkjølte, paiskallet.
Pynt
-
7
Pynt med blåbær, båter av nektarin og sitronmelisse.