Dessertpai med nektarin og blåbær

Dessertpai med nektarin og blåbær

0
15
Enkel60 min
Lettvint dessertpai med nektariner og blåbær som smaker himmelsk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

Fyll

Pynt

  • 3 dl
    nektariner eller annen frukt
  • 1 dl
    blåbær eller andre bær
  • 1 dl
    sitronmelisse

Slik gjør du det

  1. 1

    Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 180 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. 2

    Til denne oppskriften på dessertpai, trenger du en paiform på ca 24 cm i diameter.

  2. 3

    Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. 4

    Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 15 minutter.

  4. 5

    Stek paibunnen midt i ovnen ved 180 °C i ca 15-20 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Paifyll

  1. 6

    Visp fløten til krem med sukker og vaniljesukker. Bland vaniljekesam forsiktig i kremen. Ha blandingen i det stekte avkjølte, paiskallet.

Pynt

  1. 7

    Pynt med blåbær, båter av nektarin og sitronmelisse.

Tips

Du kan variere fyllet med enten bare ferdig vaniljekrem eller vispet kremfløte

Del denne oppskriften: