Banankake

Banankake med sjokolade og hasselnøtter

Kommentarer 1
  • Middels
  • 60 min
  • 40 min
Nydelig banankake med revet sjokolade og hasselnøtter gjør kaken ekstra smakfull og god.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Rund form, 22 cm
2 stk store bananer
½ dl hakkede hasselnøtter
1 ss sitronsaft
3 stk egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
150 g TINE Meierismør

Dryss:

1 dl revet sjokolade

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund form, ca. 22 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C. Smør og strø formen, dryss på brunt sukker.
    2. Skjær banan i skiver. Legg et lag i bunnen av formen. Strø på hakkede nøtter og press over sitron. Visp egg og sukker lett og porøst. Bland mel og bakepulver og rør det inn. Rør til slutt i det smeltede, avkjølte smøret. Hell deigen forsiktig over bananene.
    3. Sett kaken inn i ovnen og stek den i 35 - 40 minutter. Hvelv den ut med bunnen opp.
      Tips!

      Server gjerne med vispet krem eller is.

Tips!

Passer perfekt i påsken når alt skal være gult.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tone

    7 år siden
    Laget sjokolade smørkrem som jeg hadde som glasur..:) namnam!

    Kommenter  (27)


Det er mye kjærlighet i god mat