Banankake med sjokolade og hasselnøtter
Middels•60 min40 min
Ingredienser
Antall stykker
-
2 stkstore bananer
-
3 stkegg
-
2 dlsukker
-
2 dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
150 g
-
½ dlhakkede hasselnøtter
-
½ stksitron
Karamell
-
75 g
-
¾ dlsukker
Slik gjør du det
-
1
Begynn med karamellen. Smelt smør og sukker i en tykkbunnet kjele over middels høy varme. Rør hele tiden, til du har en gyllen karamell, ca. 5 minutter.
-
2
Sett ovnen på 180 °C og dekk bunnen på en springform med bakepapir og smør kantene med smør. Hell i karamellen. Del banan i skiver og legg i fint mønster ned i karamellen så bunnen er helt dekket. Hakk nøttene og strø over bananene og skvis over litt sitronsaft.
-
3
Smelt smør og avkjøl litt. Pisk egg og sukker hvitt og porøst. Bland inn mel og bakepulver. Rør til slutt inn smeltet smør. Hell deigen over bananene.
-
4
Stek kaken midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl noe og hvelv den ut på et serveringsfat så bunnen med de karamelliserte bananene blir toppen.
Tips
Riv over litt sjokolade ved servering, og server med pisket krem – gjerne med kokos i.