Banankake

Banankake med sjokolade og hasselnøtter

5
82
Middels60 min
Nydelig banankake med karamell og hasselnøtter som gjør kaken ekstra smakfull og god.

Ingredienser

Antall stykker

  • 2 stk
    store bananer
  • 3 stk
    egg
  • 2 dl
    sukker
  • 2 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 150 g
  • ½ dl
    hakkede hasselnøtter
  • ½ stk
    sitron

Karamell

Slik gjør du det

  1. 1

    Begynn med karamellen. Smelt smør og sukker i en tykkbunnet kjele over middels høy varme. Rør hele tiden, til du har en gyllen karamell, ca. 5 minutter.

  2. 2

    Sett ovnen på 180 °C og dekk bunnen på en springform med bakepapir og smør kantene med smør. Hell i karamellen. Del banan i skiver og legg i fint mønster ned i karamellen så bunnen er helt dekket. Hakk nøttene og strø over bananene og skvis over litt sitronsaft.

  3. 3

    Smelt smør og avkjøl litt. Pisk egg og sukker hvitt og porøst. Bland inn mel og bakepulver. Rør til slutt inn smeltet smør. Hell deigen over bananene.

  4. 4

    Stek kaken midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl noe og hvelv den ut på et serveringsfat så bunnen med de karamelliserte bananene blir toppen.

    Tips

    Riv over litt sjokolade ved servering, og server med pisket krem – gjerne med kokos i.

Del denne oppskriften: