Banankake med sjokolade og hasselnøtter

(69)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Nydelig banankake med revet sjokolade og hasselnøtter gjør kaken ekstra smakfull og god.

Antall porsjoner

1

Utstyr

Rund form, 22 cm

Ingredienser

2 stkstore bananer
½ dlhakkede hasselnøtter
1 sssitronsaft
3 stkegg
2 dlsukker
2 dlhvetemel
1 tsbakepulver
150 gTINE Meierismør

Dryss:

1 dlrevet sjokolade
 Les kommentarer (1) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund form, ca. 22 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C. Smør og strø formen, dryss på brunt sukker.
    2. Skjær banan i skiver. Legg et lag i bunnen av formen. Strø på hakkede nøtter og press over sitron. Visp egg og sukker lett og porøst. Bland mel og bakepulver og rør det inn. Rør til slutt i det smeltede, avkjølte smøret. Hell deigen forsiktig over bananene.
    3. Sett kaken inn i ovnen og stek den i 35 - 40 minutter. Hvelv den ut med bunnen opp.

      Tips:

      Server gjerne med vispet krem eller is.

Tips:

Passer perfekt i påsken når alt skal være gult.

Kommentarer

  Legg til kommentar