Banankake

Banankake med sjokolade og hasselnøtter

1
  • Middels
  • 60 min
  • 40 min
Nydelig banankake med karamell og hasselnøtter som gjør kaken ekstra smakfull og god.

Ingredienser

Utstyr

Rund form, 22 cm
2 stk store bananer
3 stk egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
150 g TINE Meierismør
½ dl hakkede hasselnøtter
½ stk sitron

Karamell

75 g TINE Meierismør
¾ dl sukker

Slik gjør du det

    1. Begynn med karamellen. Smelt smør og sukker i en tykkbunnet kjele over middels høy varme. Rør hele tiden, til du har en gyllen karamell, ca. 5 minutter.
    2. Sett ovnen på 180 °C og dekk bunnen på en springform med bakepapir og smør kantene med smør. Hell i karamellen. Del banan i skiver og legg i fint mønster ned i karamellen så bunnen er helt dekket. Hakk nøttene og strø over bananene og skvis over litt sitronsaft.
    3. Smelt smør og avkjøl litt. Pisk egg og sukker hvitt og porøst. Bland inn mel og bakepulver. Rør til slutt inn smeltet smør. Hell deigen over bananene.
    4. Stek kaken midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl noe og hvelv den ut på et serveringsfat så bunnen med de karamelliserte bananene blir toppen.
      Tips
      Riv over litt sjokolade ved servering, og server med pisket krem – gjerne med kokos i.

Kommentarer

  • Tone

    8 år siden
    Laget sjokolade smørkrem som jeg hadde som glasur..:) namnam!

     (27)


Det er mye kjærlighet i god mat