
Sukkerbrød
Det beste sukkerbrødet lager du selv! Saftig sukkerbrød er et perfekt utgangspunkt for bløtkake og marsipankake, men også til desserter som trifle eller tiramisu.
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 160 °C.
- 2
Dekk bunnen på en springform, 22-24 cm i diameter, med bakepapir og smør formen med smør. Dryss med mel og fjerne overflødig mel ved å banke godt på formen.
- 3
Pisk egg og sukker godt til en luftig eggedosis. Eggedosisen skal være tykk og stiv, piskes ca. 8-10 minutter med en elektrisk visper.
- 4
Sjekk at eggedosisen er stiv nok ved å ”tegne” i eggedosisen med vispen. Krussedullene skal bli værende og ikke flyte ut.
- 5
Bland mel og bakepulver, og sikt det i. Vend forsiktig sammen med en slikkepott til akkurat blandet.
- 6
Fordel røren i formen og glatt ut toppen forsiktig med en slikkepott. Stek nederst i ovnen i 40-50 minutter eller til toppen er gyllen og en kakenål kommer ut ren.
- 7
Avkjøl sukkerbrødet opp-ned i formen på en rist. Løsne springformen og del sukkerbrødet i to eller tre med en skarp taggete kniv før bruk.
Tips
Lag gjerne sukkerbrødet dagen før bruk. Pakk kaken inn i et lett fuktet håndkle. Blir kaken tørr, kan den dynkes med fløte, melk eller juice før montering.