Sukkerbrød

Sukkerbrød

16
194
Enkel60 min
Det beste sukkerbrødet lager du selv! Saftig sukkerbrød er et perfekt utgangspunkt for bløtkake og marsipankake, men også til desserter som trifle eller tiramisu.

Ingredienser

Antall stykker

 • 5 stk
  egg
 • 170 g
  sukker (ca. 2 dl)
 • 180 g
  hvetemel (ca. 3 dl)
 • 1 ½ ts
  bakepulver

Til smøring av formen

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 160 °C.

 2. 2

  Dekk bunnen på en springform, 22-24 cm i diameter, med bakepapir og smør formen med smør. Dryss med mel og fjerne overflødig mel ved å banke godt på formen.

 3. 3

  Pisk egg og sukker godt til en luftig eggedosis. Eggedosisen skal være tykk og stiv, piskes ca. 8-10 minutter med en elektrisk visper.

 4. 4

  Sjekk at eggedosisen er stiv nok ved å ”tegne” i eggedosisen med vispen. Krussedullene skal bli værende og ikke flyte ut.

 5. 5

  Bland mel og bakepulver, og sikt det i. Vend forsiktig sammen med en slikkepott til akkurat blandet.

 6. 6

  Fordel røren i formen og glatt ut toppen forsiktig med en slikkepott. Stek nederst i ovnen i 40-50 minutter eller til toppen er gyllen og en kakenål kommer ut ren.

 7. 7

  Avkjøl sukkerbrødet opp-ned i formen på en rist. Løsne springformen og del sukkerbrødet i to eller tre med en skarp taggete kniv før bruk.

Tips

Lag gjerne sukkerbrødet dagen før bruk. Pakk kaken inn i et lett fuktet håndkle. Blir kaken tørr, kan den dynkes med fløte, melk eller juice før montering.

Del denne oppskriften: