
Sukkerbrød
Enkel•60 min40 min
Ingredienser
Antall stykker
-
5 stkegg
-
170 gsukker (ca. 2 dl)
-
180 ghvetemel (ca. 3 dl)
-
1 ½ tsbakepulver
Til smøring av formen
-
1 ts
-
1 sshvetemel
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 160 °C.
-
2
Dekk bunnen på en springform, 22-24 cm i diameter, med bakepapir og smør formen med smør. Dryss med mel og fjerne overflødig mel ved å banke godt på formen.
-
3
Pisk egg og sukker godt til en luftig eggedosis. Eggedosisen skal være tykk og stiv, piskes ca. 8-10 minutter med en elektrisk visper.
-
4
Sjekk at eggedosisen er stiv nok ved å ”tegne” i eggedosisen med vispen. Krussedullene skal bli værende og ikke flyte ut.
-
5
Bland mel og bakepulver, og sikt det i. Vend forsiktig sammen med en slikkepott til akkurat blandet.
-
6
Fordel røren i formen og glatt ut toppen forsiktig med en slikkepott. Stek nederst i ovnen i 40-50 minutter eller til toppen er gyllen og en kakenål kommer ut ren.
-
7
Avkjøl sukkerbrødet opp-ned i formen på en rist. Løsne springformen og del sukkerbrødet i to eller tre med en skarp taggete kniv før bruk.