Sukkerbrød

Sukkerbrød

0
51
Enkel60 min
Det beste sukkerbrødet lager du selv! Saftig sukkerbrød er et perfekt utgangspunkt for bløtkake og marsipankake, men også til desserter som trifle eller tiramisu.

Ingredienser

Antall stykker

  • 5 stk
    egg
  • 170 g
    sukker (ca. 2 dl)
  • 180 g
    hvetemel (ca. 3 dl)
  • 1 ½ ts
    bakepulver

Til smøring av formen

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 160 °C.

  2. 2

    Dekk bunnen på en springform, 22-24 cm i diameter, med bakepapir og smør formen med smør. Dryss med mel og fjerne overflødig mel ved å banke godt på formen.

  3. 3

    Pisk egg og sukker godt til en luftig eggedosis. Eggedosisen skal være tykk og stiv, piskes ca. 8-10 minutter med en elektrisk visper.

  4. 4

    Sjekk at eggedosisen er stiv nok ved å ”tegne” i eggedosisen med vispen. Krussedullene skal bli værende og ikke flyte ut.

  5. 5

    Bland mel og bakepulver, og sikt det i. Vend forsiktig sammen med en slikkepott til akkurat blandet.

  6. 6

    Fordel røren i formen og glatt ut toppen forsiktig med en slikkepott. Stek nederst i ovnen i 40-50 minutter eller til toppen er gyllen og en kakenål kommer ut ren.

  7. 7

    Avkjøl sukkerbrødet opp-ned i formen på en rist. Løsne springformen og del sukkerbrødet i to eller tre med en skarp taggete kniv før bruk.

Tips

Lag gjerne sukkerbrødet dagen før bruk. Pakk kaken inn i et lett fuktet håndkle. Blir kaken tørr, kan den dynkes med fløte, melk eller juice før montering.

Del denne oppskriften: