Sukkerbrød

Sukkerbrød

4
117
Enkel60 min
Det beste sukkerbrødet lager du selv! Saftig sukkerbrød er et perfekt utgangspunkt for bløtkake og marsipankake, men også til desserter som trifle eller tiramisu.

Ingredienser

Antall stykker

 • 5 stk
  egg
 • 170 g
  sukker (ca. 2 dl)
 • 180 g
  hvetemel (ca. 3 dl)
 • 1 ½ ts
  bakepulver

Til smøring av formen

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 160 °C.

 2. 2

  Dekk bunnen på en springform, 22-24 cm i diameter, med bakepapir og smør formen med smør. Dryss med mel og fjerne overflødig mel ved å banke godt på formen.

 3. 3

  Pisk egg og sukker godt til en luftig eggedosis. Eggedosisen skal være tykk og stiv, piskes ca. 8-10 minutter med en elektrisk visper.

 4. 4

  Sjekk at eggedosisen er stiv nok ved å ”tegne” i eggedosisen med vispen. Krussedullene skal bli værende og ikke flyte ut.

 5. 5

  Bland mel og bakepulver, og sikt det i. Vend forsiktig sammen med en slikkepott til akkurat blandet.

 6. 6

  Fordel røren i formen og glatt ut toppen forsiktig med en slikkepott. Stek nederst i ovnen i 40-50 minutter eller til toppen er gyllen og en kakenål kommer ut ren.

 7. 7

  Avkjøl sukkerbrødet opp-ned i formen på en rist. Løsne springformen og del sukkerbrødet i to eller tre med en skarp taggete kniv før bruk.

Tips

Lag gjerne sukkerbrødet dagen før bruk. Pakk kaken inn i et lett fuktet håndkle. Blir kaken tørr, kan den dynkes med fløte, melk eller juice før montering.

Del denne oppskriften: