Sukkerbrød

Sukkerbrød

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
  • 40 min
Det beste sukkerbrødet lager du selv! Et skikkelig saftig sukkerbrød er et perfekt utgangspunkt for den klassiske bløtkaken og marsipankaken, men også til desserter som trifle eller tiramisu. God kake-baking!

Ingredienser

Antall porsjoner

5 stk egg
170 g sukker (ca. 2 dl)
180 g hvetemel (ca. 3 dl)
1 ½ ts bakepulver

Til smøring av formen

1 ts TINE Meierismør
1 ss hvetemel

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 160 °C.
    2. Dekk bunnen på en springform, 22-24 cm i diameter, med bakepapir og smør formen med smør. Dryss med mel og fjerne overflødig mel ved å banke godt på formen.
    3. Pisk egg og sukker godt til en luftig eggedosis. Eggedosisen skal være tykk og stiv, piskes ca. 8-10 minutter med en elektrisk visper.
    4. Sjekk at eggedosisen er stiv nok ved å ”tegne” i eggedosisen med vispen. Krussedullene skal bli værende og ikke flyte ut.
    5. Bland mel og bakepulver, og sikt det i. Vend forsiktig sammen med en slikkepott til akkurat blandet.
    6. Fordel røren i formen og glatt ut toppen forsiktig med en slikkepott. Stek nederst i ovnen i 40-50 minutter eller til toppen er gyllen og en kakenål kommer ut ren.
    7. Avkjøl sukkerbrødet opp-ned i formen på en rist. Løsne springformen og del sukkerbrødet i to eller tre med en skarp taggete kniv før bruk.
Tips!

Lag gjerne sukkerbrødet dagen før bruk. Pakk kaken inn i et lett fuktet håndkle. Blir kaken tørr, kan den dynkes med fløte, melk eller juice før montering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat