Sitronlangpannekake

Sitronlangpannekake

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 60 min
Dette er en syrlig og saftig kake med søt glasur. Sitronkaken holder seg godt i flere dager og er perfekt å ta med når man skal bort.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Liten langpanne, 20x30 cm
175 g TINE Meierismør
3 stk egg
3 ½ dl sukker
2 ss sitronskall , finrevet
1 dl sitronsaft
2 ts vaniljesukker
3 ½ dl hvetemel

Kremostglasur

250 g TINE Kremgo’® Naturell
5 dl melis
3 ss sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C. Smelt smør og avkjøl litt. Pisk egg og sukker til luftig. Rør inn revet sitronskall.
      Tips!

      Bruk helst økologiske sitroner ettersom du skal bruke sitronskallet.

    2. Rør inn smeltet smør og sitronsaft. Bland til slutt inn vaniljesukker og mel, og rør til en jevn røre.
    3. Kle en liten langpanne med bakepapir og hell røren i. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.
    4. Pisk kremost, melis og sitronsaft sammen til en luftig glasur. Fordel utover kaken, dekk med plast og la kaken stå i kjøleskapet natten over.
    5. Løft kaken ut av formen, del i firkanter og server.
Tips!

Fyller du røren i muffinsformer får du enkelt individuelle små kaker som kan serveres med krem, is eller bær.

Kommentar

Kommentarer

  • Beate

    1 år siden
    God kake, men blir for mye med sitron i fyllet i tillegg til i kaken. Neste gang blir det et tynt lag melisglasur.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for tilbakemeldingen, Beate :) Noen liker sitronkaken veldig syrlig og andre liker den med mindre smak av syrlighet. God helg og fortsatt god bakst!

      Kommenter  (0)


  • celine

    1 år siden
    skal det ikke være bakepulver her?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Celine,

      Det er ikke nødvendig med bakepulver i denne oppskriften da det er egg i :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Hannah

    3 år siden
    Hei! Denne kaken var VELDIG god?? enkel å lage! Hilsen meg på 11 år??

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Hannah, Så koselig å høre. Godt jobbet :)

      Kommenter  (0)


  • Linda

    3 år siden
    Hei. Har ei med melkeprotein allergi,kan jeg bytte ut vanlig meierismør til det uten melk?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Linda, Det skal gå helt fint å bruke ett melkefritt alternativ til smør i denne kaken. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Nmnamm

    3 år siden
    God og ekstra go med litt gomme syntes vi.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Det høres ut som en kjempekombinasjon. Takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat