Skip to main content

Sitronlangpannekake

Enkel
1t

Dette er en syrlig og saftig kake med søt glasur. Sitronkaken holder seg godt i flere dager og er perfekt å ta med når man skal bort.

3.8
(282)
Next ImageSitronlangpannekake

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Ingredienser

3 stk
egg
3.5 dl
sukker
2 ss
sitronskall, finrevet
1 dl
sitronsaft
2 ts
vaniljesukker
3.5 dl
hvetemel

Kremostglasur

5 dl
melis
3 ss
sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C. Smelt smør og avkjøl litt.

  2. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, og rør inn revet skall og saft av sitron.

    Tips

    Bruk helst økologiske sitroner ettersom du skal bruke sitronskallet.
  3. Vend inn mel og vaniljesukker. Bruk en slikkepott. Bland forsiktig inn det smeltede smøret i en tynn stråle.

  4. Kle en liten langpanne med bakepapir og hell røren i. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.

  5. Pisk kremost, melis og sitronsaft sammen til en luftig glasur. Fordel utover kaken. Løft kaken ut av formen, del i firkanter og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Fyller du røren i muffinsformer får du enkelt individuelle små kaker som kan serveres med krem, is eller bær.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter