Sitronlangpannekake

Sitronlangpannekake

10
60
Enkel60 min
Dette er en syrlig og saftig kake med søt glasur. Sitronkaken holder seg godt i flere dager og er perfekt å ta med når man skal bort.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 175 g
  • 3 stk
    egg
  • 3 ½ dl
    sukker
  • 2 ss
    sitronskall , finrevet
  • 1 dl
    sitronsaft
  • 2 ts
    vaniljesukker
  • 3 ½ dl
    hvetemel

Kremostglasur

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 175 °C. Smelt smør og avkjøl litt. Pisk egg og sukker til luftig. Rør inn revet sitronskall.

    Tips

    Bruk helst økologiske sitroner ettersom du skal bruke sitronskallet.

  2. 2

    Rør inn smeltet smør og sitronsaft. Bland til slutt inn vaniljesukker og mel, og rør til en jevn røre.

  3. 3

    Kle en liten langpanne med bakepapir og hell røren i. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.

  4. 4

    Pisk kremost, melis og sitronsaft sammen til en luftig glasur. Fordel utover kaken, dekk med plast og la kaken stå i kjøleskapet natten over.

  5. 5

    Løft kaken ut av formen, del i firkanter og server.

Tips

Fyller du røren i muffinsformer får du enkelt individuelle små kaker som kan serveres med krem, is eller bær.

Del denne oppskriften: