
Sitronlangpannekake
Enkel•60 min min
Dette er en syrlig og saftig kake med søt glasur. Sitronkaken holder seg godt i flere dager og er perfekt å ta med når man skal bort.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
175 g
-
3 stkegg
-
3 ½ dlsukker
-
2 sssitronskall , finrevet
-
1 dlsitronsaft
-
2 tsvaniljesukker
-
3 ½ dlhvetemel
Kremostglasur
-
250 g
-
5 dlmelis
-
3 sssitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 175 °C. Smelt smør og avkjøl litt. Pisk egg og sukker til luftig. Rør inn revet sitronskall.
Tips
Bruk helst økologiske sitroner ettersom du skal bruke sitronskallet.
-
2
Rør inn smeltet smør og sitronsaft. Bland til slutt inn vaniljesukker og mel, og rør til en jevn røre.
-
3
Kle en liten langpanne med bakepapir og hell røren i. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.
-
4
Pisk kremost, melis og sitronsaft sammen til en luftig glasur. Fordel utover kaken, dekk med plast og la kaken stå i kjøleskapet natten over.
-
5
Løft kaken ut av formen, del i firkanter og server.