Sitronlangpannekake

Sitronlangpannekake

10
  • Enkel
  • 60 min
Dette er en syrlig og saftig kake med søt glasur. Sitronkaken holder seg godt i flere dager og er perfekt å ta med når man skal bort.

Ingredienser

Utstyr

Liten langpanne, 20x30 cm
175 g TINE Meierismør
3 stk egg
3 ½ dl sukker
2 ss sitronskall , finrevet
1 dl sitronsaft
2 ts vaniljesukker
3 ½ dl hvetemel

Kremostglasur

250 g TINE Kremgo® Naturell
5 dl melis
3 ss sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C. Smelt smør og avkjøl litt. Pisk egg og sukker til luftig. Rør inn revet sitronskall.
      Tips

      Bruk helst økologiske sitroner ettersom du skal bruke sitronskallet.

    2. Rør inn smeltet smør og sitronsaft. Bland til slutt inn vaniljesukker og mel, og rør til en jevn røre.
    3. Kle en liten langpanne med bakepapir og hell røren i. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.
    4. Pisk kremost, melis og sitronsaft sammen til en luftig glasur. Fordel utover kaken, dekk med plast og la kaken stå i kjøleskapet natten over.
    5. Løft kaken ut av formen, del i firkanter og server.
Tips

Fyller du røren i muffinsformer får du enkelt individuelle små kaker som kan serveres med krem, is eller bær.

Kommentarer

  • Beate

    2 år siden
    God kake, men blir for mye med sitron i fyllet i tillegg til i kaken. Neste gang blir det et tynt lag melisglasur.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Takk for tilbakemeldingen, Beate :) Noen liker sitronkaken veldig syrlig og andre liker den med mindre smak av syrlighet. God helg og fortsatt god bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat