Sitronkake med bær

Sitronkake med bær

Kommentarer 11
  • Enkel
  • 60 min
  • 40 min
Sommerfrisk og lettlaget formkake med smak av sitron.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Randform
150 g smeltet TINE Meierismør
3 stk egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
1 stk sitron
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl melis
2 dl bringebær (evt. annen type bær)

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C. Smør en randform som rommer ca. 1 1/2 liter.
    2. Riv skallet av sitronen. Press sitronsaft til melisglasuren.
    3. Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt luftig. Rør i sitronskall, smør og mel som er blandet med bakepulver. Hell røren i formen.
    4. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt. La kaken avkjøles.
    5. Legg kaken på bakepapir. Rør sammen melis og sitronsaft. Lag noen hull i kaken med en kakenål eller strikkepinne. Fordel sitronblandingen over kaken.
      Tips!

      Server kaken med ferske bær og melisglasur. Noen strimler sitronskall er dekorativt.

Tips!

Til kaken smaker det godt med en krem laget av Crème Fraîche blandet med for eksempel knust Daimsjokolade.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Liten jente

    2 år siden
    Jeg hadde ikke sitron så jeg brukte sitronsaft i flaske, går det bra tror dere???

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Det går nok bra, men smaken blir nok ikke like god som med fersk sitron. Ble kaken bra? God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Berta

    5 år siden
    Jeg hadde ikke sitron, men lagte den med appelsin :) Kjempegodt!

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Appelsinkake med bær høres jo absolutt nydelig ut det også! Takk for tipset, Berta! ;)

      Kommenter  (0)

    • Ingrid

      1 år siden
      Dette tipset prøvde jeg også ut, fungerte utrolig bra:) Takk, Berta!

      Kommenter  (0)

      • Elisabeth Kundekonsulent

        1 år siden
        Så moro å høre, Ingrid! God bakst videre til dere begge:-)

        Kommenter  (0)


  • Kimi<3

    6 år siden
    Lager du kaka riktig og lar egget piske mye! får du en luftig og herlig kake! enkel og rask oppskrift! Anbefales på det sterkeste!

    Kommenter  (0)


  • Kimi<3

    6 år siden
    Hei! Hvor mange dl er ca 150 gr smelta smør? Lurer fordi jeg bruker allerede smeltet smør! Takk

    Kommenter  (0)

    • Nikolai Paulsen

      2 år siden
      Går jo ann å veie smeltet smør også :) Blir jo det samme :)

      Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kimi, Bak på flasken med flytende smør står det ca hvor mye 1 dl er i gram, 1 dl er ca 90 gram :) Det vil si at du trenger ca 1, 75 dl med flytende smør. Gos bakst!

      Kommenter  (0)


  • boss

    7 år siden
    dritgod kake, og ganske lett. anbefaler :P

    Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat