Sitronkake med bær

Sitronkake med bær

11
  • Enkel
  • 60 min
  • 40 min
Sommerfrisk og lettlaget formkake med smak av sitron.

Ingredienser

Utstyr

Randform
150 g smeltet TINE Meierismør
3 stk egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
1 stk sitron
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl melis
2 dl bringebær (evt. annen type bær)

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C. Smør en randform som rommer ca. 1 1/2 liter.
    2. Riv skallet av sitronen. Press sitronsaft til melisglasuren.
    3. Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt luftig. Rør i sitronskall, smør og mel som er blandet med bakepulver. Hell røren i formen.
    4. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt. La kaken avkjøles.
    5. Legg kaken på bakepapir. Rør sammen melis og sitronsaft. Lag noen hull i kaken med en kakenål eller strikkepinne. Fordel sitronblandingen over kaken.
      Tips

      Server kaken med ferske bær og melisglasur. Noen strimler sitronskall er dekorativt.

Tips

Til kaken smaker det godt med en krem laget av Crème Fraîche blandet med for eksempel knust Daimsjokolade.

Kommentarer

  • Liten jente

    3 år siden
    Jeg hadde ikke sitron så jeg brukte sitronsaft i flaske, går det bra tror dere???

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei, Det går nok bra, men smaken blir nok ikke like god som med fersk sitron. Ble kaken bra? God bakst videre!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat