Håndkle og blad
Sitronkake med bær
(2727)

Sitronkake med bær

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Sommerfrisk og lettlaget formkake med smak av sitron.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

10

Utstyr

Randform
150 gsmeltet TINE Meierismør
3 stkegg
2 dlsukker
1 tsvaniljesukker
½ tssalt
1 stksitron
3 dlhvetemel
1 tsbakepulver
1 dlmelis
2 dlbringebær (evt. annen type bær)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C. Smør en randform som rommer ca. 1 1/2 liter.
    2. Riv skallet av sitronen. Press sitronsaft til melisglasuren.
    3. Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt luftig. Rør i sitronskall, smør og mel som er blandet med bakepulver. Hell røren i formen.
    4. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt. La kaken avkjøles.
    5. Legg kaken på bakepapir. Rør sammen melis og sitronsaft. Lag noen hull i kaken med en kakenål eller strikkepinne. Fordel sitronblandingen over kaken.
      Blått hjerte
      Tips!

      Server kaken med ferske bær og melisglasur. Noen strimler sitronskall er dekorativt.

Blått hjerte
Tips!

Til kaken smaker det godt med en krem laget av Crème Fraîche blandet med for eksempel knust Daimsjokolade.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat