Sitronkake med bær
Enkel•60 min40 min
Sommerfrisk og lettlaget formkake med smak av sitron.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 gsmeltet TINE® Meierismør
-
3 stkegg
-
2 dlsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
½ tssalt
-
1 stksitron
-
3 dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
1 dlmelis
-
2 dlbringebær (evt. annen type bær)
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 175 °C. Smør en randform som rommer ca. 1 1/2 liter.
-
2
Riv skallet av sitronen. Press sitronsaft til melisglasuren.
-
3
Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt luftig. Rør i sitronskall, smør og mel som er blandet med bakepulver. Hell røren i formen.
-
4
Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt. La kaken avkjøles.
-
5
Legg kaken på bakepapir. Rør sammen melis og sitronsaft. Lag noen hull i kaken med en kakenål eller strikkepinne. Fordel sitronblandingen over kaken.
Tips
Server kaken med ferske bær og melisglasur. Noen strimler sitronskall er dekorativt.