Plommepai på 1-2-3
Enkel•30 min min
Prøv denne gode og friske paien fylt med deilig vaniljekrem og store biter av plomme - enklere blir det ikke!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkferdig paibunn
-
1 pakke
-
7 stkplommer
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
2
Dekk en paiform med paideig og prikk med en gaffel. Sett kjølig i 15 minutter.
Tips
Slik lager du hjemmelaget paibunn: Bland 150 g kaldt smør, 3 dl mel og 2 ss vann i en kjøkkenmaskin og kjør raskt sammen til en deig. Du kan også smuldre deigen sammen med hendene. Pakk deigen inn og legg kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv.
-
3
Forstek paibunnen i ca. 10 minutter og ta ut av ovnen. Senk temperaturen til 160 °C.
-
4
Vask og del plommer i to, og ta ut stein. Fyll paibunn med vaniljekrem og legg på plommene med skallet opp. Stek paien midt i ovnen i 15 minutter.