Plommepai på 1-2-3

Plommepai på 1-2-3

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Prøv denne gode og friske paien fylt med deilig vaniljekrem og store biter av plomme - enklere blir det ikke!

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Dekk en paiform med paideig og prikk med en gaffel. Sett kjølig i 15 minutter.
      Tips!

      Slik lager du hjemmelaget paibunn: Bland 150 g kaldt smør, 3 dl mel og 2 ss vann i en kjøkkenmaskin og kjør raskt sammen til en deig. Du kan også smuldre deigen sammen med hendene. Pakk deigen inn og legg kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv.

    3. Forstek paibunnen i ca. 10 minutter og ta ut av ovnen. Senk temperaturen til 160 °C.
    4. Vask og del plommer i to, og ta ut stein. Fyll paibunn med vaniljekrem og legg på plommene med skallet opp. Stek paien midt i ovnen i 15 minutter.
Tips!

Paien kan lages med nesten all slags frukt og bær. Pærer, epler, fersken, blåbær, rips, bringebær, eller bjørnebær er gode eksempler.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat