Hjertekake med bringebærkrem

Hjertekake med bringebærkrem

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 90 min
  • 40 min
En helt enkel sjokoladekake blir en fin kjærlighetserklæring om du steker den i hjerteform og pynter med friske og tørkede bringebær. Perfekt til dager som morsdag og Alle hjerters dag.

Ingredienser

Antall porsjoner

120 g TINE Meierismør
1 dl TINE Kremfløte
3 stk egg
2 ½ dl sukker
3 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
¼ ts salt

BRINGEBÆRKREM

150 g rørte frosne bringebær
3 dl TINE Kremfløte
1 ss sukker

TIL PYNT

2 dl bringebær
4 ss frysetørret bringebær

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Smør og mel en hjerteform i silikon.
    2. Smelt smør og hell i fløte. Pisk eggene med sukker til eggedosis. Visp inn smeltet smør og fløte.
    3. Bland sammen hvetemel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt, og sikt blandingen gradvis inn i røren. Rør til en jevn og glatt røre.
      Tips!

      Ha 2 ss espresso i deigen for å framheve sjokoladesmaken. Du kan også pynte kaken med revet sjokolade.

    4. Ha røren i formen og stek midt i ovnen i 35-40 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren. La kaken avkjøle seg i formen i 20 minutter, og hvelv den så ut på en rist. Avkjøl helt.
    5. La frosne rørte bringebær tine noe, men det er best om de fremdeles er halvfrosne når du blander dem med kremen. Pisk kremfløte med sukker til stiv krem, og vend inn bærene. Hvis du ikke rører mye får du en marmorert krem.
    6. Fordel kremen utover den kalde kaken, pynt med bringebær og frysetørket bringebær. Server straks.
Tips!

Kaken smaker like godt om du bruker rund kakeform heller enn hjerteformet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat