Hjertekake med bringebærkrem
Enkel•90 min40 min
Ingredienser
Antall stykker
-
120 g
-
1 dl
-
3 stkegg
-
2 ½ dlsukker
-
3 dlhvetemel
-
3 sskakao
-
1 tsbakepulver
-
2 tsvaniljesukker
-
¼ tssalt
BRINGEBÆRKREM
-
150 grørte frosne bringebær
-
3 dl
-
1 sssukker
TIL PYNT
-
2 dlbringebær
-
4 ssfrysetørret bringebær
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C. Smør og mel en hjerteform i silikon.
-
2
Smelt smør og hell i fløte. Pisk eggene med sukker til eggedosis. Visp inn smeltet smør og fløte.
-
3
Bland sammen hvetemel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt, og sikt blandingen gradvis inn i røren. Rør til en jevn og glatt røre.
Tips
Ha 2 ss espresso i deigen for å framheve sjokoladesmaken. Du kan også pynte kaken med revet sjokolade.
-
4
Ha røren i formen og stek midt i ovnen i 35-40 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren. La kaken avkjøle seg i formen i 20 minutter, og hvelv den så ut på en rist. Avkjøl helt.
-
5
La frosne rørte bringebær tine noe, men det er best om de fremdeles er halvfrosne når du blander dem med kremen. Pisk kremfløte med sukker til stiv krem, og vend inn bærene. Hvis du ikke rører mye får du en marmorert krem.
-
6
Fordel kremen utover den kalde kaken, pynt med bringebær og frysetørket bringebær. Server straks.