Fyrstekake

Fyrstekake

35
415
Middels60 min
Fyrstekake er en saftig og god, gammel klassiker som ikke mister sin popularitet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 125 g
  • 80 g
    sukker
  • 1 stk
    egg , eller 2 eggeplommer
  • 2 ss
    vann
  • 1 ½ ts
    bakepulver
  • 225 g
    hvetemel

Mandelmasse:

  • 150 g
    mandler
  • 150 g
    melis
  • 2 stk
    eggehviter

Til pensling:

  • 1 stk
    egg

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 190°C. Til denne oppskriften på fyrstekake, trenger du en rund kakeform på 22 cm i diameteter.

Bunn:

  1. 2

    Visp smør og sukker hvitt. Rør inn egg og vann og sikt i mel blandet med bakepulver. Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig mens du lager mandelmassen.

Mandelmasse:

  1. 3

    Mal mandlene og bland med melis og sammenvispet eggehvite. Massen må ikke være så løs at det siver ut væske når den står en stund.

  2. 4

    Kle kakebunnen med bakepapir og smør formkanten godt. Trykk ut 2/3 av deigen jevnt i bunnen av formen og ca. 2 cm oppover kanten.

  3. 5

    Fordel mandelmassen over bunnen.

    Tips

    Kaken kan fylles med epler eller rababra istedenfor mandelmasse. En smart måte å få flere kaker av samme deig på.

  4. 6

    Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 1 cm brede strimler som du legger over mandelmassen i et skrått rutemønster.

  5. 7

    Pensle med sammenvispet egg og stek på midterste rille i ca. 30-40 minutter til kaken er gyllenbrun og gjennomstekt.

Tips

Det går fint å fryse fyrstekake og dermed ha på lur når du får uventet besøk. Men husk å pakke den godt inn.

Del denne oppskriften: