Bringebær og kesamkake

Bringebær- og kesamkake

Kommentarer 13
  • Enkel
  • 60 min
  • 30 min
Saftig formkake med mandler, friske bær og litt krem på toppen. En smakfull opplevelse.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk egg
1 ½ dl sukker
10 stk mandler
3 dl Kesam® Original
½ stk sitron (bruk kun det revne skallet av sitronen)
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
3 dl bringebær

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på bringebær- og kesamkake trenger du enten en avlang form på 1 ½ liter (brødform) eller en rund kakeform på 24 cm i diameter.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C
    3. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
    4. Finhakk mandler og bland dem i eggedosisen sammen med kesam og revet sitronskall.
    5. Bland sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røra i en godt smurt form og strø over bringebærene.
    6. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 30 – 35 minutter.
      Tips!

      Stikk med en trepinne for å sjekke om det henger igjen noe deig. Hvis det ikke er deig på pinnen, er kaken ferdig. Avkjøl kaken.

    7. Pynt med vispet krem, friske krydderurter og melisdryss.
Tips!

Du kan selvfølgelig lage denne kaken med andre bær enn bringebær, for eksempel blåbær eller jordbær.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Birgitte

    2 år siden
    Jeg elsker forelsker! Denne høres nydelig ut og må prøves, men hva slags form har du brukt? Den har jeg også veldig lyst på. Kjempefin ?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Birgitte, Enig i at den må prøves ut! Formen vi har brukt er en bølget brødform. Former får du kjøpt i store kjøkkenbutikker som for eksempel Kitchen :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Marianne

    2 år siden
    Kan kaka fryses?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marianne, Klart den kan, men den smaker helt klart best fersk :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Heidi Floten Thorstensen

    2 år siden
    Denne høres nydelig ut, men vil gjerne ha forslag til hva en kan erstatte mandler med pga mandel/nøtteallergi.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Heidi, Om du har mandel-allergi kan du bytte de ut med en annen nøtt. Tåler du ikke nøtter generelt så kan du rett å slett droppe nøttene i kaken :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Andrimne

    4 år siden
    Hei, jeg kan ikke se at det står mengde salt oppgitt (og hvorfor er det salt i egentlig)? Denne har jeg lyst å prøve med den nye fantastiske pasjonsfruktkesamen (håper en mager variant kommer!). Et ønske til; kan dere være så snill og oppgi mål i gram fremover? Dl er veldig unøyaktig. :)

    Kommenter  (0)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      4 år siden
      Hei Andrimne, Takk for tilbakemeldingen! Vi har sett litt på denne oppskriften og har kommet frem til at denne kaken ikke trenger salt. Oppskriften endres derfor nå. Vi er enig i at det blir mer nøyaktig med gram, men det er fortsatt mange som ikke har vekt hjemme på kjøkkenet sitt og vi oppgir derfor mengder dl, enn så lenge. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Kristin

    4 år siden
    Kan man bruke mager kesam istedenfor original kesam?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Kristin, Det går helt fint å erstatte orginal kesam med mager kesam :)

      Kommenter  (0)


  • Ini

    5 år siden
    Kan eg bruker vanilje kesam og jordbær

    Kommenter  (1)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Ini! Det har jeg ikke testet, men det høres ut som det kan passe godt inn i denne oppskriften. Si gjerne fra om det ble vellykket eller ikke om du prøver.

      Kommenter  (5)


  • Sandra

    6 år siden
    Laget denne kaken i dag og den ble NYDELIG! En skikkelig saftig og småsyrlig smaksbombe. Det ble for mye kakerøre til at den fikk plass i ei 1,5liters brødform, men gikk fint i 24cm rundform. Det er også vanskelig å unngå at alle bærene legger seg på bunnen, men godt er det allikevel!

    Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat