Bringebær og kesamkake

Bringebær- og kesamkake

13
  • Enkel
  • 60 min
  • 30 min
Saftig formkake med mandler, friske bær og litt krem på toppen. En smakfull opplevelse.

Ingredienser

3 stk egg
1 ½ dl sukker
10 stk mandler
3 dl Kesam® Original
½ stk sitron (bruk kun det revne skallet av sitronen)
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
3 dl bringebær

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på bringebær- og kesamkake trenger du enten en avlang form på 1 ½ liter (brødform) eller en rund kakeform på 24 cm i diameter.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C
    3. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
    4. Finhakk mandler og bland dem i eggedosisen sammen med kesam og revet sitronskall.
    5. Bland sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røra i en godt smurt form og strø over bringebærene.
    6. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 30 – 35 minutter.
      Tips

      Stikk med en trepinne for å sjekke om det henger igjen noe deig. Hvis det ikke er deig på pinnen, er kaken ferdig. Avkjøl kaken.

    7. Pynt med vispet krem, friske krydderurter og melisdryss.
Tips

Du kan selvfølgelig lage denne kaken med andre bær enn bringebær, for eksempel blåbær eller jordbær.

Kommentarer

  • Birgitte

    3 år siden
    Jeg elsker forelsker! Denne høres nydelig ut og må prøves, men hva slags form har du brukt? Den har jeg også veldig lyst på. Kjempefin ?

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Birgitte, Enig i at den må prøves ut! Formen vi har brukt er en bølget brødform. Former får du kjøpt i store kjøkkenbutikker som for eksempel Kitchen :) God bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat