Bringebær- og kesamkake

(39)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Saftig formkake med mandler, friske bær og litt krem på toppen. En smakfull opplevelse.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkegg
1 ½ dlsukker
10 stkmandler
3 dlKesam® Original
½ stksitroner (bruk kun det revne skallet av sitronen)
1 dlhvetemel
1 tsbakepulver
3 dlbringebær

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på bringebær- og kesamkake trenger du enten en avlang form på 1 ½ liter (brødform) eller en rund kakeform på 24 cm i diameter.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C
    3. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
    4. Finhakk mandler og bland dem i eggedosisen sammen med kesam og revet sitronskall.
    5. Bland sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røra i en godt smurt form og strø over bringebærene.
    6. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 30 – 35 minutter.

      Tips:

      Stikk med en trepinne for å sjekke om det henger igjen noe deig. Hvis det ikke er deig på pinnen, er kaken ferdig. Avkjøl kaken.

    7. Pynt med vispet krem, friske krydderurter og melisdryss.

Tips:

Du kan selvfølgelig lage denne kaken med andre bær enn bringebær, for eksempel blåbær eller jordbær.

Kommentarer