Håndkle og blad
Bringebær og kesamkake
(4949)

Bringebær- og kesamkake

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Saftig formkake med mandler, friske bær og litt krem på toppen. En smakfull opplevelse.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stkegg
1 ½ dlsukker
10 stkmandler
3 dlKesam® Original
½ stksitron (bruk kun det revne skallet av sitronen)
1 dlhvetemel
1 tsbakepulver
3 dlbringebær
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på bringebær- og kesamkake trenger du enten en avlang form på 1 ½ liter (brødform) eller en rund kakeform på 24 cm i diameter.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C
    3. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
    4. Finhakk mandler og bland dem i eggedosisen sammen med kesam og revet sitronskall.
    5. Bland sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røra i en godt smurt form og strø over bringebærene.
    6. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 30 – 35 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Stikk med en trepinne for å sjekke om det henger igjen noe deig. Hvis det ikke er deig på pinnen, er kaken ferdig. Avkjøl kaken.

    7. Pynt med vispet krem, friske krydderurter og melisdryss.
Blått hjerte
Tips!

Du kan selvfølgelig lage denne kaken med andre bær enn bringebær, for eksempel blåbær eller jordbær.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat