Bringebær og kesamkake

Bringebær- og kesamkake

13
60
Enkel60 min
Saftig formkake med mandler, friske bær og litt krem på toppen. En smakfull opplevelse.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 stk
    egg
  • 1 ½ dl
    sukker
  • 10 stk
    mandler
  • 3 dl
  • ½ stk
    sitron (bruk kun det revne skallet av sitronen)
  • 1 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 3 dl
    bringebær

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på bringebær- og kesamkake trenger du enten en avlang form på 1 ½ liter (brødform) eller en rund kakeform på 24 cm i diameter.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 200 °C

  3. 3

    Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.

  4. 4

    Finhakk mandler og bland dem i eggedosisen sammen med kesam og revet sitronskall.

  5. 5

    Bland sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røra i en godt smurt form og strø over bringebærene.

  6. 6

    Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 30 – 35 minutter.

    Tips

    Stikk med en trepinne for å sjekke om det henger igjen noe deig. Hvis det ikke er deig på pinnen, er kaken ferdig. Avkjøl kaken.

  7. 7

    Pynt med vispet krem, friske krydderurter og melisdryss.

Tips

Du kan selvfølgelig lage denne kaken med andre bær enn bringebær, for eksempel blåbær eller jordbær.

Del denne oppskriften: