Bringebær- og kesamkake
Enkel•60 min30 min
Saftig formkake med mandler, friske bær og litt krem på toppen. En smakfull opplevelse.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stkegg
-
1 ½ dlsukker
-
10 stkmandler
-
3 dl
-
½ stksitron (bruk kun det revne skallet av sitronen)
-
1 dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
3 dlbringebær
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på bringebær- og kesamkake trenger du enten en avlang form på 1 ½ liter (brødform) eller en rund kakeform på 24 cm i diameter.
-
2
Sett stekeovnen på 200 °C
-
3
Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
-
4
Finhakk mandler og bland dem i eggedosisen sammen med kesam og revet sitronskall.
-
5
Bland sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røra i en godt smurt form og strø over bringebærene.
-
6
Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 30 – 35 minutter.
Tips
Stikk med en trepinne for å sjekke om det henger igjen noe deig. Hvis det ikke er deig på pinnen, er kaken ferdig. Avkjøl kaken.
-
7
Pynt med vispet krem, friske krydderurter og melisdryss.