Mr. Melks karamellmelk

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lun melk med smak av karamell, honning og basilikum. Topp det hele med en dekorativ sukkerpynt, hvis du føler for det. Schmaker godt!

Antall porsjoner

Ingredienser

Karamellmelk

4 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 sskaramellsaus
1 sshonning
½ tsfrisk basilikum

Sukkerpynt (kan droppes)

100 gsukker
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Karamellmelk

    1. Kok opp melk, smak til med karamellsaus og honning. Hell i ildfaste glass og tilsett små blader av basilikum. Ha ev. over litt sukkerpynt og server straks.
  • Sukkerpynt

    1. Smelt sukker i en kjele på middels sterk varme til det er gyllent. Rør forsiktig av og til.
    2. Ta kjelen av varmen og tilsett en dråpe vann. Når massen slutter å boble, rør rundt og sett kjelen på en våt klut. Rør til massen begynner å bli seig.
    3. Ta massen på en skje og hold god avstand over en tresleiv eller øse. La sukkermassen renne ned til tynne sukkertråder. Beveg litt på skjeen opp og ned slik at du får flere tråder.
    4. Samle trådene litt og legg det på bakepapir. Eventuelt kan du lage lange sukkerstenger på bakepapir ved å dra skjeen med den seige massen frem og tilbake.

Tips:

Honningen kan erstattes med enda mer karamellsaus og basilikum kan fint erstattes med frisk mynte eller sitronmelisse.

Kommentarer

  Legg til kommentar