Irish Coffee

Irish Coffee

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 15 min
En av våre eldste kaffedrikker for de voksne. Med kaffe, brunt sukker, litt whisky, og toppet med krem, blir dette den deiligste dessertdrikken.

Ingredienser

Antall porsjoner

På toppen

2 dl TINE Kremfløte

Irish Coffee

8 dl varm kaffe
4 ts brunt sukker
16 cl whiskey

Slik gjør du det

    1. Pisk fløte lett, uten at den blir for stiv.
    2. Kok kaffe.
    3. Bland brunt sukker og whiskey i en kopp og tilsett kaffe.
    4. Server straks med lettpisket kremfløte.
      Tips!

      Dryss gjerne litt revet sjokolade på toppen.

Tips!

Irish Coffee skal serveres uten sugerør da kaffen skal drikkes gjennom den fløyelsmyke fløten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Gabriel

    3 måneder siden
    Bruk ikke brunt, men hvitt sukker. Brunt sukker kan ødelegge smaken på en irsk whisky! Kaffe og sukkeret MÅ blandes først og deretter tilsette sprit, fordi sukkeret ikke løser seg skikkelig opp i whisky! "Lokket" av krem er primært for å hindre at alkoholen fordamper. Kanel hører ikke hjemme på irsh coffee :-)

    Kommenter  (2)


  • Tom

    4 måneder siden
    Sjokoladedryss på Irish coffee er godt. Et dryss med kanel er bedre.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Høres kjempe godt ut :)

      Kommenter  (0)


  • Berit Nygård

    2 år siden
    Helt nydelig,brukte Jameson whisky,anbefales.

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Berit, Takk for tipset om Jameson :) God fornøyelse!

      Kommenter  (0)


  • Eirik

    2 år siden
    Veldig god. Har ikke elektrisk visp i hybelen, men fungerer helt fint med halvpisket krem. Anbefaler også å ha litt mindre kaffe enn det oppgis i oppskriften for en litt sterkere whiskeysmak. Veldig god med Jameson, som også er billig nok til å blande ut.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Eirik, Takk for gode tips :)

      Kommenter  (0)


  • Heidi Mo

    4 år siden
    Nyyyyddddellliiiig,!

    Kommenter  (23)


Det er mye kjærlighet i god mat