Cappuccino
Enkel
5min
Glad i kaffe med melk? Da er cappuccino med mykt og fyldig melkeskum kaffen for deg!
4.1
(29)

Ingredienser
Porsjoner
0.5 dl
espresso
1.5 dl
Slik gjør du
- 1
Brygg espresso.
- 2
Kjør melk til skum i steamer og hell den over espressoen. Med litt øvelse kan du tegne mønster i skummet ved å bevege melkestrålen på slutten.
Tips
Lyst til å prøve deg på latte art? Når du skal lage melkeskum skal melken varmes opp til ca. 60°C. Dunk muggen mot en hard overflate for å fjerne store bobler. Om melken og melkeskummet har lagt seg som to separate lag kan du virvle litt på muggen for å blande skummet inn i melken.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Tegne et hjerte! Start med å helle den dampede melken, fra en høyde på ca. 5 cm, jevnt og sakte i midten av espressoen – gjerne i sirkler slik at kaffen og melka blander seg godt. Ved halvfull kopp senker du muggen til rett over kanten. Fortsett å helle og du vil se at det danner seg en hvit sirkel av skum i overflaten. Trekk muggen mot deg samtidig som du heller. Før muggen til slutt tilbake over koppen for å danne et hjerte av sirkelen.