Skip to main content

Cappuccino

Enkel
5min

Glad i kaffe med melk? Da er cappuccino med mykt og fyldig melkeskum kaffen for deg!

4.2
(28)
Next ImageCappuccino

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

0.5 dl
espresso

Fremgangsmåte

  1. Brygg espresso.

  2. Kjør melk til skum i steamer og hell den over espressoen. Med litt øvelse kan du tegne mønster i skummet ved å bevege melkestrålen på slutten.

    Tips

    Lyst til å prøve deg på latte art? Når du skal lage melkeskum skal melken varmes opp til ca. 60°C. Dunk muggen mot en hard overflate for å fjerne store bobler. Om melken og melkeskummet har lagt seg som to separate lag kan du virvle litt på muggen for å blande skummet inn i melken.
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tegne et hjerte! Start med å helle den dampede melken, fra en høyde på ca. 5 cm, jevnt og sakte i midten av espressoen – gjerne i sirkler slik at kaffen og melka blander seg godt. Ved halvfull kopp senker du muggen til rett over kanten. Fortsett å helle og du vil se at det danner seg en hvit sirkel av skum i overflaten. Trekk muggen mot deg samtidig som du heller. Før muggen til slutt tilbake over koppen for å danne et hjerte av sirkelen. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter