Smoothie bowl med jordbær og basilikum

Smoothie bowl med jordbær og basilikum

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
En spennende smoothie-kombinasjon av friske smaker toppet med knasende pinje- og gresskarkjerner, poppet bokhvete og basilikumolje.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 dl Biola® fettfri syrnet melk Jordbær
2 dl frossen tropisk fruktblanding
2 dl frossen jordbær
2 ss limesaft
2 ss mandelmel

Basilikumolje

2 dl basilikumblader
1 dl olivenolje
½ stk lime
1 ss honning

Topping

4 ss pinjekjerner
4 ss bokhvete
8 stk jordbær
4 ss gresskarkjerner
20 stk friske basilikumblader

Slik gjør du det

    1. Kjør basilikumblader, olivenolje, limesaft og honning til en jevn saus i en blender eller med en stavmikser.
    2. Rist pinjekjerner gylne i en tørr panne. Skyll bokhveten godt. Varm olje i en stekepanne og rist bokhveten til den er sprø og gyllen. Rør hele tiden. La den renne av seg på litt kjøkkenpapir.
    3. Kjør Biola®, frossen frukt og jordbær, limesaft og mandelmel i en blender til en jevn og luftig smoothie.
      Tips!

      Du kan kjøre mandler i en blender til grovt mel om du ikke får tak i mandelmel der du bor.

    4. Fordel smoothie i dype boller og dekorer med jordbær i skiver, gresskarkjerner, ristede pinjekjerner og bokhvete. Drypp over basilikumsausen, pynt med friske basilikumblader og server med en gang.
Tips!

Du kan enten kjøpe poser med frossen frukt i butikken eller fryse ned din egen. Del frukten i biter og frys i porsjonsposer slik at det bare er å ha dem i blenderen. Dette er en fin måte å unngå å kaste overmoden frukt på. Jo mer moden frukten er, jo mer sødme har den.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat