Smoothie bowl med jordbær og basilikum
Enkel•20 min min
En spennende smoothie-kombinasjon av friske smaker toppet med knasende pinje- og gresskarkjerner, poppet bokhvete og basilikumolje.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 dl
-
2 dlfrossen tropisk fruktblanding
-
2 dlfrossen jordbær
-
2 sslimesaft
-
2 ssmandelmel
Basilikumolje
-
2 dlbasilikumblader
-
1 dlolivenolje
-
½ stklime
-
1 sshonning
Topping
-
4 sspinjekjerner
-
4 ssbokhvete
-
8 stkjordbær
-
4 ssgresskarkjerner
-
20 stkfriske basilikumblader
Slik gjør du det
-
1
Kjør basilikumblader, olivenolje, limesaft og honning til en jevn saus i en blender eller med en stavmikser.
-
2
Rist pinjekjerner gylne i en tørr panne. Skyll bokhveten godt. Varm olje i en stekepanne og rist bokhveten til den er sprø og gyllen. Rør hele tiden. La den renne av seg på litt kjøkkenpapir.
-
3
Kjør Biola®, frossen frukt og jordbær, limesaft og mandelmel i en blender til en jevn og luftig smoothie.
Tips
Du kan kjøre mandler i en blender til grovt mel om du ikke får tak i mandelmel der du bor.
-
4
Fordel smoothie i dype boller og dekorer med jordbær i skiver, gresskarkjerner, ristede pinjekjerner og bokhvete. Drypp over basilikumsausen, pynt med friske basilikumblader og server med en gang.