Eggelikør
Det er gøy å kunne servere hjemmelaget eggelikør eller gi det bort i gave. Eggelikør kan drikkes som den er, eller serveres over iskrem. Denne oppskriften gir ca. 1 liter god likør.
Middels•45 min•1 personer
Ingredienser
- 6 dl TINE® Kaffefløte, (evt. blande 3 dl TINE kremfløte med 3 dl TineMelk hel)
- 300 g sukker
- 5 stykk eggeplomme
- 1 ss vaniljesukker
- 3.5 dl vodka, (evt. 60 % sprit)
Slik gjør du
1
Kok opp fløte og sukker på middels varme. Visp sammen eggeplomme og vaniljesukker i en egen bolle. Bland inn litt etter litt av den varme kaffefløten i eggeblandingen.
2
Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner litt. Sil blandingen før den avkjøles. Ha i spriten når den er litt avkjølt.
3
Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står kald og flasken bør ristes før servering.
TipsHell eggelikør på fine flasker og tegn en pen etikett, så har du en hyggelig gave å gi bort til venner og familie.