Skip to main content

Eggelikør

Middels
45min

Det er gøy å kunne servere hjemmelaget eggelikør eller gi det bort i gave. Eggelikør kan drikkes som den er, eller serveres over iskrem. Denne oppskriften gir ca. 1 liter god likør.

3.9
(564)
Next ImageEggelikør

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 dl
TINE® Kaffefløte (evt. blande 3 dl TINE kremfløte med 3 dl TineMelk hel)
300 g
sukker
5 stk
eggeplomme
1 ss
vaniljesukker
3.5 dl
vodka (evt. 60 % sprit)

Fremgangsmåte

  1. Kok opp fløte og sukker på middels varme. Visp sammen eggeplomme og vaniljesukker i en egen bolle. Bland inn litt etter litt av den varme kaffefløten i eggeblandingen.

  2. Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner litt. Sil blandingen før den avkjøles. Ha i spriten når den er litt avkjølt.

  3. Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står kald og flasken bør ristes før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hell eggelikør på fine flasker og tegn en pen etikett, så har du en hyggelig gave å gi bort til venner og familie.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter