Eggelikør

Eggelikør

98
215
Middels45 min
Det er gøy å kunne servere hjemmelaget eggelikør eller gi det bort i gave. Eggelikør kan drikkes som den er, eller serveres over iskrem. Denne oppskriften gir ca. 1 liter god likør.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 dl
    TINE® Kaffefløte (evt. blande 3 dl TINE kremfløte med 3 dl TineMelk hel)
  • 300 g
    sukker
  • 5 stk
    eggeplommer
  • 1 ss
    vaniljesukker
  • 3 ½ dl
    vodka (evt. 60 % sprit)

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp fløte og sukker på middels varme. Visp sammen eggeplomme og vaniljesukker i en egen bolle. Bland inn litt etter litt av den varme kaffefløten i eggeblandingen.

  2. 2

    Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner litt. Sil blandingen før den avkjøles. Ha i spriten når den er litt avkjølt.

  3. 3

    Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står kald og flasken bør ristes før servering.

Tips

Hell eggelikør på fine flasker og tegn en pen etikett, så har du en hyggelig gave å gi bort til venner og familie.

Del denne oppskriften: