Eggelikør

Eggelikør

98
  • Middels
  • 45 min
Det er gøy å kunne servere hjemmelaget eggelikør eller gi det bort i gave. Eggelikør kan drikkes som den er, eller serveres over iskrem. Denne oppskriften gir ca. 1 liter god likør.

Ingredienser

6 dl TINE Kaffefløte (evt. blande 3 dl TINE kremfløte med 3 dl TineMelk hel)
300 g sukker
5 stk eggeplommer
1 ss vaniljesukker
3 ½ dl vodka (evt. 60 % sprit)

Slik gjør du det

    1. Kok opp fløte og sukker på middels varme. Visp sammen eggeplomme og vaniljesukker i en egen bolle. Bland inn litt etter litt av den varme kaffefløten i eggeblandingen.
    2. Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner litt. Sil blandingen før den avkjøles. Ha i spriten når den er litt avkjølt.
    3. Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står kald og flasken bør ristes før servering.
Tips

Hell eggelikør på fine flasker og tegn en pen etikett, så har du en hyggelig gave å gi bort til venner og familie.

Kommentarer

  • carina

    1 måneder siden
    denne oppskriften må vel være feil? Kan ikke stemme med så mye sprit? Dette er jo en hel flaske ( liten flaske sprit?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Denne oppskriften stemmer den, Carina! Men du kan justere den som du vil om det blir for mye alkohol for din smak. Bruk gjerne 40% eller mindre sprit om ønsket. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat