Eggelikør

Eggelikør

Kommentarer 88
  • Middels
  • 45 min
Det er gøy å kunne servere hjemmelaget eggelikør eller gi det bort i gave. Eggelikør kan drikkes som den er, eller serveres over iskrem. Denne oppskriften gir ca. 1 liter god likør.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 dl TINE Kaffefløte (evt. blande 3 dl TINE kremfløte med 3 dl TineMelk hel)
300 g sukker
5 stk eggeplommer
1 ss vaniljesukker
3 ½ dl vodka (evt. 60 % sprit)

Slik gjør du det

    1. Kok opp fløte og sukker på middels varme. Visp sammen eggeplomme og vaniljesukker i en egen bolle. Bland inn litt etter litt av den varme kaffefløten i eggeblandingen.
    2. Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner litt. Sil blandingen før den avkjøles. Ha i spriten når den er litt avkjølt.
    3. Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står kald og flasken bør ristes før servering.
Tips!

Hell eggelikør på fine flasker og tegn en pen etikett, så har du en hyggelig gave å gi bort til venner og familie.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Cathrine

    2 dager siden
    Hei :) Er det mulig å bytte ut noe av spriten med noe annet? Evt hva? Foreksempel 2 dl vodka og resten vann? Eller kan en kun bruke 2 dl vodka? :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      22 timer siden
      Hei Cathrine,

      Anbefaler deg heller å lage halv oppskrift da. Anbefaler ikke å spe ut med vann da den blir veldig flytende :) God jul!

      Kommenter  (0)


  • Silje

    12 dager siden
    Heisann jeg lurte på om det er mulig og lage denne alkoholfritt?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 dager siden
      Hei Silje,

      Du kan fint lage denne alkoholfri. Du må bytte ut vodka med noe annet flytende som vann :)

      Kommenter  (1)


  • Erlend

    3 måneder siden
    Jeg laget nylig hjemmelaget likør for første gang, og da falt valget på denne. Og det angrer jeg ikke på, fordi den ble helt fantastisk god. Selv brukte jeg Smirnoff Red 37,5% vodka, og den funket veldig bra. Tror nok at 60% hadde blitt litt i meste laget, det skal jo smake eggelikør også.. ikke bare sprit. Så jeg anbefaler å gå får rundt 40%.

    Kommenter  (1)


  • Grethe Matzow

    1 år siden
    Likøren skilte seg selv om jeg fulgte alle regler. Noe galt har jeg gjort men vet ikke hva. Går ut fra at det ikke er annen å gjøre enn å helle fladkene rett i vasken.
    Jeg lagde egglikør i fjor og men etter en annen oppskrift, den ble bra

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så leit å høre at eggelikøren har skilt seg, Grethe :( Det er dessverre vanskelig å vite hva som har gått galt. Vi håper du får til likøren før jul! Lykke til og god matlaging videre :)

      Kommenter  (0)


  • Mari

    2 år siden
    Har laget denne eggelikøren fire år på rad før jul. Første året fulgte jeg kun oppskriften uten å smake meg frem, og den smakte KUN sprit. I år lagde jeg trippel oppskrift og brukte i underkant av 4 desiliter vodka, så tørr å påstå at alkoholmengen er for stor? Ellers veldig god oppskrift, får alltid masse skryt av folk som smaker:-)

    Kommenter  (40)


  • May Gro Krogh

    3 år siden
    Hvor lenge holder den i kjøleskapet? Har laget den fulgte oppskriften til punkt og prikke, den ble kjempegod

    Kommenter  (12)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei May, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg vil ikke anbefale å lagre denne mer enn 4 til 6 uker.

      Kommenter  (1)

      • siv

        1 år siden
        Med sprit i skulle den vel holde lenger enn 4 til 6 uker?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Hei Siv,

          Det er fløten som spiller inn på hvor lenge den holder, Den kan vare lenger, men den kan også bli sur :) God matlaging!

          Kommenter  (0)


  • Rune olsen

    3 år siden
    3,5 dl vodka 60 prosent er altfor mye. Jeg bruker 2 dl evnt 3,5 dl 40 prosent. Om ikke smaker den kun sprit. Videoen er noe miss isende da man der siler før man varmer opp. I oppskriften står ikke dette, der siler man tilslutt.

    Kommenter  (10)


  • Rune olsen

    3 år siden
    En feil i oppskriften: det er ikke nødvendig å varme likøren opp til den tykner tilslutt. Det som skjer da er at eggestoffene koagulerer og den blir klumpete og umulig å sile. Har laget denne oppskriften i ca 15 år så dette vet jeg. Dette burde Tine rettet opp i oppskriften.

    Kommenter  (4)


  • Elisabeth

    3 år siden
    Kan jeg bruke laktosefri fløte?

    Kommenter  (15)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Elisabeth, Det har jeg faktisk aldri prøvd, men laktosefri fløte har svært mange av de samme egenskapene som vanlig Kremfløte, så det skulle gå helt fint det :)

      Kommenter  (2)


  • Rita

    3 år siden
    Må den oppbevares kaldt? Tenkte å gi noen flasker i julegave, må jeg da be dem sette pakken i kjøleskapet?

    Kommenter  (11)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Rita, Beklager at jeg ikke rakk å svare deg før jul, men svaret er ja! Egglikøren bør oppbevares i kjøleskap og du må derfor be mottakeren av julegaven om å sette pakken i kjøleskapet :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat