Eggelikør
Middels•45 min min
Det er gøy å kunne servere hjemmelaget eggelikør eller gi det bort i gave. Eggelikør kan drikkes som den er, eller serveres over iskrem. Denne oppskriften gir ca. 1 liter god likør.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 dlTINE® Kaffefløte (evt. blande 3 dl TINE kremfløte med 3 dl TineMelk hel)
-
300 gsukker
-
5 stkeggeplommer
-
1 ssvaniljesukker
-
3 ½ dlvodka (evt. 60 % sprit)
Slik gjør du det
-
1
Kok opp fløte og sukker på middels varme. Visp sammen eggeplomme og vaniljesukker i en egen bolle. Bland inn litt etter litt av den varme kaffefløten i eggeblandingen.
-
2
Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner litt. Sil blandingen før den avkjøles. Ha i spriten når den er litt avkjølt.
-
3
Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står kald og flasken bør ristes før servering.