Oppskrift på Earl grey iste
0

Earl grey iste

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En ekte iste laget på klassisk sort te fra England. Earl grey har en karakteristisk smak av bergamottappelsin som kommer ende bedre fram med is. Husk å sette av ekstra tid til å lage rosesirup om du lager sirupen selv.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ssearl grey løs te
3 dlkokende vann
4 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
4 ssrosesirup (kan sløyfes)

Rosesirup (kan sløyfes)

1 dlsukker
1 dlvann
1 dltørkede roseblader

Slik gjør du det

    1. Lag rosesirup først. Kok opp sukker og vann, rør til sukkeret er oppløst og skru av varmen. Tilsett roseblader og la trekke i ca. 30 minutter. Sil av.

      Tips:

      Rosesirupen kan oppbevares på flaske med kork i kjøleskapet i et par uker. Du kan også bruke friske roseblader fra hagen din om de kommer fra usprøytede planter. Vask og tørk dem godt slik at du blir kvitt små innsekter.

    2. Trekk te i en glassmugge eller –kanne. Hell kokende vann over løs te i en sil eller teholder og la trekke i 2 minutter. Du kan også trekke løs te i vann og sile den over i glasset.
    3. Fyll isbiter i glass og fordel te og rosesirup i. Hell på melk og server.

Tips:

Om du ikke vil lage din egen rosesirup, kan du kjøpe ferdig rosesirup (fra bl.a. Monin) eller bruke litt rosevann. Du kan også droppe det helt og gå for vanlig svart iste.

Kommentarer