Smørkrem

Smørkrem

45
  • Enkel
  • 30 min
Dette er en perfekt smørkrem som kan brukes til pynting av muffins og kaker. Den er smidig å jobbe med og kan sprøytes i alle mulige lekre dekorasjoner. 1 porsjonen holder til ca. 20 cupcakes om du skal ha skikkelig topp som på bilde.

Ingredienser

200 g TINE Meierismør
600 g melis
125 g TINE Kremgo® Naturell
1 stk vaniljestang

Slik gjør du det

    1. Pisk romtemperert smør og melis hvitt og luftig i en elektrisk mikser.
      Tips!

      Det er veldig viktig at smør og kremost er romtemperert, så sørg for å sette dem ut på benken noen timer før du setter i gang.

    2. Splitt vaniljestang i to og skrap ut frøene. Pisk inn romtemperert kremost og vaniljestang. Ikke pisk for lenge, kun til det har blandet seg jevnt, ca, 1 minutt.
      Tips!

      I stedet for kremost kan du bruke vaniljekrem eller smeltet sjokolade.

    3. Ha smørkremen over i en sprøytepose og slå deg løs med dekoreringen.

Kommentarer

  • Sofia

    10 dager siden
    Hey, må man bruke melis? og hva er forskjellen mellom glasur og smørkrem??

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      8 dager siden
      Hei Sofia!

      For å få en glatt og fin smørkrem er du nødt til å bruke melis. Bruker du vanlig farin/ sukker, vil du kjenne det som små korn i smørkremen.

      En smørkrem er basert på smør og melis og gjerne kremost + smak som piskes luftig.

      glasur er mer flytende og trenger mindre eller ingen pisking. :)

       (0)


  • Emma

    3 måneder siden
    20-25 min er alt for lenge. Oppskriften er kjempe god og jeg bruker denne hver gang, men steker de alltid i ca. 13 min og de blir perfekte.

     (0)


  • Selina

    4 måneder siden
    Hei.
    Kan man droppe vaniljestangen?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Selina,

      Det kan du, men da anbefaler vi at du har i litt vaniljesukker slik at det får litt vaniljesmak :)

       (0)


  • ellen

    4 måneder siden
    Hei Tine,
    Jeg pisker og pisker smør og melis. Men det blir ikke "luftig" som det står i oppskriften. Det er jo mye smør dette; den blir jo litt tung. Smøret har stått på benken siden i går så det var absolutt romtemperert. Er det bare å piske videre eller er konsistens mer som krem OK?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Har du hatt i kremosten, Ellen?

      Denne bidrar til å få kremen luftig :)



      Håper du får resultatet du ønsker!

       (1)


  • Line

    6 måneder siden
    Går det an å bruke tine kremgo krydder?😅😄

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Det går helt fint an å bruke kremgo krydder om man ønsker det, Line :)

       (0)


  • Ragnhild

    11 måneder siden
    Hei eg prøver å bruke melk istedenfor kremost, nokon som veit korleis det vil fungere? Pls svar

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Ragnhild,

      Anbefaler ikke å bytte ut kremosten med melk. Da vil ikke Smørkremen bli til en krem.

       (1)


  • Lisa

    11 måneder siden
    Hei:)
    Om man velger å bytte ut kremosten med smeltet sjokolade, hvor mye sjokolade trenger man da sånn ca?:)
    Og er det godt?:)

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Lisa,

      Anbefaler deg å ha med kremosten uannsett og heller ha litt kakaopulver i for sjokolade smaken og droppe vaniljestangen :) Lykke til!

       (3)


  • Line

    1 år siden
    Hei! Kan man fryse smørkremen?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Line:) Det anbefales ikke da den kan bli veldig knudrete etter opptining og sprekke.

       (1)


  • Ingrid

    1 år siden
    Hei, hvor mange muffins blir denne kremosttoppingen til?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ingrid,

      1 porsjon av denne smørkremen holder til cirka 20 muffins/cupcakes :) God bakst!

       (2)

      • Carin

        3 måneder siden
        Jeg fikk nok til minst 25 muffins

         (1)


  • Herregud

    2 år siden
    Det her fungerte jævlig dårlig. Dritt assa. Skam defe

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Uff da! Husket du romtemperert smør? Lykke til neste gang!

       (4)


Det er mye kjærlighet i god mat