Sjokoladetrøffel

Sjokoladetrøfler

Kommentarer 86
  • Enkel
  • 60 min
Hjemmelaget sjokoladetrøffel med mørk sjokolade, konjakk og kakao. Trøflene er enkle å lage, men resultatet blir best hvis du lager dem over to dager. Da rekker de å bli ordentlig kalde før du ruller dem til kuler. 1 porsjon holder til ca. 35 kuler.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ dl TINE Kremfløte
300 g mørk sjokolade
2 ss cognac eller rom

Til å rulle i:

1 dl kakao
1 ss melis
200 g mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Kok opp fløte. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet og ha i konjakk. Kjør det hele raskt sammen med en stavmikser. Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over.
  1. Dag 2:

    1. Lag kuler med "kulejern" som er skylt i varmt vann.
      Tips!

      Et kulejern er et kjøkkenverktøy som brukes til å lage fruktkuler med. Du får kjøpt det på butikker som Jernia, men du kan også bruke hendene til å forme kuler. Husk at varme hender smelter sjokoladen, så her må det jobbes raskt!

    2. Bland kakao og melis og ha i en dyp tallerken.
    3. Hakk sjokoladen og smelt den i en glass- eller metallbolle over vannbad. Rør til en glatt krem. Dypp trøflene i den smeltede sjokoladen og rull dem i kakaoblandingen. La de stivne før servering.
Tips!

Du kan også rulle trøflene i hakkede nøtter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sigrid

    21 dager siden
    Lurer på hvilken "kniv" som brukes på bamixen i filmen? Poenget er vel bare at det skal røres til en jevn masse, så har kanskje ikke så mye å si?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      20 dager siden
      Hei Sigrid,

      Det er den ''vanlige'' kviven som følger med de fleste stavmixere :)

      Kommenter  (0)


  • Sølvi

    1 måneder siden
    Må en bruke stavmikser for å få til trøflene ? Og vil trøflene holde seg helt til jul når det er litt over 1 mnd igjen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Solvi,

      Anbefaler å bruke stavmikser for å få riktig konsistens på trøflene, men om du rører det sammen godt med en visp skal det gå fint.

      Holdbarheten på trøflene blir den samme som fra fløten du bruker, men om du oppbevarer de riktig kan de holde seg lenger enn det.

      Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • linn cecilie

    12 måneder siden
    jeg glemte å bruke stavmikser! bare rørte de sammen før de havna i kjøleskapet. har det mye å si for smaken?

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Linn Cecilie! Denne skal kun kjøres raskt i stavmikser, og så lenge du har fordelt ingrediensene med for eksempel en visp skal ikke dette ha noe å si på smaken :)

      Kommenter  (0)


  • Philip

    1 år siden
    Hei,
    Hva gjøre man hvis man tar inn for mye fløte?
    Kan man varme det opp på nytt og putte riktig blanding for hverandre?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Philip,

      Ja du kan koke den opp igjen slik at det blir rett mengde i forhold til sjokoladen og rom, men husk å ikke la det koke for hardt for da kan sjokoladen korne seg :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Aleena

    2 år siden
    Hva kan jeg bruke, når jeg ikke vil ha alkohol med i trøflene?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Aleena, Du kan rett å slett bare ikke ta med alkoholen eller tilsette en annen smak du ønsker :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Michelle

    2 år siden
    Jeg lagde disse med macha, og de ble kjempegode! Brukte 2 ss med grønn te, og rullet dem i macha pulver. De fikk en kul grønnfarge.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Michelle, Takk for at du deler tipset med oss :) Det høres godt ut! God jul!

      Kommenter  (0)

    • Ingrid

      1 år siden
      Ahh, kult tips!
      Det skal jeg test også:)

      Kommenter  (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        1 år siden
        Så hyggelig at du deler tipsene dine med oss, Mivhelle :)

        Høres godt ut! God bakst, Ingrid :)

        Kommenter  (0)


  • Katrine

    2 år siden
    Hei! Jeg har hatt sjokoladeblandingen i kjøleskap i to dager og den har ikke stivnet ordentlig, den er veldig myk. Hva har jeg gjort feil?

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Katrine, Har du kokt fløten lenge nok? Her ser det ut som den ikke har fått langt nok oppkok som kan resultere i at den ikke stivner. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Hanne

    2 år siden
    Hei! Bruker man kokesjokolade? Både i fløte og ved rulling eller er det ok med Dronningsjokolade på begge deler?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Hanne, Klart du kan :) Det er en smakssak! God bakst.

      Kommenter  (0)


  • Marte Rebecca

    2 år siden
    Kan de fryses? /slik at de kan lages nå, og holde seg til jul?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marte Rebecca, Anbefaler deg ikke å fryse disse da de er best oppbevart i kjøleskapet :) Men de kan fint lages nå og oppbevares i kjøleskapet fram til jul nå. Lykke til! God jul.

      Kommenter  (0)

      • Karianne

        1 år siden
        Hvorfor kan de ikke fryses?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Hei Karianne,

          Sjokolade endrer gjerne smak og utseende etter å ha vært fryst. Dette er årsaken til at det ikke anbefales :)God bakst!

          Kommenter  (0)


  • Sara

    2 år siden
    Jeg lurer på hvor lenge kan disse stå? Tenkte å lage dem nå, men holder de til julen?

    Kommenter  (55)


Det er mye kjærlighet i god mat