Sjokoladetrøffel

Sjokoladetrøfler

86
  • Enkel
  • 60 min
Hjemmelaget sjokoladetrøffel med mørk sjokolade, konjakk og kakao. Trøflene er enkle å lage, men resultatet blir best hvis du lager dem over to dager. Da rekker de å bli ordentlig kalde før du ruller dem til kuler. 1 porsjon holder til ca. 35 kuler.

Ingredienser

2 ½ dl TINE Kremfløte
300 g mørk sjokolade
2 ss cognac eller rom

Til å rulle i:

1 dl kakao
1 ss melis
200 g mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Kok opp fløte. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet og ha i konjakk. Kjør det hele raskt sammen med en stavmikser. Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over.
  1. Dag 2:

    1. Lag kuler med "kulejern" som er skylt i varmt vann.
      Tips

      Et kulejern er et kjøkkenverktøy som brukes til å lage fruktkuler med. Du får kjøpt det på butikker som Jernia, men du kan også bruke hendene til å forme kuler. Husk at varme hender smelter sjokoladen, så her må det jobbes raskt!

    2. Bland kakao og melis og ha i en dyp tallerken.
    3. Hakk sjokoladen og smelt den i en glass- eller metallbolle over vannbad. Rør til en glatt krem. Dypp trøflene i den smeltede sjokoladen og rull dem i kakaoblandingen. La de stivne før servering.
Tips

Du kan også rulle trøflene i hakkede nøtter.

Kommentarer

  • Sigrid

    12 måneder siden
    Lurer på hvilken "kniv" som brukes på bamixen i filmen? Poenget er vel bare at det skal røres til en jevn masse, så har kanskje ikke så mye å si?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Sigrid,

      Det er den ''vanlige'' kviven som følger med de fleste stavmixere :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat