Sjokoladetrøffel

(167)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget sjokoladetrøffel med mørk sjokolade, konjakk og kakao. Trøflene er enkle å lage, men resultatet blir best hvis du lager dem over to dager. Da rekker de å bli ordentlig kalde før du ruller dem til kuler. 1 porsjon holder til ca. 35 kuler.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ dlTINE Kremfløte
300 gmørk sjokolade
2 sscognac eller rom

Til å rulle i:

1 dlkakao
1 ssmelis
200 gmørk sjokolade

Slik gjør du det

  • Dag 1:

    1. Kok opp fløte. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet og ha i konjakk. Kjør det hele raskt sammen med en stavmikser. Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over.
  • Dag 2:

    1. Lag kuler med "kulejern" som er skylt i varmt vann.

      Tips:

      Et kulejern er et kjøkkenverktøy som brukes til å lage fruktkuler med. Du får kjøpt det på butikker som Jernia, men du kan også bruke hendene til å forme kuler. Husk at varme hender smelter sjokoladen, så her må det jobbes raskt!

    2. Bland kakao og melis og ha i en dyp tallerken.
    3. Hakk sjokoladen og smelt den i en glass- eller metallbolle over vannbad. Rør til en glatt krem. Dypp trøflene i den smeltede sjokoladen og rull dem i kakaoblandingen. La de stivne før servering.

Tips:

Du kan også rulle trøflene i hakkede nøtter.

Kommentarer