Rosmarin og honningtrøffel

Rosmarin og honningtrøffel

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
Trøfler med honning, mørk sjokolade og rosmarin. Oppskriften ble laget av Gali Berge i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Form dekket med bakepapir
70 g TINE Meierismør
30 g flytende honning
1 kvist rosmarin
150 g sjokolade

Valgfritt:

1 ts fingersalt (flaksalt)

Slik gjør du det

    1. Finn frem en form som du dekker med bakepapir.
    2. Smelt smør og honning i en kjele. Bland godt.
    3. Finhakk rosmarin. Ta kjelen av varmen og tilsett rosmarin. Hell den varme røren gjennom en sil over sjokoladen og rør til alt er smeltet.
    4. Hell røren over i formen. Ha formen i kjøleskapet til røren har stivnet.
    5. Skjær trøffelen i passende biter. Dryss gjerne over litt flaksalt.
Tips!

Hvis du ønsker, kan du smelte 150 gram mørk sjokolade og dyppe bitene i.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kajs

    3 år siden
    Hei. Hvordan form er det brukt? Rund, brødform? Langpanne? Hvor stor bør den være? Er det noe man kan erstatte honningen med?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kajs, Vi brukte en liten ildfastform på cirka 8x10 cm. Dersom du fjerner honningen så mister du mye smak, men det er mulig å bare bruke smør og sjokolade, men da bruker du 100 gram smør. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Maren

    5 år siden
    Er det mulig å bruke blomsterhonning?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! I denne oppskriften kan du bruke det meste av honningtyper, blomsterhonning også.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat