Pikekyss

Pikekyss

24
  • Enkel
  • 90 min
  • 60 min
Disse små marengsene heter pikekyss fordi de oppleves like lette og søte. De er gode å spise som godteri eller kan brukes i desserter og som kakepynt.

Ingredienser

2 stk eggehviter
120 g finkornet sukker

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 100 °C.
    2. Pisk eggehvitene til stivt skum og spe gradvis med sukker mens du fortsatt visper. Pisk til en blank og stiv marengs.
      Tips

      Eggeplommene kan du bruke til en omelett, eller til å lage sitronkrem. Se hvordan du lager lemoncurd i denne supre oppskriften på Rømmeis med marengs og lemoncurd.

      Rømmeis med marengs og lemoncurd
    3. Ha massen over i en sprøytepose og sprøyt ut små marengstopper på et stekebrett med bakepapir. Lag pikekyssene like store, slik at de blir ferdig på likt.
      Tips

      For å lage marmorerte pikekyss kan du pensle innsiden av sprøyteposen med striper av konditorfarge, før du fyller den med marengsmasse.

    4. Stek i ovnen til pikekyssene er tørre, ca. 1 time. La dem gjerne avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten. Oppbevar pikekyssene i en lufttett boks så de holder seg sprø.
Tips

Du kan variere både form og størrelse på disse uten at det påvirker steketiden.

Kommentarer

  • Mia Martine

    14 dager siden
    kan man steke flere brett om gangen?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      11 dager siden
      Anbefaler å steke et brett a gangen for full kontroll.

      De kan bli litt ujevnt stekt om du har flere brett i ovnen. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat