
Pikekyss
Enkel•90 min60 min
Ingredienser
Antall stykker
-
2 stkeggehviter
-
120 gfinkornet sukker
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C.
-
2
Pisk eggehvitene til stivt skum og spe gradvis med sukker mens du fortsatt visper. Pisk til en blank og stiv marengs.
Tips
Eggeplommene kan du bruke til en omelett, eller til å lage sitronkrem. Se hvordan du lager lemoncurd i denne supre oppskriften på Rømmeis med marengs og lemoncurd.
-
3
Ha massen over i en sprøytepose og sprøyt ut små marengstopper på et stekebrett med bakepapir. Lag pikekyssene like store, slik at de blir ferdig på likt.
Tips
For å lage marmorerte pikekyss kan du pensle innsiden av sprøyteposen med striper av konditorfarge, før du fyller den med marengsmasse.
-
4
Stek i ovnen til pikekyssene er tørre, ca. 1 time. La dem gjerne avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten. Oppbevar pikekyssene i en lufttett boks så de holder seg sprø.