Pikekyss

Pikekyss

31
453
Enkel90 min
Disse små marengsene heter pikekyss fordi de oppleves like lette og søte. De er gode å spise som godteri eller kan brukes i desserter og som kakepynt.

Ingredienser

Antall stykker

  • 2 stk
    eggehviter
  • 120 g
    finkornet sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 100 °C.

  2. 2

    Pisk eggehvitene til stivt skum og spe gradvis med sukker mens du fortsatt visper. Pisk til en blank og stiv marengs.

    Rømmeis med marengs og lemoncurd

    Tips

    Eggeplommene kan du bruke til en omelett, eller til å lage sitronkrem. Se hvordan du lager lemoncurd i denne supre oppskriften på Rømmeis med marengs og lemoncurd.

  3. 3

    Ha massen over i en sprøytepose og sprøyt ut små marengstopper på et stekebrett med bakepapir. Lag pikekyssene like store, slik at de blir ferdig på likt.

    Tips

    For å lage marmorerte pikekyss kan du pensle innsiden av sprøyteposen med striper av konditorfarge, før du fyller den med marengsmasse.

  4. 4

    Stek i ovnen til pikekyssene er tørre, ca. 1 time. La dem gjerne avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten. Oppbevar pikekyssene i en lufttett boks så de holder seg sprø.

Tips

Du kan variere både form og størrelse på disse uten at det påvirker steketiden.

Del denne oppskriften: