Pikekyss

Pikekyss

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 90 min
  • 60 min
Disse små marengsene heter pikekyss fordi de oppleves like lette og søte. De er gode å spise som godteri eller kan brukes i desserter og som kakepynt.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk eggehviter
120 g finkornet sukker

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 100 °C.
    2. Pisk eggehvitene til stivt skum og spe gradvis med sukker mens du fortsatt visper. Pisk til en blank og stiv marengs.
      Tips!

      Eggeplommene kan du bruke til en omelett, eller til å lage sitronkrem. Se hvordan du lager lemoncurd i denne supre oppskriften på Rømmeis med marengs og lemoncurd.

      Rømmeis med marengs og lemoncurd
    3. Ha massen over i en sprøytepose og sprøyt ut små marengstopper på et stekebrett med bakepapir. Lag pikekyssene like store, slik at de blir ferdig på likt.
      Tips!

      For å lage marmorerte pikekyss kan du pensle innsiden av sprøyteposen med striper av konditorfarge, før du fyller den med marengsmasse.

    4. Stek i ovnen til pikekyssene er tørre, ca. 1 time. La dem gjerne avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten. Oppbevar pikekyssene i en lufttett boks så de holder seg sprø.
Tips!

Du kan variere både form og størrelse på disse uten at det påvirker steketiden.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Martine

    4 dager siden
    Kan du bruke konditorfarge uten at det påvirker konsistensen?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      22 timer siden
      Det skal gå fint, Martine :) God matlaging!

      Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      22 timer siden
      Det skal gå fint, Martine :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Vega

    6 måneder siden
    disse var veldig gode og festlige. anbefaler og putte en liten dæsj kakaopulver oppi også, da ble de veldig gode

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Takk for hyggelig ros av Pikekyssene våre :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat