Pikekyss

Pikekyss

11
  • Enkel
  • 90 min
  • 60 min
Disse små marengsene heter pikekyss fordi de oppleves like lette og søte. De er gode å spise som godteri eller kan brukes i desserter og som kakepynt.

Ingredienser

2 stk eggehviter
120 g finkornet sukker

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 100 °C.
    2. Pisk eggehvitene til stivt skum og spe gradvis med sukker mens du fortsatt visper. Pisk til en blank og stiv marengs.
      Tips!

      Eggeplommene kan du bruke til en omelett, eller til å lage sitronkrem. Se hvordan du lager lemoncurd i denne supre oppskriften på Rømmeis med marengs og lemoncurd.

      Rømmeis med marengs og lemoncurd
    3. Ha massen over i en sprøytepose og sprøyt ut små marengstopper på et stekebrett med bakepapir. Lag pikekyssene like store, slik at de blir ferdig på likt.
      Tips!

      For å lage marmorerte pikekyss kan du pensle innsiden av sprøyteposen med striper av konditorfarge, før du fyller den med marengsmasse.

    4. Stek i ovnen til pikekyssene er tørre, ca. 1 time. La dem gjerne avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten. Oppbevar pikekyssene i en lufttett boks så de holder seg sprø.
Tips!

Du kan variere både form og størrelse på disse uten at det påvirker steketiden.

Kommentarer

  • Marit

    1 måneder siden
    Bollen bør være glass eller stål. Vasker bollen med eddik før jeg pisker. Alltid stivt.

     (0)


  • Ada krasnen

    2 måneder siden
    Hei hvor lenge skal pikekyssene være i ovnen

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Cirka 1 time skal de stå i ovnen for å bli tørre, Ada :) Lykke til!

       (0)


  • Linn

    2 måneder siden
    Får ikke mine stive etter jeg har hatt i sukker, så blir mer pikekyss knapper 🙈 pisket i en halvtime før jeg ga opp

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei linn,

      Følger du oppskriften slik du skal? Du skal ha i litt og litt sukker under pisking og ikke alt på en gang. Da vil du ikke få en stiv nok masse. Håper du prøver igjen og får et fantastisk resultat :) Lykke til!

       (1)

    • Maria

      1 måneder siden
      Kanskje det kan ha noe med alderen på eggene å gjøre? Helt ferske egg har best bakeegenskaper. De bør og være romtempererte. Jeg hadde gitt det et nytt forsøk ;D for de er veldig gode

       (0)


  • Martine

    6 måneder siden
    Kan du bruke konditorfarge uten at det påvirker konsistensen?

     (6)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Det skal gå fint, Martine :) God matlaging!

       (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Det skal gå fint, Martine :) God matlaging!

       (1)


  • Vega

    1 år siden
    disse var veldig gode og festlige. anbefaler og putte en liten dæsj kakaopulver oppi også, da ble de veldig gode

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for hyggelig ros av Pikekyssene våre :)

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat