placeholder image
0

Pikekyss

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Disse små marengsene heter pikekyss fordi de oppleves like lette og søte. De er gode å spise som godteri eller kan brukes i desserter og som kakepynt.

Antall stykker

40

Ingredienser

2 stkeggehviter
120 gfinkornet sukker

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 100 °C.
    2. Pisk eggehvitene til stivt skum og spe gradvis med sukker mens du fortsatt visper. Pisk til en blank og stiv marengs.

      Tips:

      Eggeplommene kan du bruke til en omelett, eller til å lage sitronkrem. Se hvordan du lager lemoncurd i denne supre oppskriften på Rømmeis med marengs og lemoncurd.

      placeholder image
    3. Ha massen over i en sprøytepose og sprøyt ut små marengstopper på et stekebrett med bakepapir. Lag pikekyssene like store, slik at de blir ferdig på likt.

      Tips:

      For å lage marmorerte pikekyss kan du pensle innsiden av sprøyteposen med striper av konditorfarge, før du fyller den med marengsmasse.

    4. Stek i ovnen til pikekyssene er tørre, ca. 1 time. La dem gjerne avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten. Oppbevar pikekyssene i en lufttett boks så de holder seg sprø.

Tips:

Du kan variere både form og størrelse på disse uten at det påvirker steketiden.

Kommentarer