
Pikekyss
Disse små marengsene heter pikekyss fordi de oppleves like lette og søte. De er gode å spise som godteri eller kan brukes i desserter og som kakepynt.

Ingredienser
Porsjoner
40
Slik gjør du
- 1
Sett ovnen på 100 °C.
- 2
Pisk eggehvitene til stivt skum og spe gradvis med sukker mens du fortsatt visper. Pisk til en blank og stiv marengs.
- 3
Ha massen over i en sprøytepose og sprøyt ut små marengstopper på et stekebrett med bakepapir. Lag pikekyssene like store, slik at de blir ferdig på likt.
Tips
For å lage marmorerte pikekyss kan du pensle innsiden av sprøyteposen med striper av konditorfarge, før du fyller den med marengsmasse.
- 4
Stek i ovnen til pikekyssene er tørre, ca. 1 time. La dem gjerne avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten. Oppbevar pikekyssene i en lufttett boks så de holder seg sprø.
Tips
Du kan variere både form og størrelse på disse uten at det påvirker steketiden.