Hvite sjokoladetrøfler

Hvite sjokoladetrøfler

Kommentarer 16
  • Middels
  • 60 min
Disse søte herlighetene med hvit sjokolade smelter på tungen. Trenger du en spesiell gave eller en spesiell avslutning på middagen er disse perfekte. En porsjon gir rundt 25 myke og gode sjokoladetrøfler.

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g hvit sjokolade
1 dl TINE Kremfløte
25 g TINE Meierismør
1 ½ dl kokosmasse

Slik gjør du det

    1. Grovhakk sjokoladen. Ha fløte og smør i en kjele. Kok opp fløteblandingen. Ta kjelen av varmen, og tilsett sjokoladen.
    2. Rør til blandingen er helt glatt. Ha sjokolademassen over i en bolle, og legg plastfolie over. Sett den i kjøleskapet i minst tre timer. Trøffelmassen skal bli ganske hard, men ikke så hard at du ikke kan forme den.
    3. Når sjokolademassen er kald, kan du forme kuler av den. To teskjeer gjør jobben enklere.
      Tips!

      Siste finpuss kan gjøres med fingrene, gjerne med tynne plasthansker på. 

    4. Rull kulene i kokos. Oppbevares kjølig.
      Tips!

      Oppbevart kjølig, holder trøflene seg i flere uker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Karen-Anna

    11 måneder siden
    Lagde disse, men rulla de i kakao istedet for kokosmassen og da ble de ikke så fryktelig søte! Kjempesuksess! =)

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Karen-Anna! Det hørtes godt ut :) Takk for gode tips!

      Kommenter  (0)


  • Felicia

    2 år siden
    Prøvde å lage disse i går. Lot røren så i kjøleskapet hele natten, men røren er fortsatt ganske bløt. Hva har jeg gjort galt?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Felicia, Det er vanskelig for meg å si hva som har skjedd galt her når jeg ikke har sett hva du har gjort, men det kan høres ut som du kanskje har brukt for mye fløte. Kan det stemme? God jul :)

      Kommenter  (0)


  • Sara

    3 år siden
    Jeg lagde disse, men dyppet dem i sjokolade før jeg rullet dem i kokos! Magisk!

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Sara, Det hørtes skikkelig spennende ut :) Tusen takk for godt tips og hyggelig tilbakemelding.

      Kommenter  (2)


  • Karina

    3 år siden
    Jeg skal leg de her til julegave, men jeg er bekymret for at de blir seige og smelter i beholderen. Kan jeg ha dem i et stort syltetøy glass?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Karina, Disse kan smelte litt dersom de står i romtemperatur for lenge, så da vil jeg anbefale deg å be de som du skal gi de i gave til, om å oppbevare de i kjøleskap frem til de skal åpnes. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Connie

    3 år siden
    Hvor lang holdbarhet har disse i kjøleskap? Blir nok årets julegave dette her :)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Connie, Disse trøflene bør spises opp i løpet av tre uker, men det tror jeg ikke blir noe problem ;) Lykke til!

      Kommenter  (4)


  • Geir

    3 år siden
    Hei. Kan disse fryses?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Geir, Det går helt fint å fryse trøflene, men konsistensen på trøflene vil endre seg noe i fryseren.

      Kommenter  (0)


  • Therese

    4 år siden
    Hei! Ser nydelige ut :-) Kan man bruke helmelk istedenfor fløte?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei Therese Jeg vil nok ikke anbefale å bruke melk. Fløten gir riktig konsistens på trøflene. Men jeg vil anbefale deg å lage disse, for de er veldig gode. Har klar to porsjoner, som skal bli julegaver. I den ene har jeg også tilsatt litt lakrispulver.

      Kommenter  (2)


  • Ane-Kamilla

    4 år siden
    Disse hvite sjokoladetrøflene er rett og slett nesten FOR gode! Smakte på de her om dagen da Oda, lagde de vi ser her på bildet. Resultatet avar at jeg nesten ikke klarte å tenke på noe annet resten av dagen! :) Knallgode!! Hilsen Ane-Kamilla, heldig TINE-ansatt

    Kommenter  (6)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Så hyggelig, Ane-Kamilla! De ble veldig gode, og skal helt klart havne som spiselige julegaver til flere + noen til trøffellageren. ;)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat