Hjemmelagde marshmallows
Skikkelige sukkerbomber som garantert vil imponere. Det er enklere enn du tror å lage hjemmelagde marsmallows, bare vær forsiktig når du håndterer varm sukkerlake.
Enkel•1 t•1 personer
Ingredienser
- 20 ark gelatin
- 2 dl kaldt vann
- 400 g sukker
- 1 stykk vaniljestang
- 200 g melis
Slik gjør du
1
Legg gelatinark til bløt i litt kaldt vann.
2
Ha vann og sukker i en kjele, og kok opp.
3
Splitt vaniljestang, og skrap ut vaniljefrø. Ha vaniljefrøene i sukkervannet. La det koke i 20 minutter (til ca. 110 °C). Ta kjelen av varmen. Klem ut vannet av gelatinplatene, og ha gelatinen i sukkervannet. Avkjøl blandingen i 10 minutter (til 100 °C).
4
Legg et tykt lag med melis i bunn av en langpanneform (ca. 20 x 30).
TipsHa i noen dråper konditorfarge i sukkerblandingen før du pisker den stiv, og du har fargede marshmallows.
5
Pisk sukkermassen i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser. Pisk til blandingen er veldig tykk, ca. et kvarter i en kjøkkenmaskin på nest høyeste hastighet. Hell sukkermassen over i formen med melis. Bruk en slikkepott til å bre det ut til et ganske jevnt lag, ca. 2 - 2 1/2 cm tykt. Strø godt med melis over, og la det avkjøles helt.
6
Når blandingen har satt seg, kan du snu formen på et bakepapir eller på en bakematte. Del opp i terninger ved hjelp av en saks eller en pizzaskjærer. Snu bitene rundt i melisen. Oppbevares i tette plastposer.