Hjemmelagde marshmallows

Hjemmelagde marshmallows

Kommentarer 40
  • Enkel
  • 60 min
Skikkelige sukkerbomber som garantert vil imponere. Det er enklere enn du tror å lage hjemmelagde marsmallows, bare vær forsiktig når du håndterer varm sukkerlake.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanneform (ca. 20 x 30 cm).
20 ark gelatin
2 dl kaldt vann
400 g sukker
1 stk vaniljestang
200 g melis

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinark til bløt i litt kaldt vann.
    2. Ha vann og sukker i en kjele, og kok opp.
    3. Splitt vaniljestang, og skrap ut vaniljefrø. Ha vaniljefrøene i sukkervannet. La det koke i 20 minutter (til ca. 110 °C). Ta kjelen av varmen. Klem ut vannet av gelatinplatene, og ha gelatinen i sukkervannet. Avkjøl blandingen i 10 minutter (til 100 °C).
    4. Legg et tykt lag med melis i bunn av en langpanneform (ca. 20 x 30).
      Tips!

      Ha i noen dråper konditorfarge i sukkerblandingen før du pisker den stiv, og du har fargede marshmallows.

    5. Pisk sukkermassen i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser. Pisk til blandingen er veldig tykk, ca. et kvarter i en kjøkkenmaskin på nest høyeste hastighet. Hell sukkermassen over i formen med melis. Bruk en slikkepott til å bre det ut til et ganske jevnt lag, ca. 2 - 2 1/2 cm tykt. Strø godt med melis over, og la det avkjøles helt.
    6. Når blandingen har satt seg, kan du snu formen på et bakepapir eller på en bakematte. Del opp i terninger ved hjelp av en saks eller en pizzaskjærer. Snu bitene rundt i melisen. Oppbevares i tette plastposer.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marie

    11 måneder siden
    Hei, jeg prøvde meg på denne oppskriften men har ikke temp. måler. Jeg kokte sukkerblandingen opp, tilsatte vaniljestang, men endte opp med at blandingen tørket ut. Kokte jeg for lenge? Mener jeg ikke kokte i mer enn 15 min. Hvordan skal blandingen være når den er ferdig og klar for neste steg?

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Marie! Det kan hende at det var for sterk varme på platen, slik at vannet har fordampet for tidlig. Blandingen skal være litt seig :)

      Kommenter  (0)


  • Trine

    12 måneder siden
    I en oppskrift fra youtube som bruker lik mengde sukker og til og med litt mindre vann er det kun brukt 14 gram med gelatinpulver som visstnok skal tilsvare 8 gelatinplater! 20 gelatinplater høres rett og slett grusomt ut :x

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Trine,

      Det stemmer at det skal være 20 ark/plater i denne oppskriften :) Oppskriften på YouTube kan godt ha vært lagd på en annen oppskrift en den vi har. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Odd

    2 år siden
    Kan man legge til smak på disse? Hvordan?

    Kommenter  (6)

    • Martine

      2 år siden
      Jeg gjetter at du bare kan bruke litt essens så går det fint! Kan sikkert lage farger også med konditori eller matfarge :-) Jeg tenkte å prøve dette med både matfarge og vaniljeessens :-)

      Kommenter  (3)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei Martine, Det går helt fint å tilsette smak til disse, selve oppskriften er med vaniljestang som gir smak av vanilje og du kan prøve ut litt saftsirup for smak eller kakaopulver :) Lykke til!

        Kommenter  (2)


  • Renate

    2 år siden
    I en film jeg så når de laget dette viste de at når blandingen kokes skulle det ikke røres, bare bevege litt på gryten. Men her står der at det skal røres. Hvorfor ? Hva kan skje. ?

    Kommenter  (14)


  • Anna

    3 år siden
    Hvor mye er 1 porsjon

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anna, Det avhenger selvsagt på hvor store du lager de, men cirka 30 biter. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • adam

    3 år siden
    hvordan gjør man det med gelantin pulever kontra plater/ark ?

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Adam, Du kan fint bruke gelatinpulver istedenfor gelatinplater, med samme fremgangsmåte. En teskje gelatinpulver tilsvarer cirka 2 plater gelatin :) Lykke til!

      Kommenter  (3)


  • Jill

    3 år siden
    Hei. Kan gelatinpulver brukes istedenfor plater?:)

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Jill, Det går helt fint å bruke gelatinpulver istedenfor gelatinplater. 1 ts gelatinpulver tilsvarer cirka 2 gelatinplater. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • julie

    3 år siden
    Hei! Hvor lenge holder disse seg? Jeg vil tippe de holder seg lenger når de er "plain" som disse enn hvis du har feks bær puré oppi?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Julie, Hjemmelagde marshmallows holder seg fint i to til tre uker. Dersom du bruker bærpurè i, vil holdbarheten gå noe ned, slik du skriver. Også er det viktig at du pakker de godt inn, slik at de ikke tørker ut. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Benedicte

    3 år siden
    riktig med 40 gelatin plater på 2 porsoner??

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Benedicte, Ja, det stemmer. Det vil gi deg ca. 60 biter :)

      Kommenter  (1)


  • Christine

    3 år siden
    Skal man røre blandingen når det kokes eller bare la det koke som det er?

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Christine, Du må røre jevnlig i blandingen slik at den ikke svir seg i bunnen. Lykke til :)

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat