Hjemmelagde marshmallows

Hjemmelagde marshmallows

48
  • Enkel
  • 60 min
Skikkelige sukkerbomber som garantert vil imponere. Det er enklere enn du tror å lage hjemmelagde marsmallows, bare vær forsiktig når du håndterer varm sukkerlake.

Ingredienser

Utstyr

Langpanneform (ca. 20 x 30 cm).
20 ark gelatin
2 dl kaldt vann
400 g sukker
1 stk vaniljestang
200 g melis

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinark til bløt i litt kaldt vann.
    2. Ha vann og sukker i en kjele, og kok opp.
    3. Splitt vaniljestang, og skrap ut vaniljefrø. Ha vaniljefrøene i sukkervannet. La det koke i 20 minutter (til ca. 110 °C). Ta kjelen av varmen. Klem ut vannet av gelatinplatene, og ha gelatinen i sukkervannet. Avkjøl blandingen i 10 minutter (til 100 °C).
    4. Legg et tykt lag med melis i bunn av en langpanneform (ca. 20 x 30).
      Tips!

      Ha i noen dråper konditorfarge i sukkerblandingen før du pisker den stiv, og du har fargede marshmallows.

    5. Pisk sukkermassen i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser. Pisk til blandingen er veldig tykk, ca. et kvarter i en kjøkkenmaskin på nest høyeste hastighet. Hell sukkermassen over i formen med melis. Bruk en slikkepott til å bre det ut til et ganske jevnt lag, ca. 2 - 2 1/2 cm tykt. Strø godt med melis over, og la det avkjøles helt.
    6. Når blandingen har satt seg, kan du snu formen på et bakepapir eller på en bakematte. Del opp i terninger ved hjelp av en saks eller en pizzaskjærer. Snu bitene rundt i melisen. Oppbevares i tette plastposer.

Kommentarer

  • Anonym

    1 måneder siden
    Hver gang jeg prøver å lage marshmallows, blir den ødelagt. Kan det hende at oppskriften er feil, lagde denne 3 ganger og den ble ødelagt.
    Bruker akkurat denne oppskriften og følger alle instruksene, burde jeg bruke eggehvite i oppskriften også, eller?
    Tar imot alle tips!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei,

      Så leit at du ikke har fått det til 3 ganger.

      Kan det være du ikke har klemt ut nok vann av gelatinen eller har for høy temperatur på blandingen når du heller det over melisen?

      Håper du prøver igjen og får det til :)

       (0)


  • J

    1 måneder siden
    Kan man bruke potetmel istedenfor
    gelatin?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei J,

      Nei anbefaler ikke det; men om du ønsker noe plantebasert erstatning for gelatin så anbefaler jeg AgarAgar :)

       (0)


  • agbethe

    5 måneder siden
    Hvordan ser den form ut ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Du kan bruke en liten langpanne eller em ildfastform, Agbethe :)

       (0)


  • Lili

    5 måneder siden
    Er det noe eg kan bytte ut med gelatin kan ikkje ete

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Det nærmeste du kommer en erstatning for gelatin er ''Agar Agar''. Lykke til Lili :)

       (0)


  • Marie

    2 år siden
    Hei, jeg prøvde meg på denne oppskriften men har ikke temp. måler. Jeg kokte sukkerblandingen opp, tilsatte vaniljestang, men endte opp med at blandingen tørket ut. Kokte jeg for lenge? Mener jeg ikke kokte i mer enn 15 min. Hvordan skal blandingen være når den er ferdig og klar for neste steg?

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Marie! Det kan hende at det var for sterk varme på platen, slik at vannet har fordampet for tidlig. Blandingen skal være litt seig :)

       (0)


  • Trine

    2 år siden
    I en oppskrift fra youtube som bruker lik mengde sukker og til og med litt mindre vann er det kun brukt 14 gram med gelatinpulver som visstnok skal tilsvare 8 gelatinplater! 20 gelatinplater høres rett og slett grusomt ut :x

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Trine,

      Det stemmer at det skal være 20 ark/plater i denne oppskriften :) Oppskriften på YouTube kan godt ha vært lagd på en annen oppskrift en den vi har. God bakst!

       (0)


  • Odd

    3 år siden
    Kan man legge til smak på disse? Hvordan?

     (6)

    • Martine

      3 år siden
      Jeg gjetter at du bare kan bruke litt essens så går det fint! Kan sikkert lage farger også med konditori eller matfarge :-) Jeg tenkte å prøve dette med både matfarge og vaniljeessens :-)

       (3)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        3 år siden
        Hei Martine, Det går helt fint å tilsette smak til disse, selve oppskriften er med vaniljestang som gir smak av vanilje og du kan prøve ut litt saftsirup for smak eller kakaopulver :) Lykke til!

         (2)


  • Renate

    3 år siden
    I en film jeg så når de laget dette viste de at når blandingen kokes skulle det ikke røres, bare bevege litt på gryten. Men her står der at det skal røres. Hvorfor ? Hva kan skje. ?

     (1)


  • Anna

    4 år siden
    Hvor mye er 1 porsjon

     (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Anna, Det avhenger selvsagt på hvor store du lager de, men cirka 30 biter. Lykke til :)

       (2)


  • adam

    4 år siden
    hvordan gjør man det med gelantin pulever kontra plater/ark ?

     (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Adam, Du kan fint bruke gelatinpulver istedenfor gelatinplater, med samme fremgangsmåte. En teskje gelatinpulver tilsvarer cirka 2 plater gelatin :) Lykke til!

       (3)


Det er mye kjærlighet i god mat