Hjemmelagde marshmallows

Hjemmelagde marshmallows

52
  • Enkel
  • 60 min
Skikkelige sukkerbomber som garantert vil imponere. Det er enklere enn du tror å lage hjemmelagde marsmallows, bare vær forsiktig når du håndterer varm sukkerlake.

Ingredienser

Utstyr

Langpanneform (ca. 20 x 30 cm).
20 ark gelatin
2 dl kaldt vann
400 g sukker
1 stk vaniljestang
200 g melis

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinark til bløt i litt kaldt vann.
    2. Ha vann og sukker i en kjele, og kok opp.
    3. Splitt vaniljestang, og skrap ut vaniljefrø. Ha vaniljefrøene i sukkervannet. La det koke i 20 minutter (til ca. 110 °C). Ta kjelen av varmen. Klem ut vannet av gelatinplatene, og ha gelatinen i sukkervannet. Avkjøl blandingen i 10 minutter (til 100 °C).
    4. Legg et tykt lag med melis i bunn av en langpanneform (ca. 20 x 30).
      Tips

      Ha i noen dråper konditorfarge i sukkerblandingen før du pisker den stiv, og du har fargede marshmallows.

    5. Pisk sukkermassen i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser. Pisk til blandingen er veldig tykk, ca. et kvarter i en kjøkkenmaskin på nest høyeste hastighet. Hell sukkermassen over i formen med melis. Bruk en slikkepott til å bre det ut til et ganske jevnt lag, ca. 2 - 2 1/2 cm tykt. Strø godt med melis over, og la det avkjøles helt.
    6. Når blandingen har satt seg, kan du snu formen på et bakepapir eller på en bakematte. Del opp i terninger ved hjelp av en saks eller en pizzaskjærer. Snu bitene rundt i melisen. Oppbevares i tette plastposer.

Kommentarer

  • Anna

    2 måneder siden
    Mange andre oppskrifter har glukose i må man ikkje ha det her

     (0)

    • Margrete

      2 måneder siden
      Hei, Anna! 😊 Nei, i denne oppskriften brukes det gelatin

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat