Hjemmelagde marshmallows

Hjemmelagde marshmallows

48
  • Enkel
  • 60 min
Skikkelige sukkerbomber som garantert vil imponere. Det er enklere enn du tror å lage hjemmelagde marsmallows, bare vær forsiktig når du håndterer varm sukkerlake.

Ingredienser

Utstyr

Langpanneform (ca. 20 x 30 cm).
20 ark gelatin
2 dl kaldt vann
400 g sukker
1 stk vaniljestang
200 g melis

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinark til bløt i litt kaldt vann.
    2. Ha vann og sukker i en kjele, og kok opp.
    3. Splitt vaniljestang, og skrap ut vaniljefrø. Ha vaniljefrøene i sukkervannet. La det koke i 20 minutter (til ca. 110 °C). Ta kjelen av varmen. Klem ut vannet av gelatinplatene, og ha gelatinen i sukkervannet. Avkjøl blandingen i 10 minutter (til 100 °C).
    4. Legg et tykt lag med melis i bunn av en langpanneform (ca. 20 x 30).
      Tips

      Ha i noen dråper konditorfarge i sukkerblandingen før du pisker den stiv, og du har fargede marshmallows.

    5. Pisk sukkermassen i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser. Pisk til blandingen er veldig tykk, ca. et kvarter i en kjøkkenmaskin på nest høyeste hastighet. Hell sukkermassen over i formen med melis. Bruk en slikkepott til å bre det ut til et ganske jevnt lag, ca. 2 - 2 1/2 cm tykt. Strø godt med melis over, og la det avkjøles helt.
    6. Når blandingen har satt seg, kan du snu formen på et bakepapir eller på en bakematte. Del opp i terninger ved hjelp av en saks eller en pizzaskjærer. Snu bitene rundt i melisen. Oppbevares i tette plastposer.

Kommentarer

  • Anonym

    5 måneder siden
    Hver gang jeg prøver å lage marshmallows, blir den ødelagt. Kan det hende at oppskriften er feil, lagde denne 3 ganger og den ble ødelagt.
    Bruker akkurat denne oppskriften og følger alle instruksene, burde jeg bruke eggehvite i oppskriften også, eller?
    Tar imot alle tips!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei,

      Så leit at du ikke har fått det til 3 ganger.

      Kan det være du ikke har klemt ut nok vann av gelatinen eller har for høy temperatur på blandingen når du heller det over melisen?

      Håper du prøver igjen og får det til :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat