
Hjemmelagde marshmallows
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
20 arkgelatin
-
2 dlkaldt vann
-
400 gsukker
-
1 stkvaniljestang
-
200 gmelis
Slik gjør du det
-
1
Legg gelatinark til bløt i litt kaldt vann.
-
2
Ha vann og sukker i en kjele, og kok opp.
-
3
Splitt vaniljestang, og skrap ut vaniljefrø. Ha vaniljefrøene i sukkervannet. La det koke i 20 minutter (til ca. 110 °C). Ta kjelen av varmen. Klem ut vannet av gelatinplatene, og ha gelatinen i sukkervannet. Avkjøl blandingen i 10 minutter (til 100 °C).
-
4
Legg et tykt lag med melis i bunn av en langpanneform (ca. 20 x 30).
Tips
Ha i noen dråper konditorfarge i sukkerblandingen før du pisker den stiv, og du har fargede marshmallows.
-
5
Pisk sukkermassen i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser. Pisk til blandingen er veldig tykk, ca. et kvarter i en kjøkkenmaskin på nest høyeste hastighet. Hell sukkermassen over i formen med melis. Bruk en slikkepott til å bre det ut til et ganske jevnt lag, ca. 2 - 2 1/2 cm tykt. Strø godt med melis over, og la det avkjøles helt.
-
6
Når blandingen har satt seg, kan du snu formen på et bakepapir eller på en bakematte. Del opp i terninger ved hjelp av en saks eller en pizzaskjærer. Snu bitene rundt i melisen. Oppbevares i tette plastposer.