Sjokolade- og kaffekrem

Sjokolade- og kaffekrem

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Mørk sjokoladedessert som passer perfekt som avslutning på middagen eller bare til kos. Husk å sette av tid til at desserten skal stivne.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g mørk sjokolade
6 dl TINE Kremfløte
2 ss sukker
4 ss sterk, kald kaffe (flytende)
100 g valnøtter
1 ss sukker
2 ss honning
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Finhakk sjokolade og ha i en bolle. Kok opp halvparten av fløten med sukkeret.
    2. Hell varm fløte over sjokoladen og rør godt til sjokoladen har smeltet. Bruk en stavmikser til å blande det godt sammen. Tilsett resten av fløten og kaffe og bland. Hell blandingen i porsjonsformer. La formene stå kaldt i minst 4 timer, gjerne over natten.
    3. Varm opp honning, sukker og salt i en kjele, på middels varme til det smelter. Tilsett nøtter og rør rundt til nøttene er godt blandet med honning. Ha nøttene over på en stekeplate med bakepapir.
    4. Skill nøttene litt fra hverandre, slik at de blir karamellisert hver for seg. Stekes på 200 °C i 5 minutter, avkjøl.
    5. Hakk karamelliserte nøtter og strø over sjokoladekremen før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • jane

    3 år siden
    Har laget denne helt etter oppskrift,men den stivner ikke helt.Mangler det noe i oppskriften?eller har jeg bare vært uheldig?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Jane, Denne desserten blir ikke som en fromasj, men mer som en mousse i konsistens. Så det kan godt være at du har gjort alt riktig og at desserten ble akkurat som den skulle :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat