
Sjokolade- og kaffekrem
Enkel•30 min min
Mørk sjokoladedessert som passer perfekt som avslutning på middagen eller bare til kos. Husk å sette av tid til at desserten skal stivne.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gmørk sjokolade
-
6 dl
-
2 sssukker
-
4 sssterk, kald kaffe (flytende)
-
100 gvalnøtter
-
1 sssukker
-
2 sshonning
-
½ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Finhakk sjokolade og ha i en bolle. Kok opp halvparten av fløten med sukkeret.
-
2
Hell varm fløte over sjokoladen og rør godt til sjokoladen har smeltet. Bruk en stavmikser til å blande det godt sammen. Tilsett resten av fløten og kaffe og bland. Hell blandingen i porsjonsformer. La formene stå kaldt i minst 4 timer, gjerne over natten.
-
3
Varm opp honning, sukker og salt i en kjele, på middels varme til det smelter. Tilsett nøtter og rør rundt til nøttene er godt blandet med honning. Ha nøttene over på en stekeplate med bakepapir.
-
4
Skill nøttene litt fra hverandre, slik at de blir karamellisert hver for seg. Stekes på 200 °C i 5 minutter, avkjøl.
-
5
Hakk karamelliserte nøtter og strø over sjokoladekremen før servering.