Sjokolade- og kaffekrem
Mørk sjokoladedessert som passer perfekt som avslutning på middagen eller bare til kos. Husk å sette av tid til at desserten skal stivne.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 400 g mørk sjokolade
- 6 dl TINE® Kremfløte
- 2 ss sukker
- 4 ss sterk, kald kaffe, (flytende)
- 100 g valnøtter
- 1 ss sukker
- 2 ss honning
- 0.5 ts salt
Slik gjør du
1
Finhakk sjokolade og ha i en bolle. Kok opp halvparten av fløten med sukkeret.
2
Hell varm fløte over sjokoladen og rør godt til sjokoladen har smeltet. Bruk en stavmikser til å blande det godt sammen. Tilsett resten av fløten og kaffe og bland. Hell blandingen i porsjonsformer. La formene stå kaldt i minst 4 timer, gjerne over natten.
3
Varm opp honning, sukker og salt i en kjele, på middels varme til det smelter. Tilsett nøtter og rør rundt til nøttene er godt blandet med honning. Ha nøttene over på en stekeplate med bakepapir.
4
Skill nøttene litt fra hverandre, slik at de blir karamellisert hver for seg. Stekes på 200 °C i 5 minutter, avkjøl.
5
Hakk karamelliserte nøtter og strø over sjokoladekremen før servering.