
Sitron-pannacotta med ovnsbakte bær
En enkel, men imponerende dessert servert med lune bær bakt med vanilje. Husk at desserten skal stå kaldt i ca. 4 timer.

Ingredienser
Antall porsjoner
OVNSBAKTE BÆR
Fremgangsmåte
- 1
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut.
- 2
Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Varm opp i en gryte med fløte og sukker.
- 3
Kok fløteblandingen forsiktig på middels varme og rør til sukkeret er oppløst, ca. 1 minutt. Sett til side, fjern vaniljestang og rør inn gelatin.
- 4
Finriv skallet på sitron, press ut saften og ha alt i fløteblandingen. Hell i porsjonsglass, kopper eller former og sett kaldt til stivnet, ca. 4 timer.
- 5
Sett ovnen på 200 °C. Ha bær i en ildfast form. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha over i formen og dryss på sukker. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Rør forsiktig av og til. Avkjøl noe og server på toppen av panna cotta.
Tips
Du kan bake epler, plommer og pærer på samme måte om du er mer glad i det. Skrell, fjern kjerner og del i biter.
Tips
Topp gjerne pannacottaen med friske bær i stedet for. Gelé eller saus av frukt og bær er også godt på toppen.