Sitron-pannacotta med ovnsbakte bær

Sitron-pannacotta med ovnsbakte bær

2
  • Enkel
  • 45 min
En enkel, men imponerende dessert servert med lune bær bakt med vanilje. Husk at desserten skal stå kaldt i ca. 4 timer.

Ingredienser

Pannacotta

3 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
5 dl TINE Kremfløte
1 dl sukker
1 stk sitron

OVNSBAKTE BÆR

4 dl bringebær
3 dl bjørnebær
3 dl blåbær
1 stk vaniljestang
3 ss sukker

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut.
    2. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Varm opp i en gryte med fløte og sukker.
    3. Kok fløteblandingen forsiktig på middels varme og rør til sukkeret er oppløst, ca. 1 minutt. Sett til side, fjern vaniljestang og rør inn gelatin.
    4. Finriv skallet på sitron, press ut saften og ha alt i fløteblandingen. Hell i porsjonsglass, kopper eller former og sett kaldt til stivnet, ca. 4 timer.
    5. Sett ovnen på 200 °C. Ha bær i en ildfast form. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha over i formen og dryss på sukker. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Rør forsiktig av og til. Avkjøl noe og server på toppen av panna cotta.
      Tips!

      Du kan bake epler, plommer og pærer på samme måte om du er mer glad i det. Skrell, fjern kjerner og del i biter.

Tips!

Topp gjerne pannacottaen med friske bær i stedet for. Gelé eller saus av frukt og bær er også godt på toppen.

Kommentarer

  • Merete

    2 måneder siden
    Hei. Spiller det noen rolle om bærene er ferske? Kan man bruke fryste bær, eller blir de da «vasne» når de skal ovnsbakes? :)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Merete!

      Bær blir vassene når de bakes om de er ferske eller fryst, så her kan du bruke det du har tilgang til. Men det er greit å rende av de frossene bærene litt så du ikke får med alt for mye veske. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat