tablecloth-basil
Sitron-pannacotta med ovnsbakte bær
(61)

Sitron-pannacotta med ovnsbakte bær

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En enkel, men imponerende dessert servert med lune bær bakt med vanilje. Husk at desserten skal stå kaldt i ca. 4 timer.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Pannacotta

3 stkgelatinplater
1 stkvaniljestang
5 dlTINE Kremfløte
1 dlsukker
1 stksitron

OVNSBAKTE BÆR

4 dlbringebær
3 dlbjørnebær
3 dlblåbær
1 stkvaniljestang
3 sssukker
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut.
    2. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Varm opp i en gryte med fløte og sukker.
    3. Kok fløteblandingen forsiktig på middels varme og rør til sukkeret er oppløst, ca. 1 minutt. Sett til side, fjern vaniljestang og rør inn gelatin.
    4. Finriv skallet på sitron, press ut saften og ha alt i fløteblandingen. Hell i porsjonsglass, kopper eller former og sett kaldt til stivnet, ca. 4 timer.
    5. Sett ovnen på 200 °C. Ha bær i en ildfast form. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha over i formen og dryss på sukker. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Rør forsiktig av og til. Avkjøl noe og server på toppen av panna cotta.
      blue heart
      Tips!

      Du kan bake epler, plommer og pærer på samme måte om du er mer glad i det. Skrell, fjern kjerner og del i biter.

blue heart
Tips!

Topp gjerne pannacottaen med friske bær i stedet for. Gelé eller saus av frukt og bær er også godt på toppen.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff