
Sitron-pannacotta med ovnsbakte bær
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Pannacotta
-
3 stkgelatinplater
-
1 stkvaniljestang
-
5 dl
-
1 dlsukker
-
1 stksitron
OVNSBAKTE BÆR
-
4 dlbringebær
-
3 dlbjørnebær
-
3 dlblåbær
-
1 stkvaniljestang
-
3 sssukker
Slik gjør du det
-
1
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut.
-
2
Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Varm opp i en gryte med fløte og sukker.
-
3
Kok fløteblandingen forsiktig på middels varme og rør til sukkeret er oppløst, ca. 1 minutt. Sett til side, fjern vaniljestang og rør inn gelatin.
-
4
Finriv skallet på sitron, press ut saften og ha alt i fløteblandingen. Hell i porsjonsglass, kopper eller former og sett kaldt til stivnet, ca. 4 timer.
-
5
Sett ovnen på 200 °C. Ha bær i en ildfast form. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha over i formen og dryss på sukker. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Rør forsiktig av og til. Avkjøl noe og server på toppen av panna cotta.
Tips
Du kan bake epler, plommer og pærer på samme måte om du er mer glad i det. Skrell, fjern kjerner og del i biter.