Skip to main content

Sitron-pannacotta med ovnsbakte bær

Enkel
45min

En enkel, men imponerende dessert servert med lune bær bakt med vanilje. Husk at desserten skal stå kaldt i ca. 4 timer.

4.1
(130)
Next ImageSitron-pannacotta med ovnsbakte bær

Ingredienser

Antall porsjoner

Pannacotta

3 stk
gelatinplate
1 stk
vaniljestang
1 dl
sukker
1 stk
sitron

OVNSBAKTE BÆR

4 dl
bringebær
3 dl
bjørnebær
3 dl
blåbær
1 stk
vaniljestang
3 ss
sukker

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut.

  2. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Varm opp i en gryte med fløte og sukker.

  3. Kok fløteblandingen forsiktig på middels varme og rør til sukkeret er oppløst, ca. 1 minutt. Sett til side, fjern vaniljestang og rør inn gelatin.

  4. Finriv skallet på sitron, press ut saften og ha alt i fløteblandingen. Hell i porsjonsglass, kopper eller former og sett kaldt til stivnet, ca. 4 timer.

  5. Sett ovnen på 200 °C. Ha bær i en ildfast form. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha over i formen og dryss på sukker. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Rør forsiktig av og til. Avkjøl noe og server på toppen av panna cotta.

    Tips

    Du kan bake epler, plommer og pærer på samme måte om du er mer glad i det. Skrell, fjern kjerner og del i biter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Topp gjerne pannacottaen med friske bær i stedet for. Gelé eller saus av frukt og bær er også godt på toppen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter