placeholder image
0

Sitron-pannacotta med ovnsbakte bær

(47)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En enkel, men imponerende dessert servert med lune bær bakt med vanilje. Husk at desserten skal stå kaldt i ca. 4 timer.

Antall porsjoner

Ingredienser

Pannacotta

3 stkgelatinplater
1 stkvaniljestang
5 dlTINE Kremfløte
1 dlsukker
1 stksitron

OVNSBAKTE BÆR

4 dlbringebær
3 dlbjørnebær
3 dlblåbær
1 stkvaniljestang
3 sssukker

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut.
    2. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Varm opp i en gryte med fløte og sukker.
    3. Kok fløteblandingen forsiktig på middels varme og rør til sukkeret er oppløst, ca. 1 minutt. Sett til side, fjern vaniljestang og rør inn gelatin.
    4. Finriv skallet på sitron, press ut saften og ha alt i fløteblandingen. Hell i porsjonsglass, kopper eller former og sett kaldt til stivnet, ca. 4 timer.
    5. Sett ovnen på 200 °C. Ha bær i en ildfast form. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha over i formen og dryss på sukker. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Rør forsiktig av og til. Avkjøl noe og server på toppen av panna cotta.

      Tips:

      Du kan bake epler, plommer og pærer på samme måte om du er mer glad i det. Skrell, fjern kjerner og del i biter.

Tips:

Topp gjerne pannacottaen med friske bær i stedet for. Gelé eller saus av frukt og bær er også godt på toppen.

Kommentarer