Sitron-pannacotta med ovnsbakte bær

Sitron-pannacotta med ovnsbakte bær

4
75
Enkel45 min
En enkel, men imponerende dessert servert med lune bær bakt med vanilje. Husk at desserten skal stå kaldt i ca. 4 timer.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pannacotta

  • 3 stk
    gelatinplater
  • 1 stk
    vaniljestang
  • 5 dl
  • 1 dl
    sukker
  • 1 stk
    sitron

OVNSBAKTE BÆR

  • 4 dl
    bringebær
  • 3 dl
    bjørnebær
  • 3 dl
    blåbær
  • 1 stk
    vaniljestang
  • 3 ss
    sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut.

  2. 2

    Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Varm opp i en gryte med fløte og sukker.

  3. 3

    Kok fløteblandingen forsiktig på middels varme og rør til sukkeret er oppløst, ca. 1 minutt. Sett til side, fjern vaniljestang og rør inn gelatin.

  4. 4

    Finriv skallet på sitron, press ut saften og ha alt i fløteblandingen. Hell i porsjonsglass, kopper eller former og sett kaldt til stivnet, ca. 4 timer.

  5. 5

    Sett ovnen på 200 °C. Ha bær i en ildfast form. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha over i formen og dryss på sukker. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Rør forsiktig av og til. Avkjøl noe og server på toppen av panna cotta.

    Tips

    Du kan bake epler, plommer og pærer på samme måte om du er mer glad i det. Skrell, fjern kjerner og del i biter.

Tips

Topp gjerne pannacottaen med friske bær i stedet for. Gelé eller saus av frukt og bær er også godt på toppen.

Del denne oppskriften: