Marte Knipe med kirsebærsaus
Enkel•25 min min
Marte Knipe er en god og gammeldags dessert som har fått navnet fordi det skulle "knipes" på ingrediensene.
Ingredienser
Antall porsjoner
Marte Knipe
-
1 lTINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant
-
1 dlsagogryn
-
½ dlrosiner
-
2 sssukker
-
½ dlskåldede mandler
-
2 tsdråper romessens
Rød saus
-
½ l
Eller lag egen kirsebærsaus
-
300 gfryste kirsebær
-
4 dlvann
-
4 sssukker
-
2 sspotetmel
-
6 ssvann til å røre ut potetmel
Dryss
-
1 dlskåldede, grovhakkede mandler
Slik gjør du det
-
1
Bland melk og sagogryn i en kjele. Rør til blandingen koker opp over middels varme. La blandingen småkoke ca. 15 minutter på lav til middels varme.
-
2
Tilsett rosiner, sukker, mandler og romessens. Hell grøten i en serveringsbolle eller porsjonsformer og la den avkjøles en god stund før servering.
Kirsebærsaus
-
3
Ha fryste bær i en kjele sammen med vann og sukker. Kok et par minutter. Bland potetmel og vann til du får en klumpfri jevning. Trekk kjelen av platen og rør i jevning i en tynn stråle under røring til det blir en fyldig og glatt saus. La sausen få et raskt oppkok (den må ikke koke lenge) igjen før den avkjøles og serveres.
Ved servering
-
4
Server Marte Knipe med rød saus og dryss av mandler på.