God, gammeldags Marte Knipe pudding

Marte Knipe med kirsebærsaus

7
  • Enkel
  • 25 min
Marte Knipe er en god og gammeldags dessert som har fått navnet fordi det skulle "knipes" på ingrediensene.

Ingredienser

Marte Knipe

1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant
1 dl sagogryn
½ dl rosiner
2 ss sukker
½ dl skåldede mandler
2 ts dråper romessens

Rød saus

½ l Piano® Bringebærsaus

Eller lag egen kirsebærsaus

300 g fryste kirsebær
4 dl vann
4 ss sukker
2 ss potetmel
6 ss vann til å røre ut potetmel

Dryss

1 dl skåldede, grovhakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Bland melk og sagogryn i en kjele. Rør til blandingen koker opp over middels varme. La blandingen småkoke ca. 15 minutter på lav til middels varme.
    2. Tilsett rosiner, sukker, mandler og romessens. Hell grøten i en serveringsbolle eller porsjonsformer og la den avkjøles en god stund før servering.
  1. Kirsebærsaus

    1. Ha fryste bær i en kjele sammen med vann og sukker. Kok et par minutter. Bland potetmel og vann til du får en klumpfri jevning. Trekk kjelen av platen og rør i jevning i en tynn stråle under røring til det blir en fyldig og glatt saus. La sausen få et raskt oppkok (den må ikke koke lenge) igjen før den avkjøles og serveres.
  2. Ved servering

    1. Server Marte Knipe med rød saus og dryss av mandler på.
Tips

Du kan bruke vår nydelige, ferdiglagde Piano Bringebærsaus eller lage hjemmelaget kirsebærsaus.

Kommentarer

  • Jens Andersen

    4 år siden
    FYI - Sagogryn er tilbake! Kom i hyllene her på Langhus like før påske 2016. Se dog her http://produkt.hoff.no/Web/HoffNo2.nsf/0/A87DCF58D6AAB4A4C1257CE6002CA93D for mer detaljer - det er IKKE samme potet baserte type vi fikk før, men Tapioka basert - litt større gryn og litt annen "oppførsel".

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat