Marte Knipe med kirsebærsaus

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Marte Knipe er en god og gammeldags dessert som har fått navnet fordi det skulle "knipes" på ingrediensene.

Antall porsjoner

Ingredienser

Marte Knipe

1 lTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant
1 dlsagogryn
½ dlrosiner
2 sssukker
½ dlskåldede mandler
2 tsdråper romessens

Rød saus

½ lPiano Bringebærsaus

Eller lag egen kirsebærsaus

300 gfryste kirsebær
4 dlvann
4 sssukker
2 sspotetmel
6 ssvann til å røre ut potetmel

Dryss

1 dlskåldede, grovhakkede mandler

Slik gjør du det

  • Marte Knipe

    1. Bland melk og sagogryn i en kjele. Rør til blandingen koker opp over middels varme. La blandingen småkoke ca. 15 minutter på lav til middels varme.
    2. Tilsett rosiner, sukker, mandler og romessens. Hell grøten i en serveringsbolle eller porsjonsformer og la den avkjøles en god stund før servering.
  • Kirsebærsaus

    1. Ha fryste bær i en kjele sammen med vann og sukker. Kok et par minutter. Bland potetmel og vann til du får en klumpfri jevning. Trekk kjelen av platen og rør i jevning i en tynn stråle under røring til det blir en fyldig og glatt saus. La sausen få et raskt oppkok (den må ikke koke lenge) igjen før den avkjøles og serveres.
  • Ved servering

    1. Server Marte Knipe med rød saus og dryss av mandler på.

Tips:

Du kan bruke vår nydelige, ferdiglagde Piano Bringebærsaus eller lage hjemmelaget kirsebærsaus.

Kommentarer

  Legg til kommentar