God, gammeldags Marte Knipe pudding

Marte Knipe med kirsebærsaus

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 25 min
Marte Knipe er en god og gammeldags dessert som har fått navnet fordi det skulle "knipes" på ingrediensene.

Ingredienser

Antall porsjoner

Marte Knipe

1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant
1 dl sagogryn
½ dl rosiner
2 ss sukker
½ dl skåldede mandler
2 ts dråper romessens

Rød saus

½ l Piano Bringebærsaus

Eller lag egen kirsebærsaus

300 g fryste kirsebær
4 dl vann
4 ss sukker
2 ss potetmel
6 ss vann til å røre ut potetmel

Dryss

1 dl skåldede, grovhakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Bland melk og sagogryn i en kjele. Rør til blandingen koker opp over middels varme. La blandingen småkoke ca. 15 minutter på lav til middels varme.
    2. Tilsett rosiner, sukker, mandler og romessens. Hell grøten i en serveringsbolle eller porsjonsformer og la den avkjøles en god stund før servering.
  1. Kirsebærsaus

    1. Ha fryste bær i en kjele sammen med vann og sukker. Kok et par minutter. Bland potetmel og vann til du får en klumpfri jevning. Trekk kjelen av platen og rør i jevning i en tynn stråle under røring til det blir en fyldig og glatt saus. La sausen få et raskt oppkok (den må ikke koke lenge) igjen før den avkjøles og serveres.
  2. Ved servering

    1. Server Marte Knipe med rød saus og dryss av mandler på.
Tips!

Du kan bruke vår nydelige, ferdiglagde Piano Bringebærsaus eller lage hjemmelaget kirsebærsaus.

Kommentar

Kommentarer

  • Jens Andersen

    3 år siden
    FYI - Sagogryn er tilbake! Kom i hyllene her på Langhus like før påske 2016. Se dog her http://produkt.hoff.no/Web/HoffNo2.nsf/0/A87DCF58D6AAB4A4C1257CE6002CA93D for mer detaljer - det er IKKE samme potet baserte type vi fikk før, men Tapioka basert - litt større gryn og litt annen "oppførsel".

    Kommenter  (0)


  • Ronny Henrik Kristiansen

    3 år siden
    Hei etter mye leiting i butikkene klarte vi å finne Sagogryn,så i dag skal jeg prøve å lage min første Marte Knipe. Min mamma bruker å lage den noen ganger til dessert på familie middagen,men no e det min tur å prøve

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Ronny, Lykke til og gi oss en tilbakemelding på hvordan det gikk :)

      Kommenter  (0)


  • Wenche

    4 år siden
    Det er tydeligvis ikke in og lage dessert fra bunnen av lenger. Ingen av de store kjedebutikkene (i mitt nærmiljø i Follo) fører sagogryn. Vil gjerne ha tips.

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Wenche, Etter et raskt søk på Internett så fant jeg raskt en av produsentene av sagogryn sin produktside. Der opplyser de at alle fullsortimentsbutikker skal ha den inne, så deg er bare å be din butikk om å bestille til deg :)

      Kommenter  (0)


  • Sidsel Anne

    4 år siden
    Lurer på kor det er mulig å finne sagogryn. Har leita i mange butikka uten resultat. Dette er ein av dei gamle gode dessertane ,me alltid hadde før.

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Sidsel Anne, Vi skulle gjerne hjulpet deg med hvor du får kjøpt sagogryn, men det har vi ingen kjennskap til. Du får mase litt på butikksjefen i din lokale butikk, til han/hun kjøper inn til deg :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat