Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kanelbrûlée med appelsin

Middels
1t 30min

Crème brûlée gjør alltid lykke som dessert med det sprø karamellokket. Her får du en oppskrift med smak av kanel og appelsin.

4.1
(17)
Next ImageKanelbrûlée med appelsin

Ingredienser

Antall porsjoner

Kanelbrûlée

1.5 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk, f.eks. lett
2 stk
kanelstang
0.5 stk
appelsin (skallet av)
6 stk
eggeplomme
4 ss
sukker

Pynt

4 ss
brunt sukker
8 stk
bringebær
8 stk
mynteblad

Fremgangsmåte

  1. Hell fløte og melk i en kjele. Legg i kanelstenger og appelsinskall. Kok opp og la det trekke lett et par minutter ved svak varme.

  2. Sett ovnen på 120 °C.

  3. Dra kjelen til side, og la det hvile i ca. 15 minutter slik at fløtemelken tar til seg smak. Kok opp fløtemelken på nytt.

  4. Visp eggeplommer og sukker lett sammen i en bolle. Sil den varme fløtemelken over eggeplommene, litt av gangen, mens du rører.

  5. Sett ovnsfaste porsjonsformer i en langpanne. Hell litt varmt vann i bunnen av langpannen. Fordel eggeblandingen i formene, og stek de midt i ovnen ved 120 °C i 40 - 50 minutter til de har stivnet.

Pynt

  1. Fordel sukkeret oppå puddingene. Brenn sukkeret med skibrenner, brûléebrenner eller sett under grill i stekeovnen til formen har fått en gyllen farge.

  2. Server med bringebær og mynteblad på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dersom du ønsker en vanlig crème brûlée, så kan du droppe de ekstra smakstilsetningene som appelsin og kanel, og ellers følge fremgangsmåten.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter