Grøssegelé med kremspøkelser

Grøssegelé med kremspøkelser

2
 • Enkel
 • 60 min
En morsom vri på gelé med pisket krem. Geleen er fylt med friske bær og spøkelseskremen er syrlig med kremost og fløte. Perfekt til Halloween.

Ingredienser

2 dl jordbær
2 stk kiwi
2 dl blåbær
2 dl bringebær
1 pakke Piano® Rød Gelé

Kremspøkelse

1 pakke TINE Kremgo® Naturell
2 ts sukker
3 dl TINE Kremfløte
50 g kokesjokolade

Slik gjør du det

  1. Fjern toppen på jordbærene og del i 4. Skrell og del kiwi i skiver, del i 4. Fyll i porsjonsglass med blåbær og bringebær.
  2. Smelt geleen på lav varme i en gryte. Hell flytende gele over frukten i glassene og sett kaldt til geleen har stivnet, ca 2 timer.
  3. Pisk kremost og sukker mykt. Spe med halvparten av fløten under omrøring. Pisk resten av fløten til krem og vend inn. Legg en klikk krem på hver gelé og form som et spøkelse.
   Tips

   Du kan ha kremen i en sprøytepose med stor tut om du ønsker større kontroll. Sprøyt ut kremen til små spøkelsestopper på hver av geleene. 

  4. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobølgeovn, ha den i en liten sprøytepose og lag øyne og munn. Server med en gang.
   Tips

   Du kan også grovhakke sjokoladen og bruke biter som øyne og munn.

Tips

Du kan fylle geleen med alle typer bær og frukt, eller bare ha den som den er om du liker det best.

Kommentarer

 • Hege

  4 år siden
  Hei! Fersk kiwi gjør at geleen ikke stivner.

   (4)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   4 år siden
   Hei Hege, Fersk kiwi skal ikke ha innvirkning på om geleen stivner. Har du skyldt frukten i vann og ikke tørket dem tilstrekkelig? For mye vann går at geleen ikke stivner igjen. Håper du får resultatet du ønsker. Lykke til :)

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat