
Grøssegelé med kremspøkelser
Enkel•60 min min
En morsom vri på gelé med pisket krem. Geleen er fylt med friske bær og spøkelseskremen er syrlig med kremost og fløte. Perfekt til Halloween.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dljordbær
-
2 stkkiwi
-
2 dlblåbær
-
2 dlbringebær
-
1 pakke
Kremspøkelse
-
125 g
-
2 tssukker
-
3 dl
-
50 gkokesjokolade
Slik gjør du det
-
1
Fjern toppen på jordbærene og del i 4. Skrell og del kiwi i skiver, del i 4. Fyll i porsjonsglass med blåbær og bringebær.
-
2
Smelt geleen på lav varme i en gryte. Hell flytende gele over frukten i glassene og sett kaldt til geleen har stivnet, ca 2 timer.
-
3
Pisk kremost og sukker mykt. Spe med halvparten av fløten under omrøring. Pisk resten av fløten til krem og vend inn. Legg en klikk krem på hver gelé og form som et spøkelse.
Tips
Du kan ha kremen i en sprøytepose med stor tut om du ønsker større kontroll. Sprøyt ut kremen til små spøkelsestopper på hver av geleene.
-
4
Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobølgeovn, ha den i en liten sprøytepose og lag øyne og munn. Server med en gang.
Tips
Du kan også grovhakke sjokoladen og bruke biter som øyne og munn.